Асим Адемов: Дошло е времето Македония и Гърция да направят компромиси

Резултатът от референдума в Македония, който предстои в края на месеца, е изключително важен за бъдещето на страната, а и за началото на присъединяването на държавите от  западнете Балкани към ЕС. Ако македонците не приемат името „Северна Македония“,..

публикувано на 18.09.18 в 07:27
Костадин Марков

Костадин Марков: Има симптоми за предсрочни избори

Има симптоми за предсрочни избори, от ГЕРБ зависи дали ще има такива. Това каза в предаването „Ден до пладне“ на БНР – Бургас бившият зам.-председател на СДС Костадин Марков. Най-големият симптом е от последната седмица, допълни той. „Когато..

публикувано на 15.09.18 в 10:59

Частични местни избори ще се проведат в село Орлинци

Частични местни избори ще се проведат в средецкото село Орлинци на 14 октомври. През април тази година бяха предсрочно прекратени правата на кмета на селото Лиляна Ангелова. Утре изтича срокът за подаване на заявления от страна на партиите, които..

публикувано на 12.09.18 в 11:08

5 000 автобуса трябва да бъдат оборудвани с колани

Около 5 000 автобуса трябва да бъдат оборудвани с колани, смята депутатът от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков ако промените в Закона за пътищата бъдат гласувани от Народното събрание. Задължителни колани за пътниците в автобусите за междуградски превози и..

публикувано на 05.09.18 в 16:43

Кристиян Трифонов е в новото ръководство на младежкото СДС

Младежкото СДС в Бургас има ново ръководство от снощи. Младите седесари избраха за председател на общинската структура на МСДС Кристиян Трифонов.  Той е член на СДС от 2012г., бил е заместник-председател в предишното ръководство на местната младежка..

публикувано на 05.09.18 в 12:08

НФСБ: Оставаме в управлението, но под условие

Ако не бъде променен моделът на управление на парламентарната група на Обединени патриоти, не бъде подобрен диалогът в управляващата коалиция и се бойкотират законодателните нициативи на НФСБ, то партията ще преосмисли участието си в управлението...

обновено на 03.09.18 в 13:47

Чолаков: Никой не ми е искал официално оставката

Никой от СДС не ми е искал оставката като областен управител или като член на Изпълнителния съвет на партията. Това каза за БНР – Бургас губернаторът Вълчо Чолаков. Той е научил за позицията на СДС, в която се настоява да направи своя избор,..

публикувано на 03.09.18 в 11:50

Валери Симеонов: Поисканите оставки са в нарушение на коалиционното споразумение

Кадровата политика на правителството се води еднолично от премиера Бойко Борисов в нарушение на коалиционното споразумение, според което всички промени трябва да бъдат съгласувани. Това каза в Несебър след 16-часово извънредно заседание на Националния..

публикувано на 03.09.18 в 07:38
Румен Петков

Румен Петков: Настояваме за проверка на качеството на всички пътища

Оставката на вътрешният министър е много закъсняла. Това коментира в Бургас председателят на АБВ Румен Петков. Другите две оставки – на транспортния и на регионалния министри, са акт на политическа отговорност, добави той: „Това не бива..

публикувано на 31.08.18 в 16:31

Нено Димов: Общинските съветници в Царево са нарушили процедурата в ЗУТ

С решението си за Силистар общинските съветници в Царево не са спазили процедурата предвидена в Закона за устройство на територията. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов в Созопол. Той уточни, че за нарушението са сезирани областния..

публикувано на 30.08.18 в 16:15