Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Музикант на годината 2023“ ще бъде обявен на 31 май в Първо студио на БНР

Входът за събитието е свободен

Кой е „Музикант на годината 2023“ в националната анкета на предаването за класическа музика „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“ ще стане ясно на галаконцерт, които ще се състои на 31 май 2024 г. от 19.00 ч. в Първо студио на БНР. Събитието е под патронажа на Министерството на културата.

В 33-ото издание на анкетата публиката избра „Музикант на годината 2023“ сред изключителни творци с изяви и признание в цял свят: перкусионистката Виви Василева, диригентите Георги Димитров, Григор Паликаров, Деляна Лазарова, Емил Табаков и Павел Балев, оперните прими Красимира Стоянова и Соня Йончева, цигуларите Лия Петрова и Светлин Русев, пианистите Людмил Ангелов, Надежда Цанова и Пламена Мангова.

На церемонията ще бъдат връчени и призовете в категориите „Ансамбъл на годината“, „Млад музикант на годината“, „Музикален педагог на годината“, „Музикален проект на годината“, за които гласуваха слушателите.

За осми път ще бъде връчена и наградата „Олга Камбурова“ в подкрепа на млад талант, която се определя от екипа на предаването „Алегро виваче“.

В галаконцерта ще участват носители на призове в някои от категориите.

Входът за събитието в Първо студио на БНР е свободен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!