Петко Иванов : Разделът за частната охрана на урбанизираните територии е лобистки и трябва да отпадне от Закона за частната охранителна дейност

Промените в новия закон за частна охранителна дейност бяха  приети набързо и без да бъдат взети под внимание предложенията на частните охранителни фирми. Това коментира Петко Иванов, управител на бургаска охранителна фирма  и член  на  Управителния..

публикувано на 19.03.18 в 18:10

Възстановена е оградата на Автомагистралата край Българово

Агенция „Пътна инфраструктура“ е предприела незабавни мерки за възстановяването на 120 метра предпазната ограда на АМ „Тракия“, открадната през почивните дни. При обход на участъка от служители на Областно пътно управление - Бургас е установено, че е..

публикувано на 19.03.18 в 17:21

Увеличават полицейските служители в община Болярово

До септември трябва да бъде увеличен съставът на полицейския участък в Болярово. В момента се водят преговори с областната дирекция в Ямбол. Обещанието е да бъде запълнен кадровият екип, който е крайно недостатъчен и да се осигури безопасността на жителите..

публикувано на 19.03.18 в 17:05

Община Царево събира творби за конкурса „С море в сърцето“

Община Царево за четвърта поредна година обявява Национален литературен конкурс „ С море в сърцето “, който се провежда под патронажа на кмета на града – инж. Георги Лапчев. Приемат се произведения на български автори в два жанра, оформени по..

публикувано на 19.03.18 в 16:14

Реорганизация на тренировките на школата на "Нефтохимик"

Продължава реконструкцията на терените в спортен център „Изгрев", съобщават от футболния отбор "Нефтохимик". Маломерните игрища скоро ще се превърнат в модерен терен, със стандартни размери, на който ще могат пълноценно да тренират всички отбори от..

публикувано на 19.03.18 в 15:32

"Нефтохимик 2010" се изправя срещу "Марек"

Волейболните "Нефтохимик 2010" и "Марек" се изправят отново един срещу друг в бургаската зала "Младост" като част от четвъртфиналните плейофи в Суперлигата при мъжете. Мач №3 между двата отбора ще се проведе от 18:30 часа. Победителят се класира за..

публикувано на 19.03.18 в 12:32

Гимназия „Кольо Фичето“ възстановява паното със забележителния майстор

15 хиляди лева са необходими, за да се възстанови изображението на Кольо Фичето върху фасадата на Гимназията по строителство в Бургас. Тази вечер е благотворителната разпродажба на картини в Морското казино от 17.30 часа. Паното изобразява..

публикувано на 19.03.18 в 12:16

Ажда Чаушева: Обичам да помагам, може би това е моята мисия в живота

Певицата Ажда Чаушева за пореден път се ангажира с благотворителна кампания и организира събития в помощ на учителя и баща на две деца - Милен Зайков, на 43 години, който има нужда от бъбречна трансплантация. Тази седмица, на 22 март предстои базар..

публикувано на 19.03.18 в 11:38

България заема водещо място по заболеваемост от трихинелоза в цяла Европа

Много добре приключи ловния сезон за ловно-рибарско дружество "Лебед"- Бургас. 116% е отстрела на дива свиня, резултат, който от години не се е случвал. Ловният сезон бе белязан и от няколко случая на трихинелоза в Бургаско, заради неизследвано..

публикувано на 19.03.18 в 11:18

Блъснаха и убиха на място пореден пешеходец

За пореден блъснат  и убит пешеходец,  съобщава бургаската полиция. Това е станало в Средец,  на ул. „Рила“ № 6, когато по невнимание 19-годишен шофьор  на лек автомобил,  при движение на заден ход  блъска пресичащата 79 годишна жена, от същия град. Тя..

публикувано на 19.03.18 в 11:09