Екстрадират руския секс – гуру Свами

Руският йога със свои ученички в по-безгрижни времена
Снимка: e-burgas.com

Бургаският окръжен съд разреши екстрадицията на руския йога Митредевананда Свами. Той е обвинен от Руската федерация в изтезания и блудство с две непълнолетни момичета. Решението може да бъде обжалвано.

Около 10-ина привърженици на Свами очакваха делото му пред съда.

„Ние сме срещу лошото правосъдия в Русия, против репресиите, Моят приятел е йога, той е затвора по политически причини от руското правителство“, каза един от руснаците

Митрадевананда Свами, сочен за водач на руска секс – секта, а официално представящ се за учител по йога бе обвинен първоначално в отвличане и убийство на момиче. В последствие, от Руската федерация промениха обвинението в блудство. Адвокатите му бяха категорични, че има свидетелски показания, че той и неговите последователи са преследвани и малтретирани в Русия и не може да се гарантира неговата сигурност.

„Бланкетни и декларативни твърдения. В тоя смисъл – на тях ще им бъдат предоставени човешки условия, ще им бъде предоставена защита, но докладите на международните организации сочат друго. Тя и гаранцията не се дава от съдебен орган. Дава се от руската прокуратура, която е субординирана и зависима“

Пред магистратите, Свами заяви, че е невинен, преследван е заради религиозните си убеждения и поиска политически убежище у нас


ВИЖТЕ ОЩЕ

На плажа в "Отманли" е намерен труп на жена

Труп на жена е изхвърлен от водата до заведение на плажа в "Отманли" край Бургас. Тя е на видима възраст възраст между 30 и 40 години. На място е екип на 4-то Районно управление -Бургас, които извършват оглед.  От полицията не са установили все още самоличността на починалата. Причините за смъртта с в процес на изясняване. 

публикувано на 23.01.18 в 13:08
Снимката е илюстративна

Задимяване от запалена стиропорна изолация притесни жителите на "Зорница"

Силно задимяване притесни жителите на к-с „Зорница“. Причината е запалена стиропорна изолация на бл. 37 в комплекса, съобщиха от полицията. Тя се е запалила по случайност при поставянето й от работниците. Пожарът е загасен, изгорели са 5 кв. м. от изолацията.

публикувано на 23.01.18 в 11:57

Поредно заседание по делото за убийството на Димитър Стаматов – Мастара днес

Делото за убийството на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов - Мастара , продължава днес в Окръжния съд в Бургас. Процесът вече навлезе в своята 16 - та година. По делото все още не са разпитани всички свидетели и вещи лица. Пламен Дишков и Тодор Неделчев са с обвинения за подбудителство и подпомагане на убийството на месарския бос Димитър..

публикувано на 23.01.18 в 08:24

Откраднаха пари от касата на фирма в Северната промишлена зона

 5300 лв от метална каса са задигнали крадци от централата на фирма, която се намира в Северна промишлена зона. Сигнал за кражбата е получен в полицията около 10 ч. на 19 януари. Установено е, че в касовото помещение на спедитора е проникнато чрез пробиване на отвор в тухлена стена, като чрез отключване на металната каса е извършена кражба на..

публикувано на 22.01.18 в 14:58

Опит за кражба в златарско ателие в Бургас (обновена)

Опит да се проникне в златарското ателие на ул. „Фердинандова“ № 38 в Бургас е станал снощи около 03.30 ч., съобщиха от полицията. При извършения оглед е констатирано, че в ателието няма проникване и извършена кражба. Счупени са стъклата на златарското ателие, близко разположена пицария, офис на фирма за бързи кредити и предното стъкло на лек..

публикувано на 22.01.18 в 09:13

Възрастен мъж е починал след катастрофа, станала преди дни по пътя Айтос - Провадия

Заради получените травми при пътния инцидент на 9 януари по пътя Айтос – Провадия, 66-годишния айтозлия е починал. Той е блъснат от автомобил, управляван от 35-годипна жена, съобщиха от полицията. Тя се е движела с превишена скорост и е навлязла в насрещната пътна лента. 

публикувано на 22.01.18 в 09:08

Управителният съвет на Съюза на българските журналисти подкрепи бургаската журналистическа колегия в защита на свободата на словото

Управителният съвет на Съюза на българските журналисти подкрепя декларацията на бургаската журналистическа колегия в защита на свободата на словото. Публикуваме пълния й текст: "УС на СБЖ със загриженост приема осъдителните решения на Районния съд - Бургас, постановени за сайтовете   www.burgasnews.com  и  www.burgasinfo.com, по силата на..

публикувано на 19.01.18 в 17:31