„Аполония“ представи програма с актуални творчески проекти тази година

Снимка: fest-bg.com

„Аполония“ представи разнообразна програма с актуалните творчески проекти на българската сцена. Фестивалът се проведе от 25 август до 5 септември в Созопол.Програмата включи повече от 70 разнообразни събития с участието на артисти от страната и чужбина. Повече от изпълненията и произведенията от програмата бяха национални и световни премиери. Фестивалът бе закрит с концерт на „Щурците“

Чуйте част от значимите събития на фестивала в репортажа на Радостина Великова: ВИЖТЕ ОЩЕ

Актьорът Ованес Торосян и времето, в което живеем

Ованес Торосян, който за  своите трийсет и една  години има над 20 роли в киното и участия в значими театрални продукции, представи моноспектакъла си „Харлем шейк“ в бургаското училище по изкуствата НУМСИ "Панчо Владигеров". Внукът на писателя Димитър Димов, Лило,  пише първия  монолог по покана на актьора, любопитстващ да разбере какви..

публикувано на 20.01.18 в 17:20

Китаристът Димитър Благоев представя музикалния проект III tone в Бургас

Димитър Благоев - китара, Жоаким Потаро - алт саксофон, MFB synthesiser, Роман Доно - бас китара, Людовик Гиварш - барабани ще свирят в Бургас на в един от клубовете в Операта .  III tone е музикален проект, задвижен от неравноделните ритми, намиращ се някъде между джаза и модерната електронна музика, чиято идентичност се изгражда от смесването на..

публикувано на 20.01.18 в 10:56

Стралджа почита днес Панайот Хитов

Стралджа днес тържествено ще отбележи 140 години от Освобождението си. Ще бъдат отчетени и резултатите от общинския ученически конкурс, посветен на светлата дата. Една от важните исторически личности взели дейно участие в Освобождението на Стралджа е Панайот Хитов и неговата чета, припомня Гроздан Иванов, зам.-кмет на общината: "С жителите на град..

публикувано на 20.01.18 в 09:10

Честваме кан Тервел с поредица от събития в Бургас

Инициативен кометет в Бургас съвместно с Общината ще изготви програма за честванията на две значими исторически годишнини през 2018-та, свързани с кан Тервел. Предвижда се възстановка на битка от славните  времена и научна конференция, за която ще съдейства историкът професор Евгений Сачев. Патриотичен литературен конкурс ще мотивира..

публикувано на 19.01.18 в 18:11

Burgas Game Jam ще се проведе за 4 -ти път

Тридневна гейм емоция, интригуващи лекции и впечатляващи награди очакват бургазлии само след броени дни. По традиция, през последния уикенд на януари започва четвъртото издание на Burgas Game Jam, част от международната инициатива Global Game Jam . Онлайн записването вече започна , а началото ще бъде дадено на 26 януари от 14:00 часа в..

публикувано на 19.01.18 в 13:37

Увеличават се приходите на Бургаския музей за 2017 година

Увеличават се приходите на регионалния исторически музей в Бургас за изминалата година. Най –много са били посетителите на археологическата експозиция . Променената концепция на музей да привлича повече посетители и да печели от продажба на сувенири   е успешна, обявиха от ръководството на ведомството. Нараства интересът към музейните..

публикувано на 19.01.18 в 11:47

Руслан Мъйнов представя тази вечер постановката "Лес" на Островски

Пиесата на Островски „Лес“ ще могат да гледа тази вечер бургазлии. Руслан Мъйнов ще излезе на сцената с Георги Стайков и още даровити актьори Аглика Бояджиева, Асен Лозанов, Валери Еличов, Димитрина Тенева, Златко Ангелов, Никола Парашкевов, Николай Стоименов. Драматургичният текст  е на  почти сто и  петдесет години, със същата сложна картина на..

публикувано на 19.01.18 в 09:32