"Мисис Бургас 2019" Мариана Атертон, подгласничката й Юлиана Стоянова и „Мисис Бургас Милениум“ Ирена Бадалова гостуваха на БНР - Бургас

39-годишната дама, родена в Бургас, но живееща и работеща в Германия Мариана Атертон е „Мисис Бургас 2019“. Тя е дипломиран бакалавър по приложна математика в Софийския университет „Климент Охридски“, завършила е и магистратура в елитния..

публикувано на 24.03.19 в 15:30
Екипът открил детето - униформените полицаи Виктор Черкезов и Христо Стоянов и ръководителите на издирвателната акция комисар Иван Русев и главен инспектор Димитър Кикьов

Изгубилото се дете в Сливенския Балкан е вървяло близо 7 км, откриват го с полицейски кучета

Изгубилото се дете в сливенската планина по време на семеен излет е вървяло близо 6-7 километра през силно пресечена местност, докато е открито от издирващ екип. Това съобщи заместник-директорът на полицията в Сливен комисар Иван Русев. Осемдесет..

публикувано на 24.03.19 в 15:02

Яна Пенчева: Невероятно е чувството, когато облечеш народна носия

Яна Пенчева е бургаското момиче, което участва в продължението на родолюбивия проект „Аз съм Българка“ на габровския фотограф Радослав Първанов. Тя е една от 22 - те девойки, които са избрани след кастинг и облечени в народни носии са заснети на 65..

обновено на 24.03.19 в 14:07

Бюрата по труда в Бургаско обучават безработни по 7 проекта на социални партньори

1049 безработни лица ще бъдат включени в обучения за придобиване на професионална квалификация по проекти на социални партньори, които ще се реализират от Регионалната служба по заетостта - бургас. Предстои стартирането на курсовете, като..

обновено на 24.03.19 в 12:33

М. Хаджиянев: Въвеждането на "изброителен център" ще намали ефекта от контролирания вот

Ако бъде въведен т. нар. „изброителен център“, това ще намали ефекта от контролирания вот по време на избори. Това коментира пред БНР - Бургас юристът и член на изборни комисии Михаил Хаджиянев. Именно в такъв център, след приключване на изборния..

обновено на 24.03.19 в 11:52

ОЧАКВАЙТЕ В ПРЕДАВАНЕТО "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч:

Времето е по - ценно от парите. В живота си можеш да спечелиш повече пари, но не можеш да получиш повече време! За това днес намерете време да бъдете с най – близките си, да сбъднете някоя своя мечта ил пък просто ... да си отдъхнете от забързаните..

публикувано на 24.03.19 в 11:22

Работодатели вече могат да наемат работна ръка от Молдова

Работници от Молдова ще може да се назначават на работа през този летен сезон. Това каза за БНР - Бургас Соня Енилова, председател на Бургаската регионална туристическа асоциация. Вече има подписана спогодба с тази страна: „Подготвят се..

публикувано на 24.03.19 в 10:20

Правят джобове за контейнери по улиците в Айтос

 Джобове за контейнери ще бъдат изградени по време на ремонтите на улиците в Айтос. Това поясни кметът Васил Едрев. Там, където дейностите приключиха, това е вече е извършено: „ Искаме да направим това в цялата община, тъй като контейнерите..

публикувано на 24.03.19 в 09:42

Провеждат велопоход и почистване на плажа до резерват "Пода"

Велопоход и почистване на плаж в района на Бургаски корабостроителници, организират от инициативата „ Бургас рециклира“  днес. Маршрутът преминава изцяло по велоалеи. Ще се тръгне  от Терасата до Морското казино – през Морската градина  - ЖП..

обновено на 24.03.19 в 08:53

"Копче за сън" на Валери Петров с двоен юбилей в Сливен

Спектакълът КОПЧЕ ЗА СЪН, по Валери Петров, ще отпразнува 15 години сценичен живот днес. Точно на тази дата преди 15 години на сцената на Държавен куклен театър – Сливен се роди спектакълът, създаден по едноименната класическа приказка на Валери Петров...

обновено на 24.03.19 в 08:45