Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Project Connections" представят "Blur" в Първо студио на БНР

Идеята за "Project Connections" се ражда от едно телефонно обаждане на Христо Йоцов до Владислав Шопов с думите: "Защо не вземеш да напишеш няколко парчета, не събереш няколко съмишленици и не се явите на ей този конкурс в Румъния."

Това е подтикът за сформирането на "Project Connections" и написването на първите три пиеси "A Bard’s Number", "Progress in Work" и "Monkey’s Barrel". Групата печели участия на два международни конкурса със записи на тези пиеси, Владислав допълва програмата с още авторски произведения, а пиесата "Morpheusm" печели международна награда за най-добра композици.

Междувременно Владислав Шопов започва работа по дебютния албум "Point Blank" с десет негови авторски пиеси, в които той свири на китара, Виктор Викторов – на барабани, Даниеле Феббо – на контрабас и Иван Йорданов – на саксофон. Албумът има множество успешни представяния и Владислав Христов започва работа по втори.

Той се казва "Blur" и предстои да бъде издаден в дигиталните платформи с подкрепата на Българското национално радио. Албумът включва осем нови авторски пиеси с по-зрелия поглед на Владислав към джаза, а в изпълнението зад барабаните сяда Кристиан Желев.

Дебютното концертно представяне на "Blur" ще е на 30 януари 2024 г., вторник, от 19 часа в легендарното Първо студио на Българското национално радио.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4) и в мрежата на Ивентим.

Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров“, специалност "Музика" в СУ "Св. Климент Охридски", Департамент "Музика" в НБУ и АМТИИ Пловдив срещу ученическа или студентска карта.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!