Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското национално радио отново се обръща към слушателите:

Номинирайте "Будител на годината 2021" до 1 септември

Стартира осмото издание на кампанията

"Кой е Вашият будител на годината?" – с този въпрос Българското национално радио се обръща отново към слушателите си. Номинациите за личности, организации или проекти могат да бъдат изпращани до 1 септември 2021.

"Будител на годината" е обществена кампания, която излъчва десет личности, вдъхновили околните, създали промяната и творили през годината добро. Създадена през 2014 г. от Ива Дойчинова, кампанията се взира в обществото и търси неговите съвременни будители.

Екип от журналисти на БНР ще номинира най-изявените личности и проекти през изминалата година, а слушателите на общественото радио ще изпращат в продължение на три седмици номинации за своите будители.

Сред всички номинирани жури ще определи 10 имена, белязали годината със своята будителска дейност. Членове на журито тази година са: проф. Огнян Герджиков, проф. Пламен Павлов, Eвелина Андреева, Елеонора Гаджева, Румен Манов, Добрина Чешмеджиева и Ива Дойчинова.

На специално създадена платформа всеки ще може да гласува за един от десетте номинирани, чиято дейност и кауза подкрепя. Кой от тях е "Будител на годината 2021" ще стане ясно на тържествена церемония, която традиционно ще се проведе и излъчи на празничния 1 ноември.   

Номинациите за "Будител на годината 2021" могат да бъдат изпращани до 1 септември на адрес buditel@bnr.bg с кратък текст за името на личността или организацията, мисията и дейността им през годината, както и информация за контакт с номиниращия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!