Георги Бърдаров и Симеон Идакиев част от най-големия географски фестивал у нас

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас – деветото издание на Български географски фестивал. Събитието ще се проведе на 27 и 28 април в Международния конгресен център, Търговска гимназия, Регионална..

обновено на 27.04.24 в 11:53

Международната регата "Порт Бургас" се влива в къмпинг фестивала "Explore the world"

Международната регата „Порт Бургас“ е най-голямото ветроходно събитие в страната през последните повече от 20 години. В 31-вото издание, което ще се проведе от 27 април до 1 май, ще се включат близо 250 състезатели от България, Румъния, Гърция, Турция и..

обновено на 27.04.24 в 10:09

Ротарианци организират благотворителна кампания "Купи и дари" за Великден

Ротаракт клуб Бургас - Приморие и Интеракт клуб Бургас - Приморие организират благотворителна кампания „Купи и дари“ за Великден. Инициативата се реализира през годините от различни организации на местните ротарианци, но преди  Коледа. Сега младежите..

обновено на 27.04.24 в 09:14

Включете се във форум в Бургас за лични финанси и инвестиции

Форум „Моите пари“ ще се проведе в събота - 27 април в Бургас. Водещи банкови, инвестиционни и финансови експерти ще представят добри практики за справяне в настоящата икономическа обстановка в страната и света.  Сред темите са кредитиране,..

обновено на 27.04.24 в 08:30

Ретро кемпер на повече от половин век ще бъде показан на къмпинг фестивала в Бургас

Кемпер, произведен в Швейцария в една-единствена бройка през далечната 1969 година, ще бъде показан на фестивалното изложение в Бургас. Именно 70-те години на миналия век се смятат за началото на къмпингуването. Кемперът е с бензинов двигател, а..

обновено на 27.04.24 в 08:18

Откриват цветното изложение "Флора 2024" на Лазаровден (ПРОГРАМА)

С много цветно настроение и музика ще бъде открита Национална изложба на цветя „Флора Бургас“ 2024. Изложението отваря врати днес от 11:00ч. Изложбени и търговски зони с красиви сезонни цветя, аранжировки и цветни арт инсталации ще посрещат..

обновено на 27.04.24 в 08:11

Почистват язовир "Малко Шарково" в община Болярово

Почистване на язовир „Малко Шарково“ в крайграничната община Болярово организира Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. В екоакцията ще се включат и клубове по спортен риболов, жители на село Малко Шарково и доброволци. Акцията ще започне в 9..

публикувано на 27.04.24 в 08:10

Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско

Няколко ключови пътни отсечки в област Бургас ще бъдат ремонтирани преди началото на активния туристически сезон. Дейностите ще стартират след настояване от страна на народните представители от ГЕРБ, съобщиха оттам. „На територията на област Бургас..

публикувано на 26.04.24 в 17:40

Няма регистрирани случаи на птичи грип на територията на област Бургас

Няма регистрирани случаи на инфлуенца по птиците на територията на Бургаска област. Това съобщи на заседание на Областната епизоотична комисия директорът на Областната дирекция по безопасност на храните  д-р Димитър Германов. Заболяването, известно..

публикувано на 26.04.24 в 17:23

Около 130 ракети са изстреляни от полигона за борба с градушките в Сливен

На всяка минута полигонът за борба с градушките в Сливенска област край село Коньово е изстрелвал по две ракети, но въпреки това градоносният облак удари селата Караново, Брястово, Баня, Червенаково и град Шивачево. Това съобщи началникът на ракетната..

публикувано на 26.04.24 в 16:56