Вицепрезидентът Илияна Йотова на Празника на виното в село Делчево

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова за втора поредна година бе гост на традиционния Празник на виното в гоцеделчевското село Делчево. На лозето на Стоян Касапов в местността „Баира“ водосвет за здраве и плодородие отслужи отец Методи Александров.След това вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на община Гоце делчев извършиха традиционното зарязване на лозето.69-годишният Стоян Касапов от години с любов се грижи за своето неголямо лозе, около 700-800 квадратни метра.Виното му е букет от няколко сорта,ароматно и пивко.Ракията му е около 50 градуса, с аромат, цвят и вкус. За да бъде такава, Касапов й добавя жълт кантарион, пирински чай и черница, но пази в тайна съотношенията като всеки уважаващ себе си производител.

/Стоян Касапов чуйте в звуковия файл./

Женската певческа група, мъжката фолклорна група и бабугерите от село Мосомище, певиците от село Абланица и мъжката фолклорна група „Голешовски фантове“ внесоха много колорит и настроение.Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира за Радио Благоевград предизвикателствата пред развитието на поминъка на местните хора и развитието на селския туризъм.

/Вицепрезидентът Илияна Йотова чуйте звуковия файл./


Галерия

Вижте още

Изложба-базар в подкрепа на Скребатно

Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ - Разлог и Сдружение „Движение „Ние, жените“ - Благоевград се обединиха около общата кауза „Да върнем вярата и духа в село Скребатно“.  В зала „22 септември“ в областния център Костадинка Тодорова - председател на неправителствената организация представи дейностите, които предстоят по проект..

публикувано на 21.02.19 в 14:33

Биологичното земеделие отново на кръстопът

  „ Българското биоземеделие отново на кръстопът “  е темата на Международната конференция по биологично земеделие, която ще се проведе на 22 февруари в Пловдив. На нея ще бъдат обсъдени някой от най-наболелите проблеми в сектор биопроизводство, свързани с нови наредби и агроекологични мерки.    „ Най-голямо притеснение сред бранша ,..

публикувано на 21.02.19 в 12:02

Внимавайте с резервациите при големи спортни състезания

  „Основното право, което имаме като потребители е да получим това, за което сме си платили и което ни е било обещано, че ще се предостави. Това всъщност са и част от най-често срещаните проблеми, за които сигнализират ползвателите на туристически услуги“ -  коментира в студиото на Радио Благоевград Димитър Маргаритов, председател на Комисията за..

публикувано на 21.02.19 в 11:56

Благоевградските фармацевти на протест

Аптеки в Благоевград затвориха врати днес от 8 до 14 часа в знак на протест срещу лекарствената  политика на държавата. Това стана по предложение на Националната аптечна камара, която излезе с призив за национален протест.  В призива от Аптечната камара отправят конкретни искания към управляващите. Сред тях са приемане на национална лекарствена..

публикувано на 20.02.19 в 13:23

60 избрани писма на Апостола са събрани в книга

Писмата на Васил Левски са събрани в книга, която се издава от сдружение „Българска история“ по повод 146 години от гибелта на Апостола.  Изданието представя кореспонденцията на Левски с неговите съратници. Книгата „Писмата на Левски” съдържа сакралните завети към българския народ и има своето заслужена място в семейна библиотека на всеки..

публикувано на 19.02.19 в 17:05
Къщата-музей на Васил Левски в Карлово

Виктор Комбов: Духа на Левски носи в сърцето си всеки българин

„Всеки българин носи в сърцето си Левски като икона. Това, че ние сме го избрали за наш национален герой означава, че носим частица от него в себе си“ - каза в интервю за Радио Благоевград Виктор Комбов, уредник в Националния музей „Васил Левски“ в Карлово. „ Националният музей „Васил Левски“ е родната къща на Апостола, откъдето..

публикувано на 19.02.19 в 14:15

Д-р Веселка Мончева-РЗИ: 4 нови случая на морбили в Благоевградска област

„4 нови случая на морбили има в област Благоевград - деца, които са хоспитализирани, с тях вече са 24 за областта ни. Състоянието на децата е добро“ – това заяви в интервю за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ при РЗИ-Благоевград.  Първите заразени вече са изписани от Инфекциозно отделение..

публикувано на 19.02.19 в 14:00