Безплатен демоурок по програмиране през септември

За поредна година СофтУни организира разнообразни инициативи, имащи за цел да предоставят поглед върху програмирането на всеки, който желае да научи повече за него. SoftUni ще бъде в Бургас на 11 септември, 18:00 ч., зала 110 на БСУ. Там ще се проведе..

публикувано на 23.08.19 в 14:58

М. Николов: Едно от големите археологически открития на този сезон ще е от крепостта Русокастро

Останки от изключително красива монументална сграда са открити при разкопките на крепостта Русокастро. Предстои окончателното уточняване на плана й и какво е било предназначението ѝ, съобщи ръководителят на проучванията Милен Николов, директор..

публикувано на 23.08.19 в 14:41

Първият медомат у нас е в Бургас

Първият медомат у нас е разположен в експоцентър "Флора" в Морската градина на Бургас. От вендинг машината могат да се купят медени питки, перга, прашец, прополис, восък и шест различни вида мед - манов, липов, акациев, мед от кориандър, горски и билков..

публикувано на 23.08.19 в 13:50

Безплатен интернет в десет точки в Несебър

Община Несебър изгради мрежа за безжичен интернет в десет точки на своята територия. Площад „Жулиета Шишманова“ гр. Несебър Площад „Месемврия“ гр. Несебър – стара част Античен амфитеатър гр. Несебър – стара част Южен..

публикувано на 23.08.19 в 10:56

Продължават археологическите проучвания в някогашната римска колония Деултум

Археологическото лято е в разгара си  в някогашната римска колония Деултум. Разкопките са започнали преди два месеца. Екипът под ръководството на директорът на археологическия резерват Красимира Костова намери уникална находка.      Фрагмент от..

публикувано на 23.08.19 в 08:50

Малко Търново ще е домакин на първия Събор на пчеларите в Странджа

До 24 август продължават 27-те Летни културни празници в град Малко Търново. Част от програмата им е и Първият Събор на пчеларите в Странджа, който ще се проведе в събота в Народното читалище "Просвета 1914". Организатори са Община Малко Тървово и..

публикувано на 23.08.19 в 07:39

Петя Стойкова: Африка и слънчев душ в двора на селската ни къща са ме карали да "изключа"

Петя Стойкова е основател, ръководител и хореограф в известната танцова школа „Дюн”. Тя е динамичен, упорит и много деен човек. Казва за себе си, че трудно намира време за почивка и е работохолик, които рядко успява да си отдъхне истински...

публикувано на 21.08.19 в 15:02

Поляци обикалят света 9 години на колела

След 9 години пътешествия по света през Латинска Америка и Азия и 84 000 километра, навъртяни с колело, поляците Кшищоф Йозефовски и Адела Тарковска достигнаха до България. Високи и слаби, с обветрени лица на хора, които живеят повече на..

публикувано на 20.08.19 в 15:47
Откритият бронзов фрагмент от военна римска диплома на ветеран

Откриха част от римска военна диплома на ветеран от Деултум

Фрагмент от римска военна диплома е открит при разкопки в централната част на римския град Деултум край село Дебелт, община Средец. „Находката е уникална и това е първото подобно откритие за близо 4 десетилетия проучвания на някогашната римска..

публикувано на 19.08.19 в 16:16

На 20 август Ахелой отбелязва победата на цар Симеон Първи над ромеите

Честване на годишнина от една от най – големите битки през Средновековието ще се проведе утре в Ахелой. На 20 август 917 г. край едноименната река българските войски ръководени от цар Симеон Първи побеждават византийците. Българският..

публикувано на 19.08.19 в 13:41