Бойко Борисов: Ще имаме нови самолети, обяви премиерът в Бургас

Ще купим нови самолети, но ще се пазарим за тях, каза в Бургас премиерът Бойко Борисов. Той бе категоричен, че 3 милиарда в момента са прекалено голяма сума за държавата. Борисов коментира думите на президента Радев от Ню Йорк отноно..

публикувано на 20.09.17 в 08:35

Георги Воденичаров остава в ареста

Криминално проявеният Георги Воденичаров остава в ареста,реши Районният съд в Бургас. На 16 -ти септември бургазлията нанесе леки телесни повреди на мъж и жена в бл. 20 в к-с „Славейков“ и счупи ръка на полицай от Второ  районно управление...

публикувано на 19.09.17 в 17:08

Санират четири сгради в Малко Търново за над един милион лева

Четири сгради в комплекс „Изток“ в Малко Търново ще бъдат санирани по проект за енергийна ефективност на стойност 1 600 000 лева. Кметът на Малко търново Илиян Янчев обясни, че в момента тези сгради се намират в много лошо състояние. „Това са..

публикувано на 19.09.17 в 16:18

Откриха уникални древни кораби в Черно море

Нови ценни останки от корабокрушения в древността са открити по време на  осъществяването на проекта „Бляк сий мап“ за изследване на дъното на Черно море. Те са част от общо 60 плавателни съда, които са проучени от международен екип от учени...

публикувано на 19.09.17 в 16:11

В Айтос готвят протест за побоя над бургазлия от роми

Главният прокурор да разследва айтоския районен прокурор Илиян Пантелеев, както и дейността на местната полиция. За това настояват от Организацията за закрила на българските граждани, които организират протест в града. Причината за протеста е..

публикувано на 19.09.17 в 16:00

Нискотарифен авиопревозвач свързва Бургас с повече европейски летища

Търговският директор на най-голямата  нискотарифна авиокомпания  в Европа  се извини за отменените полети до различни точки на света. Дейвид О'Брайън от  Ryanair  е категоричен, че   ще се съобразят с начините за компенсиране на пътниците и и..

публикувано на 19.09.17 в 15:43

С милион и половина лева възстановяват улици в Средец

Основни улици в Средец ще бъдат ремонтирани, след като общината спечели проект за 1.5 млн. лв. Днес, кметът Иван Жабов подписа договора за финансирането, което ще е по Програмата за развитие на селските райони. Сумата включва всички дейности по..

публикувано на 19.09.17 в 14:00

Общината обяви ученически конкурс за лого на международното математическо състезание догодина

Математическото състезание IMC (International Mathematics Competition) e едно от най-престижните в света. За Бургас е чест да бъде негов домакин през следващата 2018 година Това е и признание за усилията и средствата, които се инвестират за развитие на..

публикувано на 19.09.17 в 13:35

Митрадевананда Свами влезе в болница, изпаднал в кома

Руски йога е приет в бургаска болница тази сутрин, след като е изпаднал в кома. Това се случва часове преди да бъде екстрадиран в страната си, където трябва да бъде разследван за блудство и изтезания на малолетни момичета. Митрадевананда Свами,..

публикувано на 19.09.17 в 13:18

Нова Загора се вдига на протест

Нова Загора излиза на протест днес срещу обгазяването от инсталация за биогаз в града. Това съобщават от инициативния комитет „Нова Загора иска да диша“. Протестът е насрочен за 17.30 часа.  Очаква се протестното шествие да тръгне от автогарата в  Нова..

публикувано на 19.09.17 в 12:39