Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Годишен отчет на Българското национално радио за 2017 година

2017 година беляза усилията на екипа на Българското национално радио с един приоритет – медията да бъде дигитална, да бъде онлайн.

„БНР е марка за достоверност и своевременно информиране в обществото. Мисля, че е важно оттук нататък да го запазим и разширим извън ефир. Да навлезем по-решително в уеб пространството и да извоюваме там същото доверие, което имаме като радио“, отбелязва в годишния отчет за миналата година генералният директор на БНР Александър Велев.

През 2017-а стартира платформата за отложено слушане на новини и информационни предавания – БНР Play. Беше създаден нов сайт на Архивния фонд, който е с улеснен достъп до звуковото съдържание. Засилено беше присъствието в социалните мрежи. Предаването на видеосъдържание от събития на БНР чрез интернет радио Бинар беше разширено. 2017 година беше една успешна и в програмно отношение.

БНР излезе от студиата – за първи път беше организиран „Радио парк фест“ в Южния парк в София. Отбелязването на 10-ия рожден ден на Радио София също беше на открито – с концерт на площад „Батенберг“. Все по-често хората ще успяват да виждат радиото на живо - извън студиото. Това е практика сред повечето ни регионални програми на БНР.

БНР сключи споразумения с две радиостанции, които предават за българите в чужбина. Едното е молдовското радио „Албена“, което покрива българската диаспора в Молдова и в Украйна, а другото – Радио и телевизионният център в Цариброд, който предава за българите в Западните покрайнини.

БНР привлече световна звезда за главен диригент на Симфоничния оркестър – маестро Марк Кадин.

Групата на БНР отново е на първо място сред хората, търсещи новини, а в летните месеци излезе на първо място сред всички радиостанции в България.

Още детайли за дейността на БНР през 2017 година може да прочетете ТУК.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!