КАТ днес контролира скоростта

От днес  „Пътна полиция“ повежда специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. Операцията е организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и носи името „24 часа контрол на скоростта“. Целта е намаляване на пътнотранспортните произшествия, предизвикани от  бързото шофиране. В рамките й екипите на „Пътна полиция“ ще са разположени в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета и ще следят основно за скоростта.

„Скоростта, както в България, така и в другите държави от Европейския съюз, е основната причина за възникване на тежките произшествия с най-голям брой загинали и ранени. Затова и ние, като членове на TISPOL, се включваме в тази инициатива. Всички налични мобилни и стационарни камери ще бъдат ангажирани за контрол на скоростта, така че ще се следи за спазване на максимално допустимата скорост по пътищата и ще се налагат санкции на нарушителите“, поясни началникът на отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски. 

Подобна операция се провежда за трета поредна година, припомни ст. инспектор Росен Рапчев. По думите му „ в деня, в който се осъществява толкова мащабен контрол на скоростта, шофьорите се движат по-внимателно, което допринася за рязкото намаляване на пътните инциденти“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Унгарецът, обвинен в пране на пари, сам поиска да бъде екстрадиран

Унгарецът Андраш Шрьом поиска доброволно да бъде екстрадиран в страната си. Той е издирван с Европейска заповед за арест. Унгарецът е обвинен за тринайсет отделни престъпления като за най-тежкото от тях се предвижда затвор до 10 години. Те са свързани с финансови и данъчни измами, пране на пари и фалшифициране на документи. Пред бургаските..

публикувано на 17.08.17 в 15:50

Проверките на такситата по Черноморието ще продължават

Общо 141 таксиметрови автомобила, работещи най вече в  „Слънчев бряг, са проверени от съвместни екипи на служители от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, Държавната агенция по метрология и технически надзор и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” – Бургас. Съставени са 17 акта и 21 фиша по линия на „Пътна полиция”, 5 акта за..

публикувано на 17.08.17 в 12:07

Издирват момче, скочило от вълнолома в Несебър

 66 годишна жена от Ловеч , заедно с 21- годишния си син  дошли на разходка в Старият Несебър вчера . Момчето поискало да посетят вълнолома, покатерил се по скалите и скочил в морето от там. Своевременно на мястото на инцидента пристигнал екип от двама водолази от „Пожарна безопасност и защита на населението”, които не са открили момчето Работата по..

публикувано на 17.08.17 в 09:25

Млада унгарка се удави край Поморие

28-годишно момиче от Унгария се е удавило тази нощ в Поморие, съобщиха от полицията. Малко след един часа момичето е влязло в морето в близост до хотела, в който е отседнало. Тялото й е откарано за аутопсия и предстои да бъдат разпитани свидетели на случилото се. По непотвърдена информация, преди да влезе в морето, момичето е употребило алкохол. 

публикувано на 17.08.17 в 08:51

Огнеборци гасят пожар край Ямбол

В следобедните часове днес Ямбол бе обгърнат от пушек, разнасян от силния вятър. От полицията съобщиха, че сигналът е за пожар в местността “Ормана”,  Отзовалите се на сигнала огнеборци са защитили от огъня  намираща се там постройка. По първоначални данни пожара е на площ около 100 декара, горят сухи треви и храсти.  Често променящия посоката си..

публикувано на 16.08.17 в 15:24

В Китен заловиха двама братя с наркотици

Полицаи при претърсване в квартирата на двама братя от от Бяла Слатина,  в Китен намерили и иззели  два плика, съдържащи суха зелена тревна маса с общо тегло 50 гр. / марихуана/, десет пликчета с жълто кристалобразно вещество общо тегло 5 гр. / метамфетамин/, 18 хапчета екстази и неистински парични знаци, както следва : 54 банкноти с номинал 20 евро и 109..

публикувано на 16.08.17 в 10:32

Ямболия се удави край Корал

Труп на удавник е открит  на къмпинг  «Корал» край  Лозенец, Установено е, че трупът е на 31-годишен мъж от Ямбол. Мъжът влязъл в морето около 12.00 ч. с кану в неохраняема плажна зона, след което на силното вълнение кануто се преобърнало, а мъжът изчезнал във водата. Тялото на ямболията е откарано за аутопсия в «Съдебна медицина» към УМБАЛ –..

публикувано на 16.08.17 в 09:13