Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трето бригадно командване отвори врати за граждани и ученици

Трето бригадно командване – Благоевград  организира Ден на отворените врати за граждани и ученици от Югозапада по повод 20 години от приемането на България за пълноправен член на НАТО и предстоящия Ден на храбростта - 6 май.  Те имаха възможността да видят на живо демонстрации, бойна техника и войсково оборудване. За посетителите беше представен статичен и динамичен показ на въоръжение в Сухопътни войски. 


„Стремим се да отговорим на желанието на младите хора да се запознаят най-общо как работят военнослужещите от Българската армия. За първи път поканихме и курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ в град Велико Търново, които направиха презентация на университета и възможностите, които дава за реализация в системата на отбраната  на младите хора. Направихме и динамичен показ на децата със задачите, които изпълняваме по време на втората ни мисия – подкрепа на международния мир и сигурност“ – каза за Радио Благоевград полк. Кирил Спаневиков, командир на Трето бригадно командване.


Десетокласникът Любен Милушев от гимназия „Пейо Яворов“ в град Петрич бе категоричен, че вижда себе си като военен лекар. „За мен това е голяма ценност, защото войниците посвещават живота си в името на Родината. И всички ние трябва да имаме респект към тази професия“.

Полк. Спаневиков поздрави всички свои колеги в системата на отбраната по повод предстоящия Ден на храбростта -  6 май, с пожелание да отстояват желанието за модернизацията на Българската армия, лични и професионални успехи.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Кюстендилски художник пренесе ателието си в галерията на Майстора

В салон ателие в художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора" представя изкуството си и начина му на създаване кюстендилският художник Румен Саздов. Той е разделил част от пространството в една от залите на галерията, превръщайки я в свое ателие, а в останалата е изложил 91 свои произведения. Изложбата, която представя Саздов, носи името..

публикувано на 01.05.24 в 16:21

Конкурсът „Червен, червен Великден” се проведе в село Извор

Четиринадесет великденски трапези си оспорваха първото място в конкурса „Червен, червен Великден”, който се проведе днес в радомирското село Извор.  Представители на читалища от областите Перник и Кюстендил,на социални заведения в Радомирско и на училището в село Извор подредиха и представиха пред публика и жури характерни за Великден ястия...

публикувано на 01.05.24 в 15:46

Музейните експозиции в Кюстендил отворени и през почовните дни

Експозициите на Регионалния исторически музей "Академик Йордан Иванов“ в Кюстендил ще бъдат отворени през почивните дни.  Археологическата и нумизматична експозиция в зала "Асклепий" ще работи на 1, 2, 3, 4 и 6 май от 9.30 до 18.00 часа. Тя включва експонати от целия кюстендилски регион. Представените материали и техният широк хронологически..

публикувано на 01.05.24 в 14:48

Засилен контрол на трафика през празничните дни в Кюстендилско

Екипи на сектор "Пътна полиция“ са ангажирани приоритетно с подпомагане на трафика по главните пътни артерии в Кюстендилска област през поредицата от почивни дни. Засилват се и проверките за спазване на правилата на движение, за шофиране след употреба на алкохол, използване на предпазни колани и изправността на автомобилите, съобщиха от..

публикувано на 01.05.24 в 13:42

ГЕРБ-СДС регистрира пълна листа в РИК-Благоевград

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в РИК-Благоевград листата с 22-ма  кандидати за народни представители за 1-ви Многомандатен избирателен район. Документите бяха внесени от областното ръководство на ГЕРБ и част от кандидатите. Водач на листата на отново е председателят на 49-о Народно събрание Росен Желязков. Втори е директорът на НОИ в Благоевград..

публикувано на 01.05.24 в 13:29

Над 100 изпълнители участват в конкурса "Гласове и мелодии от Пернишко"

Конкурс за традиционно песенно и музикално творчество "Гласове и мелодии от Пернишко" се провежда днес в Перник. Той се организира от читалище "Нови хоризонти 2009" и е в два раздела - народно пеене и инструментални изпълнения в категориите професионалисти, любители и учещи. Конкурсът се организира с финансовата подкрепа на Министерството на..

публикувано на 01.05.24 в 12:31

Велика сряда е

За православните християни днес е Велика сряда - третият ден от Страстната седмица. На този ден църквата възпоменава предателството на Юда Искариотски, който предава Исус Христос за 30 сребърника. Последната седмица на Великия пост църквата нарича Страстна седмица, защото тя е посветена на възпоменанията за последните дни от земния живот на..

публикувано на 01.05.24 в 11:25