Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Деня на народните будители:

Радио България – с признание от Съюза на българските писатели

Награди получиха деветима български поети и писатели

7
Главният редактор на Радио България Красимир Мартинов и председателят на СБП Боян Ангелов
Снимка: СБП

По повод 1 ноември – Деня на народните будители, Съюзът на българските писатели - най-старата писателска организация в Европа, удостои с грамоти за принос в съвременната българска литература 9 български творци – Тодор Костадинов, Костадин Златков, Борислав Геронтиев, Екатерина Данчева, Георги Янев, Катерина Кирянова, Тео Буковски, Димитър Шумналиев, Стойка Мариновска.

Част от носителите на наградите на Съюза на българските писатели

„Сега, когато живеем във време, което е почти толкова страшно за България, както и времето, в което е живял Паисий Хилендарски, може би, ние сме едни от хората, които трябва да застанат и да защитят духовните граници на България. А тези духовни граници са много извън физическите предели на страната ни“ – подчерта пред наградените председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов.


За работата си в подкрепата на съвременната българска литература почетни грамоти получиха Ценко Минкин – председател на Съюза на българските композитори, Кирил Вълчев – генерален директор на БТА и Красимир Мартинов – главен редактор на „Радио България“. 


„На днешния ден нека си пожелаем повече чуваемост за нуждите и значението на словото и на хората на словото за развитието на обществото ни. А ние ще продължим да правим достояние вашия труд на хората у нас и по света чрез възможностите на радиото“ – подчерта Красимир Мартинов и благодари за високата чест, която Съюзът на българските писатели оказва на екипа на „Радио България“.

Снимки: Съюз на българските писатели 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~