Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френският Хитър Петър на сцената на Кукления театър в Ямбол

Ямболският куклен театър представя  "Гиньол и полицаят" тази вечер от 18.00 часа.  Постановката е на Теодора Попова, сценографията на Диана Узунова, музиката на Гергана Василева.

Създаден преди повече от 200 години във френския град Лион,  образът на бедняка–хитрец Гиньол и до днес грабва сърцата на малки и големи. Дързък и смел, непримирим срещу несправедливостта, нежен и романтичен, но винаги изпълнен с увереност в собствените си сили и безграничен оптимизъм. Животът понякога е труден, а проблемите са толкова много, че се изсипват един връз друг, но никой не може да победи онзи, който не е готов да се предаде.

Повече за спектакъла в репортажа на Даниела Костова:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Росица Петрова: Фестивалът на детската книга в Сливен привлича все повече международни участници

Тридневният Национален фестивал на детската книга е градски празник, но и важен форум за бъдещето на литературата за деца. Част от програмата днес е кръглата маса  „Литературният герой на съвременната детска и юношеска литература – трансформации и послания“. Форумът е с международно участие тази година.  Представят се 17 доклада на участници..

публикувано на 08.05.24 в 14:52

Започна Националният фестивал на детската книга в Сливен

Национален фестивал на детската книга в Сливен започна днес. Откриването на 26-ото издание бе във фоайето на ДТ „Стефан Киров“ по традиция с концерт. Началото на тридневната програма обяви кметът Стефан Киров, който е председател на организационния комитет. Той приветства гости и участници: „Детските книги – където се ражда магията, вълшебният свят,..

публикувано на 08.05.24 в 14:44

Обявиха носителите на Националната награда "Константин Константинов" за принос в детското книгоиздаване

В първия ден на XXVI издание на на Националния фестивал на детската книга в Сливен бяха обявени носителите на  на Националната награда „Константин Константинов“ за принос в детското книгоиздаване за 2024г.. Председател на журито е Луизина Савкова, началник на отдел „Регионални дейности“ към в Министерство на културата, която обяви имената на..

публикувано на 08.05.24 в 14:37
Цанислав Петков, архив

Концертът "Звукът на Европа" - част от програмата на "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни"

11 млади музиканти ще участват в концерта „Звукът на Европа“. Той е част от фестивала  "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни", който предстои в края на седмицата в Бургас. Концертът е колаборация на Фондация „Солинария“ с Асоциация ASBL Artistes en Herbe, Люксембург и Камерен оркестър гр. Хасково с диригент Цанислав Петков: "Това е среща на..

публикувано на 08.05.24 в 09:40

Играят "Мисия Спящата красавица" в кукления театър в Бургас

Вълшебства и съвременност се преплитат в спектакъла на Бургаския куклен театър „ Мисия Спящата красавица“. Той ще бъде игран тази вечер от 19 часа.  Автор на текста е Яна Борисова, режисьор е Кирякос Аргирополус. Бургаският куклен театър кани на премиера на "Мисия Спящата красавица" Всички познавате добре историята на принцесата, която..

публикувано на 08.05.24 в 09:10

Месец на таланта представя даровити деца и младежи в Бургас

Центърът за млади таланти в Бургас подарява на града изключително богата и пъстра програма от дейности и събития по повод своята тринадесета годишнина. Началото на Месеца на таланта ще бъде поставено на 17 май от 18:00 ч. във фоайето на Магазия 1 /Морска гара/. Участниците от проектите на центъра “Палитри“, „Приложни изкуства“ и „Анимация,..

публикувано на 07.05.24 в 14:26

Театралите на НЕГ „Гьоте“ с две първи места от фестивал на училищния театър

С авторска постановка “Die Show des allmächtigen Internets" (“Шоуто на Всемогъщия Интернет“), отличен немски език и артистично присъствие, Театрална трупа „Гьоте“ впечатли публика и жури и се завърна от Националния фестивал за училищен театър „Завесата се вдига на немски език“ с две първи места – на журито, на публиката и с почетен плакет за първо..

публикувано на 07.05.24 в 14:17