Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици с поздрав към БНР по случай ромската Нова година

Снимка: Ани Петрова, БНР

Българското национално радио бе домакин на ученици от ОУ "Граф Николай Игнатиев" по случай празника Василица, почитан от ромската общност като начало на Новата година. Посещението е част от кампанията "Да възстановим мостовете между нас", организирана от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“.

Генералният директор на БНР Милен Митев поздрави децата за предстоящия празник и им пожела здраве, много радост, да продължават да се учат, защото образованието ще им даде повече възможности, да мечтаят и да вярват, че могат да постигнат мечтите си.

„Днес Вие ни направихте част от Вашия празник. И това е начинът да градим мостове, да знаем повече едни за други, да уважаваме различията помежду ни, да бъдем толерантни и добронамерени“, отбеляза Милен Митев.


Децата от Граф Игнатиево представиха танц на различните етноси, пресъздадоха с много вълнение легендата за празника Василица и сурвакаха за здраве и благополучие. Учениците посетиха и емблематичното Първо студио на БНР и студиото на Радио София.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!