И последните 3 стада в Ямболско са евтаназирани

По хуманен начин са умъртвени всички животни от последните 3 стада в село Шарково, област Ямбол. Това съобщи на извънреден брифинг министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Две от стадата бяха с по около 15 животни,  а третото е с..

публикувано на 22.07.18 в 19:52

Историческият музей в Приморско разполага с георадар, в помощ на археолозите

Откритите надгробни могили  в местността Силихляр край Приморско, показа, че това място е използвано от хората от самото зараждане на живота по тези земи. Това каза Даниел Пантов, директор на Историческия музей - Приморско. "През изминалия сезон..

публикувано на 22.07.18 в 19:49

Мъж се е самоубил в "Лазур"

В Пето Районно управление - Бургас е получено съобщение за самообесил се мъж в апартамента си в бл. 73 в ж.к. „Лазур” – установено е, че това е 52 годишен бургазлия  Сигналът за инцидента е подаден от 50 годишна бургазлийка, приятелка на мъжа, която..

публикувано на 22.07.18 в 17:46

Фолклорни групи от Мексико и Русия изнесят концерт тази вечер в Ахелой

Ахелой ще посрещне тази вечер две групи атрактивни чуждестранни гости. В 19.30 часа на откритата сцена в парка близо 70 артисти от Мексико и Русия ще представят част от своя фолклор. Творческите колективи са в страната по покана на Международния..

публикувано на 22.07.18 в 16:43

Фолклорни празници "Приморска перла" за четвърти пореден път през септември

За 4-та поредна година престои да се проведат от 1 до 4 септември  Националните фолклорни празници "Приморска перла" . Участниците ще спорят  в 4 категории, информира основателят и директор на проявата – Стойко Стойков: "Самите национални празници се..

публикувано на 22.07.18 в 14:13

Лека верижна катастрофа по пътя Ветрен - Бургас

Верижна катастрофа по пътя Ветрен - Бургас  затруднява движението на автомобили. Инцидентът е станал малко преди 13:00 часа. От Пътна полиция са на място в момента, тежкотоварният камион се намира встрани от пътя. Няма данни за пострадали водачи и пътни;и в..

публикувано на 22.07.18 в 13:42

Открито е тялото на издирваната полска туристка (обновена)

Открито е тялото на издирваната от полицията 41-годишна полска туристка, информират от ОД на МВР.  Издирването ѝ започна в началото на юли, след като не се е прибрала в хотел, в който е отседнала със семейството си в Поморие. Тялото на жената е..

публикувано на 22.07.18 в 12:38

Възстановено е движението край Карнобат в посока Бургас на АМ „Тракия“ (обновена)

Възстановено е вече движението в посока Бургас при км 312 и в участъка от пътен възел "Зимница" до пътен възел "Карнобат" на АМ „Тракия“. По-рано днес  поради пътнотранспортно произшествие то бе отклонено край Карнобат към подбалканския път и водачите..

обновено на 22.07.18 в 12:04

С богата културна програма и чисто море посрещат в Приморско своите гости

Чисто море, слънчево и безоблачно време, така Приморско посреща своите  гости, дори и БНР Бургас, с неделното предаване  на живо "Гларуси и шамандури" , каза Люба Желева от дирекция "Туризъм   европейски фондове и програми “  в община Приморско: От 2016..

публикувано на 22.07.18 в 11:48

"На море с БНР Бургас" в Приморско (обновена)

Ако бронзовият загар не идва толкова бързо, колкото искате… Ако сервитьорът се бави с бирата и пържените картофки... Ако отпуската ви свършва, а спасителката на плажа не отвръща на вашите усмивки… Е, тук не можем да ви помогнем! Но, ако морето все още..

обновено на 22.07.18 в 11:12