Делото срещу Кела се отложи за 23 януари

За 23 януари се отложи днешното заседание по делото срещу Пламен Дишков и Тодор Неделчев. Поводът е неявяването на съдия Събчо Събев поради здравословни причини. Догодина съдебната сага за убийството на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов –..

публикувано на 21.11.17 в 11:23

Отново блъснати пешеходци в Бургас и Айтос

Пешеходците са блъснати снощи в Айтос и Бургас. Едната катастрофа е станала в района на айтоските улици „Петко Янакиев“ и „Паисий“. 69-годишен мъж е ударил на пешеходната пътека пресичащ 33 –годишен мъж. Той е без опасност за живота, с контузия в..

публикувано на 21.11.17 в 09:16

Рибарите искат законодателството ни да е синхронизирано с европейското

Около 100 рибари от Приморско, Царево и Китен решиха да протестират символично на Никулден заради отнетите им лицензи . Заповеди са получили около 200 души, а причината е , че са подавали две години нулеви декларации за риболов. „Ще носим..

публикувано на 21.11.17 в 08:55

Детска изложба в Деня на християнското семейство

Над 85 рисунки и приложни творби изготвиха децата от всички детски градини на община Бургас по повод 21 ноември - Денят на християнското семейство. Награждаването ще се проведе от 10.30 часа днес в Младежкия културен център, а изложбата ще бъде..

публикувано на 21.11.17 в 08:43

Стоян Апостолов се класира втори на състезание в Гърция

Последният кръг от Националния шампионат на БФАС на затворен маршрут се проведе на на писта "Диамо" в град Серес, Гърция през уикенда. Ветеранът от Бургас - Стоян Апостолов от АСК "ЕЛЕНА ТИЙМ", който  е пример за подражание за младите пилоти, се..

публикувано на 21.11.17 в 08:37

С разпит на свидетели продължава делото срещу Пламен Дишков

С разпит на свидетели продължава днешното заседание по делото срещу Пламен Дишков и Тодор Неделчев. Преди месец бяха назначени нови експертизи за част от веществените доказателства, свързани с убийството на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов през..

публикувано на 21.11.17 в 08:30

Протестиращи блокираха пътя Бургас - Созопол

Протестиращи и жители от село Атия блокираха главния път Бургас – Созопол за 15 минути. На пешеходната пътека, където вчера беше пометен 16-годишният Костадин, негови съграждани, приятели, близки и роднини застанаха, за да кажат „Не!“ на безумието,..

публикувано на 21.11.17 в 08:17

Бургаските надзиратели искат достойно заплащане

Около 100 души излязоха на протест пред бургаския затвор днес. Надзиратели и техни колеги от институцията, служители на съдебна охрана и полицаи, настояват за по-добро заплащане и по-добри условия на труд. Обещаното увеличение на заплатите..

публикувано на 20.11.17 в 18:37

Символичен протест на Никулден, инициират рибарите заради отнемането на лицензите им

Около 100 рибари от Царево, Приморско и Китен се събраха днес, за да обсъдят предстоящите си действия спрямо издадените заповеди от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури за отнемането на лиценза им за стопански риболов . Все още те не са..

публикувано на 20.11.17 в 17:47
риболов

Отнемат лицензите на стотици рибари, те се готвят за протест

Издадени са заповеди от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури за отнемането на лиценза за стопански риболов на стотици рибари. Сред мотивите е нередовното водене на рибарските дневници в продължение на две години.  Част от потърпевшите..

публикувано на 20.11.17 в 16:31