Благотворителен концерт "Къде е Цоньо?" в Първо студио на БНР

БНР и радио фестивалът " Аларма Пънк Джаз " се присъединяват към инициативата „Пролетен благотворителен музикален фестивал "Къде е Цоньо?" с концерт на 20 април от 21.30 ч. в Първо студио на БНР. Радио фестивалът се включва в подкрепата за..

публикувано на 19.04.17 в 17:50

Хайку и хайга в Мраморното фоайе на БНР

„Меню за пътуване“ е името на изложбата, в която са представени 24 цветни и чернобели снимки от цял свят, съчетани с хайку - поетичен израз на изкуството да се живее с пълно внимание към настоящия миг. За разлика от поезията хайку, изкуството на хайга..

публикувано на 19.04.17 в 17:40

Филхармоничният хор "Светослав Обретенов" спечели наградата „Музикант на годината“

В 26-та церемония „Музикант на годината“ на предаването „Алегро виваче“ си дадоха среща изгряващи звезди и доайени на музикалното изкуство, носители на отличието от предишни години и дебютиращи млади изпълнители. На третия ден от Великден..

публикувано на 19.04.17 в 12:18

Галаконцертът "Музикант на годината 2016" с безплатен вход

Новите носители на награди в националната анкета сред слушателите на предаването за класическа музика "Алегро виваче" на БНР ще бъдат обявени на 18 април 2017 г. от 19 часа в зала "България". Допитването на предаването, което се излъчва всеки..

обновено на 13.04.17 в 13:36

Силно представяне на Вокална група „Радиодеца“ на фестивала „Сен Дени“

От 2-ри до 7-ми април красивият френски град Льош събра деца и младежи от цял свят на фестивала „Сен Дени“. В десетото му юбилейно издание взеха участници от 11 държави: САЩ, Италия, Палестина, Южна Африка, Великобритания, Германия, Полша, Финландия,..

публикувано на 12.04.17 в 17:05

Великденска изложба на Аксиния Милева и Петър Милев в Арт салона на Радио Благоевград

Арт салонът на Радио Благоевград ще посрещне Великденските празници с изложба Живопис на Аксиния Милева и Фотография на Петър Милев. Аксиния Милева е възпитаник на Националната худажествена академия, където е завършила сценография. Била е..

публикувано на 11.04.17 в 15:24

Bнyцитe нa Πaнчo Bлaдигepoв c "Тhе Rаg Wаltz Тіmе" в Πъpвo cтyдиo нa Paдиo Πлoвдив

Πopeднoтo пpeдизвиĸaтeлcтвo зa "Kaмepнa cцeнa" - Πлoвдив, ĸaĸтo и зa пyблиĸaтa в гpaдa, e гocтyвaнeтo нa Aлeĸcaндъp и Koнcтaнтин Bлaдигepoви пo пoвoд пpeдcтaвянeтo нa пocлeдния им aлбyм „Тhе Rаg Wаltz Тіmе”. Koнцepтът щe бъдe в Πъpвo cтyдиo нa paдиo..

публикувано на 11.04.17 в 13:25

Оркестърът за народна музика на БНР трогна публиката в Черна гора

Оркестърът за народна музика на БНР постигна грандиозен успех в XV издание на фестивала "А Темпо" в черногорската столица Подгорица. Той беше единственият фолклорен състав във форума за класически и камерни състави и джаз оркестри. Концертът на..

публикувано на 10.04.17 в 11:52

Студенти от университета „Версай“ гостуваха в Българското национално радио

Добро образование в широк спектър. Коректност, бързина и точност. Готовност да търси и разкрива скритото. Способността да информира, без да оцветява с мнения фактите – така Ирина Недева, старши продуцент в програма „Хоризонт“, отговори на..

публикувано на 07.04.17 в 16:00

„Хорът и оркестърът“ бе темата на детския образователен концерт на БНР през тази седмица

В Първо студио на БНР малчуганите от Детска градина „Космос Кидс“ и 40 СУ „Луи Пастьор“ бяха първите слушатели на част от грандиозния проект на Симфоничния оркестър, Смесения хор на БНР и солистите Гиргина Гиргинова, Петя Петкова, Михаил Михайлов и..

публикувано на 06.04.17 в 14:59