Безплатна детска образователна програма на БНР среща малчуганите със световноизвестни музиканти

Безплатната детска образователна програма на Българското национално радио започва на 19 октомври, четвъртък, в 10:30 ч в Първо студио на БНР с вълшебно пътешествие в света на пианото. За шеста поредна година детската образователната програма на „Музикална..

публикувано на 16.10.17 в 12:10

Качествен джаз с Георги Дончев и Анка Гот в Първо студио на Радио Пловдив

Анка Гот и Георги Дончев ще представят своя музикален проект на 18 октомври, сряда, от 19.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Концертът е част от афиша на "Камерна Сцена Пловдив" и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив. Георги Дончев е..

публикувано на 16.10.17 в 10:08

Райна Константинова поздрави 14-ата Правна асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU)

Райна Константинова, председател на Обществения съвет на БНР и дългогодишен директор на Департамент „Радио“ в EBU, поздрави участниците в 14-ата Правна асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия, чийто домакин е БНР. Мултиплицирането на..

публикувано на 13.10.17 в 13:17

EBU подкрепи протеста на журналистите в България за свободата на словото

Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) подкрепи протеста на журналистите в България за свободата на словото. Позицията беше официално оповестена на сайта на EBU.  Обществените медии в Европа са гарант за свободата на словото и плурализма. Всеки опит..

публикувано на 13.10.17 в 12:14
Ричард Бърнли

Ричард Бърнли – директор на Правния отдeл на EBU: Необходимо е по-адекватно финансиране за обществените медии

Бихме искали да видим по-адекватно финансиране на обществената медия БНР, за да може тя да разгърне своите възможности. Ще се фокусираме и върху въпроса за мандатите на генералния директор. Говорим за минимум 5-6 години, което е стандартна практика...

публикувано на 12.10.17 в 15:31

Премиера на "Неопренова молитва" на Оркней Дамянов в Първо студио на Радио Пловдив

Книгата на Оркней Дамянов „Неопренова молитва“ ще бъде представена днес от 18 часа в Първо студио на Радио Пловдив от Андрей Захариев. Оркней е псевдоним на журналиста Нейко Дамянов, подписал стотици заглавия в пловдивските издания "Отечествен глас" и..

публикувано на 10.10.17 в 11:22

Изявление на ръководството на БНР във връзка с искането на вицепремиера Валери Симеонов за извинения от страна на БНР

Ръководството на БНР не вижда никаква причина да поднася извинения за това, че Радиото изпълнява задълженията си на обществена медия. Ръководството изцяло подкрепя журналистите в медията и категорично отхвърля всякакви заплахи и опити за оказване на пряк или..

публикувано на 09.10.17 в 15:03

Оркестърът за народна музика на БНР откри Сезон 2017/2018 с концерт в зала „България“

Оркестърът за народна музика на БНР откри Сезон 2017/2018 с концерт в зала „България“ под диригентството на Димитър Христов. В спектакъла, озаглавен „Вокално-инструментални картини“, специално участие взе хорът на НФА „Филип Кутев“ с диригент Георги Генов...

публикувано на 09.10.17 в 11:25

Спомняме Радой Ралин с "Изпята поезия" на програма "Христо Ботев" в Първо студио на Радио Пловдив

Музикално - поетичният спектакъл на програма "Христо Ботев" на БНР "Изпята поезия", посветен на 95- тата годишнина от рождението на Радой Ралин, ще гостува в  Първо студио на Радио Пловдив на 13 октомври, петък от 18.00 часа. Продукцията е на програма..

публикувано на 09.10.17 в 10:54
Александрина Механджийска

Авторска песен, продуцирана от Радио Благоевград донесе на 12-годишна изпълнителка престижна награда на международен фестивал

Авторската песен "Приятелството съществува", продуцирана от Музикално продуценския комплекс на Радио Благоевград с ръководител д-р Маргарит Русев донесе на 12-годишната Александрина Механджийска от Благоевград трето място на международния фестивал „Angel..

публикувано на 09.10.17 в 08:06