Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Благоевград ще проведе среща с граждани по повод инициативата „Ти предложи! Кмете направи!“

Снимка: БНР

Във връзка с инициативата „Ти предложи! Кмете направи!“, от общинска администрация уточняват, че подаването на предложения се осъществява по предварително установен ред. Жителите на Благоевград трябва да дадат своите идеи на общо събрание на етажната собственост, организирано от съответните домоуправители. Предложенията трябва да бъдат вписани в протокол, като срещу всяко едно от тях да бъде вписано името на инициатора, по възможност координати за обратна връзка, както и точното място за осъществяване на идеята. В малките населени места, кампанията се осъществява чрез кметовете и кметските наместници, които имат ангажимента да предадат предложенията на хората в писмена форма. След като бъдат събрани идеите за реализиране на нови обекти, както и за подобряване на съществуващи такива, същите ще бъдат разгледани от комисия и тези, които са изпълними ще бъдат заложени за реализиране в следващата календарна година. Кметът на Благоевград Атанас Камбитов инициира среща, на която са поканени всички заинтересовани лица. Тя ще се проведе на 22 октомври от 18.00 часа в зала „22 септември“, съобщиха от пресцентъра на общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С шествие отбелязаха Деня на Европа в Кюстендил

С шествие от централния площад "Велбъжд" до паметната плоча на загиналите кюстендилци във Втората световна война беше отбелязан Денят на Европа в Кюстендил. На събитието присъстваха кметът на Община Кюстендил Огнян Атанасов, областният управител Александър Пандурски, председателят на Общинския съвет, председателят на Общинския съвет на Съюза на..

публикувано на 09.05.24 в 15:18

Денят на Европа в Благоевград

Представители на местната и изпълнителната власт, хора на изкуството и образованието, както и жители на Благоевград, се включиха в официалното отбелязване на Деня на Европа. Началото на събитието бе поставено пред паметната плоча на загиналите във войните за свободата и независимостта на България, на площад „Георги Измирлиев – Македончето“...

публикувано на 09.05.24 в 14:14

1 633 лв. е средният осигурителен доход през март

1 633,53 лева е бил размерът на средния осигурителен доход за страната през март, изчисляват от Националният осигурителен институт. От там уточняват и че 1 498,44 лева е средномесечният осигурителен доход у нас за периода от 1 април миналата година - 31 март тази година.  Той служи за изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец април..

публикувано на 09.05.24 в 13:54

Осъдиха за 33-ти път мъж от Кюстендил

Мъж на 41 години беше осъден за 33-ти път от Районния съд в Кюстендил. Последното му наложено наказание е „лишаване от свобода“ за срок от две години, при първоначален „строг режим на изтърпяване“. Досегашните присъди на 41-годишния мъж от Кюстендил са предимно за кражби. От съда казаха, че срещу него има още едно висящо производство, което предстои..

публикувано на 09.05.24 в 12:47

Мъж загина при катастрофа в Кюстендил

Пешеходец е загинал, след като е блъснат на пътя Кюстендил- Дупница. Инцидентът е станал на изхода на Кюстендил. Произшествието все още се обслужва. Блъснатият мъж е починал на място. Тялото на загиналия е закарано за аутопсия, все още не е идентифициран, казаха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

публикувано на 09.05.24 в 12:40

Силвия Кацарова и група „Молец“ за празника на Благоевград

Тридневна празнична програма е подготвила Община Благоевград по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, на славянската книжовност и празник на града. „Опитваме се, въпреки ограничения бюджет, да осигурим качествен културен живот за жителите на Благоевград“, обяви зам.- кметът по култура, спорт и..

публикувано на 09.05.24 в 11:03

Кирил Петков: Ще се борим като опозиция, ако ГЕРБ не се отърсят от зависимостта си от Пеевски

"Продължаваме промяната - Демократична България" може да разговарят с ГЕРБ за бъдещо управление, но само ако бъде сложен край на зависимостта на ГЕРБ от Пеевски, заяви в Перник съпредседателят на "Продължаваме промяната" и водач на листата в Перник и в 23 МИР-София Кирил Петков. Пред журналисти в Перник Кирил Петков подчерта, че „Продължаваме промяната..

публикувано на 09.05.24 в 10:49