Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци раздадоха над 1000 стикера в кампанията „Спри! Давам път на пешеходец“ на БНР – Бургас


Кампанията на БНР - Бургас „Спри! Давам път на пешеходец“ навлезе в своята кулминационна фаза. Във вторник, 20 ноември, заедно с доброволците от БМЧК и общински младежки клуб "J.J.Cool A", бяха раздадени близо 1 010 стикера само за час с посланието на инициативата. 

Това се случи на три възлови кръстовища в Бургас - пешеходната пътека на ул "Стефан Стамболов" до Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков", на светофара на ул. "Васил Левски" и "Христо Ботев" до СУ "Иван Вазов" и до светофара с "Княз Борис I" до подземната улица. Идеята е на 20 ноември, когато се отбелязва Денят без жертви на пътя, да се заостри вниманието на водачите и да бъдат по толерантни и внимателни.

Партньори в кампанията са и ОД на МВР Бургас, Община Бургас и Съюза на българските автомобилистите в града и автора на стикерите Юлиан Арнаудов. Инициативата е в памет на децата загинали при пътнотранспортни произшествия.

„От следващата седмица ще обикаляме и училищата в Бургас, като очакваме благодарение на децата, стикерите да достигнат и до родителите. И когато всеки един от тях се качва в своя автомобил, да се замисли и да бъде по-внимателен на пътя. Защото наистина се надяваме един ден в хрониката от полицията да липсват инцидентите на пешеходни пътеки“, казват Свобода Атанасова, Калина Енчева и Ивайло Пеев от БНР – Бургас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия