Мартен и Жлъч представят хип-хоп в ефира на Радио София

Няма лъжа! В Деня на шегата 1 април стартира „60/02“ – първото предаване за хип-хоп култура в национална електронна медия. Всяка неделя от 22.00 ч. по Радио София на БНР Мартен и Жлъч ще разнищят на парчета цялата субкултура, наречена хип-хоп. Един от..

публикувано на 29.03.18 в 13:20

"Добре темперирано пиано" звуча в Концертно студио на Радио Варна

Йохан Себастиан Бах и произведението "Добре темперирано пиано" /IIтом, N 13-24/ бе избрала за своя концерт в Радио Варна проф. Велислава Георгиева. Събитието се проведе с подкрепата на Радио Варна. Проф. д-р Велислава Георгиева се дипломира в НМА..

публикувано на 29.03.18 в 09:29

Изложба в Радио Варна събира разнообразието и пъстротата на тюркската култура

Изложба посветена на пролетния празник Невруз откри в Арт салона на Радио Варна генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе , който е в България едва от няколко месеца.   " Невруз означава нов ден. Това е една традиция, която..

публикувано на 28.03.18 в 16:03

Малка нощна музика: Брамс Алианс в Първо студио на Радио Пловдив

Първо студио на Радио Пловдив е домакин тази вечер на концерта на известните пианист и виолист Людмил Ангелов и  Румен Цветков. Концертът им е част от поредицата на Пловдивската опера Малка нощна музика: БРАМС АЛИАНС. В програмата са включени: Клара..

публикувано на 28.03.18 в 14:12

Галаконцертът на фолклорната класация „Надпяване“ ще огласи Първо студио на БНР на 3 април

Галаконцертът и награждаването на победителите във фолклорната класация „Надпяване“ на програма „Христо Ботев“ ще огласят Първо студио на БНР на 3-ти април, вторник, от 19.30 ч. Входът за събитието е свободен. В продължение на една година (от април..

публикувано на 28.03.18 в 13:48

Радио Варна даде награда в „Дни на класическата китара”

Носителят на специалната наградата на Радио Варна е Йоан Димчовски, ученик от 10 клас в НМУ „Любомир Пипков” - София с преподавател Столина Добрева. Отличилият се участник от 31-то поредно издание на фестивала „Дни на класическата китара” получи..

публикувано на 27.03.18 в 17:30

Младите журналисти от предаването "Тийн зона" на Радио Благоевград обраха наградите на Националния журналистически конкурс "Григор Попов"

В VI-тия Национален журналистически конкурс "Григор Попов", който се провежда в Разград, екипът на младежкото предаване на Радио Благоевград "Тийн зона" спечели две първи, три втори и едно трето места в сериозна конкуренция с десетки млади журналисти от..

публикувано на 27.03.18 в 15:43

Радио Варна - сцена за млади таланти

Йоана Райчева e възпитаничка на НУИ „Добри Христов“ – Варна, специалност пиано. Участвала e в много музикални проекти, включително на Радио Варна, като солист и камерен музикант. Лауреат e на международни конкурси в България, Германия, Португалия и..

публикувано на 27.03.18 в 10:10

Радио Благоевград е партньор на конкурса "Жена на годината на Благоевград"

За поредна година Радио Благоевград партнира на Женско благотворително дружество "Македония" в организирането на конкурса "Жена на годината на Благоевград".  Конкурсът има за цел да  провокира  търсенето и отличаването на благоевградски жени, които със..

публикувано на 26.03.18 в 10:24

Радио Варна посрещна творческия тандем Милица Божинова и Асен Масларски

В съботната вечер публиката в Концертното студио на Радио Варна посрещна топло и припява на хитовете на творческия тандем Милица Божинова и Асен Масларски. Концертът бе част от програмата на Пролетен салон на изкуствата 2018 на Община Варна.

публикувано на 24.03.18 в 20:50