Татяна Байкушева показва фаровете на Черноморието

Снимка: Тодор Динев

Бургаският фотограф Татяна Байкушева събра в изложбата “Кулите на светлината” снимка на морските фарове от Южното Черноморие. Любопитната експозицията бе открита снощи в 18 часа в читалнята към Регионалната библиотека на улица "Булаир" 10. Срещаме ви с авторката в репортажа, който можете да чуете в прикачения файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

Защото шоуто продължава….

Queen трибют и на крепостта Туида в Сливен! Държавна опера-Стара Загора гостува на 16 юли от 21.00 часа със  своя успешен музикален проект "Шоуто продължава". "Barcelona", която Фреди Мерюри изпя в дует с Монсерат Кабайе и отвори вратата за съвместните изпълнения на оперни гласове  с рок и поп певци, ще бъде изпята от сопраното Елена Петрова и..

публикувано на 15.07.19 в 15:37

От днес са в продажба билетите за "Бургас и морето"

Билетите за конкурса за песен "Бургас и морето" са в продажба от днес. Ценните пропуски за фестивала, който ще се проведе на 3-ти август, събота, от 20.30 часа в Летния театър, ще се продават в мрежата на EVENTIM -  www.eventim.bg  и касата на Часовника. 12-те песни-финалисти ще бъдат оценявани от именитото жури в състав: Йорданка Христова, Ева..

обновено на 15.07.19 в 13:07

26-годишният Боян Боев представя първия си роман

Младият писател Боян Боев ще представи в Бургас първия си роман "Сайбиевата невеста". Събитието е днес (15 юни), с начален час 19.00 часа, зала "Петя Дубарова".  Боев е на 26 години, но вече е публикуван в учебник по литература за 6 клас на издателство "Просвета". "Сайбиевата невеста" е пъстра китка от традиции и обичаи откъсната от българското село..

публикувано на 15.07.19 в 12:44

Произведения на Бетовен, Дебюси и Брамс ще звучат на Флората днес

Бетовен, Дебюси и Брамс ще звучат тази вечер във Флората в изпълнение на Мартина Табакова и Зорница Иларионова.   В програма са включени произведенията на Л. Ван Бетовен - Соната за цигулка и пиано No.4 op.23, Presto, Andante scherzoso, più allegretto, Allegro molto, на  К.Дебюси - Соната за цигулка и пиано в сол минор, Allegro vivo, Intermède:..

публикувано на 15.07.19 в 11:50

Театрални постановки и нови книги представят на фестивала Арт поток в Царево

Много театрални постановки, представяния на книги и изложби са заложени и тази година в програмата на фестивала Арт поток в Царево. Още на 19 юли посетителите на морския град ще видят Деян Донков и Радина Кърджилова в спектакъла "Любовникът".  Кулминацията на програмата ще е на 28 юли, когато на сцената за постановката на "Актрисата" ще излязат Аня..

публикувано на 15.07.19 в 11:22

Надя Станчева представя градски пейзажи в Бургас

Градът в различни моменти от денонощието и през различните сезони е любима тема на художничката Надя Станчева, която гостува за първи път галерия Ателие R.  Градските пейзажи на авторката са лаконични и неразказвателни и оставят място на зрителя да открие себе си по някоя от улиците или из скришните места на града и неговите околности.  Картините на..

публикувано на 15.07.19 в 11:20

Концерт, изложба и турнир по канадска борба за празника на Созопол

Най- новите археологически проучвания и открити артефакти в Созопол и страната ще бъдат представени в уникална изложба „Опазването на миналото с поглед към бъдещето“. Изложбата е посветена на празниците на Созопол и ще бъде официално открита на 16 юли, вторник от 17.00 ч. в Центъра за местни занаяти и изкуства. Тя   включва артефакти открити и..

публикувано на 15.07.19 в 09:44