КАТ днес контролира скоростта

От днес  „Пътна полиция“ повежда специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. Операцията е организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и носи името „24 часа контрол на скоростта“. Целта е намаляване на пътнотранспортните произшествия, предизвикани от  бързото шофиране. В рамките й екипите на „Пътна полиция“ ще са разположени в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета и ще следят основно за скоростта.

„Скоростта, както в България, така и в другите държави от Европейския съюз, е основната причина за възникване на тежките произшествия с най-голям брой загинали и ранени. Затова и ние, като членове на TISPOL, се включваме в тази инициатива. Всички налични мобилни и стационарни камери ще бъдат ангажирани за контрол на скоростта, така че ще се следи за спазване на максимално допустимата скорост по пътищата и ще се налагат санкции на нарушителите“, поясни началникът на отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски. 

Подобна операция се провежда за трета поредна година, припомни ст. инспектор Росен Рапчев. По думите му „ в деня, в който се осъществява толкова мащабен контрол на скоростта, шофьорите се движат по-внимателно, което допринася за рязкото намаляване на пътните инциденти“.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арестуваха млад мъж за нападение над незрящи туристи

Задържан е 21-годишният мъж, който нападна група от незрящи туристи в Стария Несебър. Поредният случай на агресия е заснет от видеокамери и разпространен, в медиите.  Инцидентът е станал на оживена търговска улица в морския град преди дни. На видеото ясно се вижда как младият несебърлия слиза от колата си и удря жената, която води групата от трима..

публикувано на 27.06.17 в 14:35

Днес ще продължи делото за убийството на Димитър Стаматов-Мастара

Бургаските магистрати продължават с поредно заседание по делото  срещу Пламен Дишков и Тодор  Неделчев. Те са обвиняеми като поръчители, на убития Димитър Стаматов- Мастара преди 15 години в Бургас.

публикувано на 27.06.17 в 08:07

Откриха нападателя на туристи с увредено зрение в Несебър

Във връзка с разпространен през медиите видеоматериал, визиращ нападение над група от туристи със зрителни дефицити, осъществено в Стария Несебър преди дни, Районно управление – Несебър се е самосезирало, като в резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от полциейските служители, е установен и задържан за срок от едно..

публикувано на 27.06.17 в 06:29

Четирима мъже са нападнали бургаския журналист Боян Станилов

Бургаският журналист и поет Боян Станилов е бил нападнат от четирима мъже преди два дни в комплекс „Изгрев“. Станилов е излязъл вечерта до близък магазин и на връщане е срещал непознатите мъже. След като се разминават, един от тях му нанася удар с метален бокс.   „Аз паднах, защото не очаквах. Започнаха да ме ритат и да ми викат, че съм..

публикувано на 26.06.17 в 17:28

Глобяват наемателя на плаж "Делфин"

Община Царево и бургаската екоинспекция ще наложат санкции на наемателя на плаж „Делфин“. РИОСВ – Бургас е извършила няколко проверки по сигнали на граждани. Дървената стълба, която е изградена към ивицата, не е съгласувана с нас, поясни пред БНР – Бургас началникът на инспекцията Тонка Атанасова. "На място е направено веднага предписание за..

публикувано на 26.06.17 в 12:13

Откраднаха лотарийни билети за 1 000 лева

600 лотарийни билета са откраднати от букмейкърски пункт в к-с "Славейков", съобщават от полицията. В пункта е проникнато чрез натиск на PVC прозорец, а кражбата е на стойност около 1 000 лв. Работата по случая продължава

публикувано на 26.06.17 в 07:30

Мъж без книжка се опита да подкупи полицай с 27 лева, а друг с цяло 50

Два опита за подкуп на полицаи са регистрирани през почивните дни в региона, съобщават от полицията. При единия 66-годишен мъж подхвърлил банкнота от 50 лева в служебен полицейски автомобил, за да предотврати съставянето на акт и отнемането на шофьорската книжка. Задържан е за 24 часа с полицейска заповед. По случая е образувано бързо полицейско..

публикувано на 26.06.17 в 07:27