Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР и УНИЦЕФ ще си партнират в подкрепа на децата в България

Генералният директор на БНР Миилен Митев и представителят на УНИЦЕФ в България Кристина де Бройн
Снимка: Ани Петрова, БНР

Българското национално радио и УНИЦЕФ България подписаха Меморандум за разбирателство в подкрепа на благополучието и правата на децата. Стратегическото партньорството цели да подобри обхвата и качеството на предоставяната на обществото информация по важни теми и проблеми, засягащи децата, сред които ранното детско развитие, приобщаващото образование, намаляването на детската бедност, закрилата на деца в риск.

"Българското национално радио винаги е подкрепяло и ще продължава да подкрепя значими каузи и инициативи в интерес на обществото. С подписването на този меморандум ние потвърждаваме нашата съпричастност към каузата на УНИЦЕФ и заявяваме нашето желание и мотивация да си сътрудничим още по-активно за подобряването на живота на българските деца и техните семейства, за осигуряване на среда, в която всяко дете да може да развие и реализира своя потенциал", подчерта генералният директор на БНР Милен Митев. 

"БНР е наш ключов партньор заради това, че достига до много хора. Новините, предаванията и свързаните с тях канали от портфолиото на Българското национално радио предоставят чудесна платформа за популяризиране на правата на детето. От решаващо значение е поставянето на важни теми в обществото като ранното детско развитие, превенцията и елиминирането на насилието над децата, социалното включване и приобщаващото образование за всяко дете. От името на УНИЦЕФ бих искала да изразя изключителната си благодарност за предоставените възможности. Очакваме с нетърпение да продължим стратегическото ни партньорството и да планираме нови съвместни дейности в подкрепа на по-доброто бъдеще за всяко дете", заяви Кристина де Бройн – представител на УНИЦЕФ в България.


УНИЦЕФ е световен лидер в популяризирането и отстояването на правата на децата в над 190 страни, включително в България. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!