Горан Атанасов представя дебютната си книга "Ще се върна в седем""

Журналистът Горан Атанасов представя пред бургаската общественост своята първа книжа. „Ще се върна в седем“ Тя обединява  20 разказа и 15 пътеписа за България, сподели авторът:

 „Условно сме разделили – защото работихме няколко души върху нея – книгата на две части , първата е разкази, повечето от които са свързани с моя роден край, а втората час е пътеписи, като в нея има едно условно деление е един малък цикъл за Странджа, която много обичам.“

Горан Атанасов е роден в Берковица, но от години живее със семейството си в Бургас. Завършил е славянска филология с чешки език в Благоевград. Текстовете му са публикувани във водещи медии за пътешествия и приключения. Официалното представяне на първата му книга е тази вечер от 18 часа в Дома на писателя в Бургас.

Чуйте в звуковия файл репортажа на Елена Димитрова


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаският духов оркестър с концерт-матине на "Флората"

Бургаският духов оркестър с диригент Анастас Камиларов кани бургазлии на коледен концерт-матине в Експо център "Флора" днес от 11.30 часа. Kонцертът в Експо център "Флора" ще бъде в памет на бившия диригент на градския духов оркестър - Христо Кожухаров. В програмата  ще звучат произведения на Джон Мос, Франк Лоезер, Мат Еми, Глен Милър, Хенри Бети,..

обновено на 09.12.18 в 08:42
Инициаторът на идеята Пламен Карашев (вдясно) и художникът Иван Бахчеванов

Засечка пред паметника на загиналите християни в Българово

Паметник на убитите през февруари 1878 г. православни християни, българи и гърци да бъде изграден в Българово. Докладната записка е внесена от общинския съветник Веселин Пренеров. Идеята породи дебати по време на Комисията по правни въпроси към местния парламент. Георги Дракалиев подчерта: „По време на Османската империя селото е било..

публикувано на 08.12.18 в 14:29

Кампанията на БНР Бургас за пътна безопасност продължава (ОБНОВЕНА) (снимки)

Учениците от 1 до 4 клас на ОУ "Климент Охридски"  в Бургас си припомниха правилата за пътна безопасност, защото кампанията на БНР Бургас "Спри, дай път на пешеходец" продължава именно с тях.  Бяха запознати с опасностите, които крият улиците. Инициативата е съвместна на Пътна полиция, Община Бургас, БМЧК в града.  БНР Бургас раздаде на учениците..

обновено на 07.12.18 в 15:30

Откриха изложба „Иконите и вотивите в Странджа – самобитност и магия“ в Царево

Изложба “Иконите и вотивите в Странджа - самобитност и магия”, открита на официалния празник на град Царево - Никулден в Общински исторически музей може да бъде видяна до 31 януари 2019 г, съобщиха от пресцентъра на Общината.  На събитието присъстваха секретарят на Община Царево - Мария Конярова, директорът на ОИС Царево - Тодор Гондов,..

публикувано на 07.12.18 в 09:17

150 картини показва Ангелина Недин в изложба "20 години по - късно"

Ретроспективната изложба на художника Ангелина Недин ще бъде представена днес във фоайето на читалище „Отец Паисий” в Созопол. Темата е „20 години по-късно“. Това е времето, минало от първата й самостоятелна изложба в родния Созопол до днес. Над 150 уникални платна ще могат да бъдат видени на едно място. Част от тях авторката ще покаже..

публикувано на 07.12.18 в 07:45

Нов параклис, литийно шествие и богата празнична програма в днешния Никулден (обновена)

Няма друг град в страната, който така масово да чества своя празник.  В Бургас  с литийното шествие до моста в Приморския парк, където бяха хвърлени венци и цветя ,беше почетена паметта на загиналите моряци  и рибари. От 1992 г. денят на Свети Николай Чудотворец е празник на града. Нов параклис на името на светеца ще беше осветен в бургаския квартал..

обновено на 06.12.18 в 17:17

Поморие и Ахелой спазиха традициите на Никулден

В Поморие и Ахелой празникът започна с литургия в църковните храмове и продължи с литийни шествия до местните рибарски пристанища. Всички плавателни съдове, през които шествията преминаха, бяха благословени за здраве и берекет на техните собственици, а в памет на тези, които вече са си отишли, в морето бяха хвърлени венци и цветя. Кметът на община..

публикувано на 06.12.18 в 16:45