Благотворителна фотоизложба „Заразно добро" в Арт салон на Радио Варна

Фотоизложба под наслов „Заразно добро" се проведе в Арт салона на Радио Варна. Посетителите на събитието имаха възможност да откупят с благотворителна цел фотоси на Варна, направени от фоторепортера Георги Спасов. " Това, което истински..

обновено на 21.11.17 в 18:43

Аудиодиск с интервюта, посветени на проблемите на православието, представят в Радио Пловдив

"Вярвам Господи, помогни на неверието ми" - така се нарича аудиодискът, който ще бъде представен в понеделник от 17.30 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Дискът, чието наименование идва от библейска притча, съдържа интервюта на журналиста Людмила..

публикувано на 17.11.17 в 11:59

Звездата от "Туин Пийкс" Криста Бел с концерт в София за деветия рожден ден на радиофестивала "Аларма Пънк Джаз"

Радиофестивалът "Аларма Пънк Джаз" на БНР отбелязва деветия си рожден ден с концерт на Криста Бел на 17 ноември, петък, в „София Лайв Клуб“. Звездата от "Туин Пийкс" излиза за първи път на българската сцена за един концерт, очакван дълго както от..

публикувано на 16.11.17 в 12:51

БНР отбелязва 50-ата годишнина на международния музикален обмен на Европейския съюз за радио и телевизия

На 27 ноември програма "Христо Ботев" ще излъчи на живо тържествения концерт на оркестъра на ВВС в Лондон, с който ще бъде отбелязана 50-ата годишнина на международния музикален обмен на Еврорадио – една от най-мащабните инициативи на Европейския..

публикувано на 15.11.17 в 12:15

Арт салонът на Радио Благоевград представя двама художници от Сандански - Венцислав Кирилов и Георги Ашиков

За втори път  Венцислав Кирилов   гостува на Арт салона на Радио Благоевград, този път заедно с  Георги Ашиков . И двамата са творци от град Сандански, и двамата са възпитаници на Факултета по изкуствата на Югозападния университет.  Венцислав..

публикувано на 15.11.17 в 10:24

Учители и ученици със съвместна изложба в Радио Варна

Арт салонът на Радио Варна отново посрещна преподаватели и техните възпитаници от профил "Изобразителни изкуства" при Средното училище за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски’’. Учителският колектив в гимназията е от..

публикувано на 14.11.17 в 11:25
Петър Милушев

Доайенът на БНР Петър Милушев: Аз съм радиоман!

Той е роден на 26 ноември 1927 г. Откак се помни, спазва строг режим. Редува работа, отдих, сън, здравословна храна, по 100 грама уиски и… разбира се, подобаващо мъжко отношение към нежната си половинка.  В юношеските си години е свирил на китара в..

публикувано на 14.11.17 в 11:23

Седми фестивал "Музика на струните" в Радио Благоевград

За седма поредна година Радио Благоевград и Народно читалище "Никола Вапцаров - 1866" - Благоевград организират фестивал на музиката за струнни интструменти с перце. До сега в различните издания са участвали оркестри и формации от цялата страна, също и от..

публикувано на 13.11.17 в 16:35
Репортерът на БНР Бургас Елена Димитрова, втората от ляво надясно, заедно с директора на Регионалната библиотека

БНР Бургас с признание от Фондация Глобални библиотеки - България

Общо 25 национални и регионални медии, институции и спомоществователи получиха номинации за първите Годишни награди на Фондация „Глобални библиотеки – България”. Предложенията обаче са били много повече, стана ясно по време на официалната церемония по..

публикувано на 13.11.17 в 15:31

Ученици от НХГ “Цанко Лавренов” показват картини в Радио Пловдив

Изложба “Есенна практика 2017” с творби на ученици от НХГ “Цанко Лавренов” се открива днес от 17.00 часа в Културния център на Радио Пловдив.  В изложбеното пространство на медията за поредна година се представят възпитаници на училището от различни..

публикувано на 13.11.17 в 12:19