КАТ днес контролира скоростта

От днес  „Пътна полиция“ повежда специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. Операцията е организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и носи името „24 часа контрол на скоростта“. Целта е намаляване на пътнотранспортните произшествия, предизвикани от  бързото шофиране. В рамките й екипите на „Пътна полиция“ ще са разположени в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета и ще следят основно за скоростта.

„Скоростта, както в България, така и в другите държави от Европейския съюз, е основната причина за възникване на тежките произшествия с най-голям брой загинали и ранени. Затова и ние, като членове на TISPOL, се включваме в тази инициатива. Всички налични мобилни и стационарни камери ще бъдат ангажирани за контрол на скоростта, така че ще се следи за спазване на максимално допустимата скорост по пътищата и ще се налагат санкции на нарушителите“, поясни началникът на отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски. 

Подобна операция се провежда за трета поредна година, припомни ст. инспектор Росен Рапчев. По думите му „ в деня, в който се осъществява толкова мащабен контрол на скоростта, шофьорите се движат по-внимателно, което допринася за рязкото намаляване на пътните инциденти“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Първа официална среща на председателя на ВАС с административни съдии в Бургас

Председателят на Върховния административен съд – съдия Георги Чолаков проведе работна среща със съдийския състав на Бургаския административен съд. Това е първо му посещение в административен съд извън София, след официалното му встъпване в длъжност на 22 ноември. Заедно с него на срещата с бургаските административни съдии присъства и..

публикувано на 15.12.17 в 18:26

Двамата ученици от Ямбол, простреляли таксиметров шофьор остават в ареста

Окръжният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста двамата ученици, които простреляха в понеделник таксиметров шофьор до село Дражево. Решението може да бъде оспорвано в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас. Възпитаниците на спортното училище Симеон Милков и Костадин Димитров са обвинени във въоръжен грабеж и опит за убийство на 31-годишен..

публикувано на 15.12.17 в 17:45

Полицията прибра над 100 литра ракия от пенсионер

Над 100 литра алкохол са иззети от гараж на 80-годишен бургазлия в комплекс „Лазур“. Полицията е намерила там 125 литра ракия без акцизен бандерол. Работата по случая продължава.

публикувано на 15.12.17 в 09:46

Пореден случай на блъснат пешеходец в Бургас

63 –годишна жена е блъсната на пешеходна пътека на кръстовище в бургаския комплекс „Зорница“. Тя е ударена от 80-годишен бургазлия, който е отнел предимството на жената, съобщиха от полицията. Тя е настанена за лечение в бургаска болница с фрактура на дясната подбедрица.

публикувано на 15.12.17 в 09:37

Оставиха в ареста Диана Куртева, обвинена в отвличане на шофьор от Айтос

Оставиха в ареста Диана Куртева от Сливен, обвинена в отвличане на шофьор от Айтос през септември тази година. Пред Бургаския апелативен съд тя поиска мярката й за неотклонение да бъде променена в по-лека. По време на заседанието прокурорът по делото посочи, че Диана Куртева не просто е участвала в отвличането, заедно с двамата си съучастници,..

публикувано на 14.12.17 в 15:38

Жена е с опасност за живота след като бе блъсната в "Меден Рудник"

40-годишна жена е била блъсната докато е пресичала неправилно бургаската улица "Захари Стоянов" в к-с "Меден Рудник" снощи. Жената е с опасност за живота, съобщиха от полицията. Тя е откарана в бургаска болница с фрактура на левия крак, лявата ръка, главата и с комоцио.

публикувано на 14.12.17 в 09:53
Петър Низамов - Перата

Изслушаха майката на Петър Низамов - Перата в съда

С разпит на свидетели и приемане на нови доказателства продължиха делата на Петър Низамов – Перата срещу два бургаски сайта. На свидетелското място седна майката на Низамов, която разказа, че лично е носила статиите, докато синът и е бил в ареста през 2012 година. По думите на майка му, след като ги е видял той се е ядосал, отчаял, а след това е..

публикувано на 13.12.17 в 17:33