Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полски пост-ембиънт-дарк уикенд в три града организира „Аларма Пънк Джаз“

Многопластова северна музика, мрачно-меланхолична атмосфера, съчетана с поетични прозрения за антиутопията, в която всички живеем, мелодични вокални линии и масиран китарен звук. Любимците на ембиънт-построк-даркуейв-готик публиката у нас Keira Is You от Хожов, Горна Силезия (Полша), идват отново в България за три концерта в края на тази седмица, организирани от радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР, който чества своята 10-годишнина.

В настоящия си състав Keira Is You са Якуб Радомски (китари, вокали, автор на всички песни на групата), Адам Карковски (бас, вокали, клавишни, перкусии), Ремик Билински (барабани) и Марек Гавронски (клавишни, перкусии). През годините групата е работила и със знакови скандинавски музиканти като Магнус Линдберг от Cult Of Luna и Мартин Сандстром. През есента на миналата година беше издаден и дългоочакваният им нов албум Free Floating Anxiety. В България са свирили няколко пъти в София, Русе, Варна и Велико Търново.

За настоящото си турне Keira Is You са с подкрепление от родния им Хожов. Това е дарк-електро дуото From Love To Reflux, в което участват Post-Man (синтове) и Ола Войт (клавишни). Дуото ще участва и в трите концерта.

Полският пост-ембиънт-дарк уикенд започва на 23 март, петък, от 21.00 ч. в „ТАМ“, Велико Търново, продължава на 24 март, събота, от 20.00 ч. в Post-Culture Stage, Пловдив, и завършва на 25 март, неделя, от 20.00 ч. в Mixtape 5, B-Side в София.

Билети в системата на EpayGo и на касите на EasyPay.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!