Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Варна празнува 84-ти рожден ден

Екипът на Радио Варна празнува 84-ти рожден ден на медията, която варненци наричат Радиото.

Екипът на Радио Варна и аудиторията на медията отбелязват на 9 декември рождения си ден.

От 9 декември 1934 г., когато за първи път в българския ефир прозвучава глас и песен, ни делят 84-ри празника и хиляди радиоделници.

И ако началото е положено от ентусиасти, направили сами дори предавателя, с който да излъчват, днес Радио Варна със своята програма, технически възможности, професионални ресурси със сигурност има претенциите да е модерното обществено европейско радио.

Екипът - журналисти, музикални редактори, инженери, започва 85-ата си година с идеята до следващия си 9 декември да направи живота и ефир действително по-интересен с поредица от концерти, изнесени предавания, „пътуващи“ проекти по цялото Черноморие и в Добруджа.

През годините Радиото, както го наричат варненци, се утвърди като значима обществена културна институция, а не само като източник на информация, с възможности за организиране и представяне на събития от всички жанрове - видео и мултимедия, литература, приложни и изящни изкуства, театър, музика, танц…

Нещо повече - екипът на Радио Варна създава събития, търсени от обществото и ефирната аудитория. Сред тях са проектът „Криле за начало” в подкрепа на талантливи деца и младежи; „Чуваш ли театъра?”, който възроди радиодрамата във Варна; атлетическата обиколка на Радио Варна, посветена на Националния празник 3 март; конкурсите за рисунка и разказ, насочени към децата и младежите…

„Традицията задължава!“, „Традицията е модерна!”, „Радио Варна - звукът на живота!”, „Имате право да знаете!”, „Радио Варна – другата сцена!“, „Виж РАДИОТО!“ - с тези послания първото радио в България - РАДИО ВАРНА, върви към 85-я си рожден ден!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!