Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР и ВВМУ "Никола Вапцаров" подписаха споразумение за сътрудничество

Българско национално радио и Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" ще си партнират в редица области. Генералният директор на БНР Милен Митев и флотилен адмирал проф. д-р Боян Медникаров, началник на ВВМУ,  подписаха във Варна споразумение за сътрудничество. БНР ще продължи с тази традиция и с други университети и институции, каза Милен Митев.

БНР винаги се радва на възможността да подкрепя висшите учебни заведения в страната, посочи той и подчерта, че партньорството с най-старото висше техническо училище ще е полезно и за двете страни. 

Морско училище има чудесни програми в областта на киберсигурността, които могат много да ни помогнат за преодоляване на дефицитите, за които се разбра след хакерската атака, която порази нашите системи, отбеляза още генералният директор на БНР.  В замяна, инициативите, дейностите на учебното заведение, историята, постиженията и успехите му ще бъдат популяризирани, така че да стигат до огромен кръг от хора. Има много неща, за които широката аудитория в страната не си дава сметка и ще е хубаво ние да ги разкажем, каза още Милен Митев.

Имам огромно желание БНР е да по-близо до образователната система - да дадем гласност както на проблемите, така и на успехите. Важно е от нашия ефир да говорят експерти с дълбоки познания в своята област, радост е за нас да се възползваме от техния експертен капацитет и потенциал, подчерта Митев.

Установяваме сериозно медийно партньорство с БНР. Разчитаме на възможността то до популяризира различните аспекти на дейността, инициативите и успехите на Морско училище. От своя страна, намерихме възможност и ние да помогнем на БНР в решаване на злободневни проблеми, свързани с киберзащитата, обучение на персонала по киберхигиена, каза адмирал Медникаров.

Чуйте още в репортажа на Даниела Стойнова:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~