Оставиха в ареста обвинен за убийство в руенско село

Окръжен съд – Бургас взе мярка „Задържане под стража“ спрямо 18-годишен, обвинен за убийството на по-възрастен мъж в ромската маха на руенското село Вресово. Убийството е станало на 8 октомври чрез нанасяне на удари в областта на главата с особена жестокост. Въпреки че е направил самопризнания, според съда е възможно обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление. За подобно престъпление закона предвижда наказание от  „лишаване от свобода“ от 15г. до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Първа официална среща на председателя на ВАС с административни съдии в Бургас

Председателят на Върховния административен съд – съдия Георги Чолаков проведе работна среща със съдийския състав на Бургаския административен съд. Това е първо му посещение в административен съд извън София, след официалното му встъпване в длъжност на 22 ноември. Заедно с него на срещата с бургаските административни съдии присъства и..

публикувано на 15.12.17 в 18:26

Двамата ученици от Ямбол, простреляли таксиметров шофьор остават в ареста

Окръжният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста двамата ученици, които простреляха в понеделник таксиметров шофьор до село Дражево. Решението може да бъде оспорвано в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас. Възпитаниците на спортното училище Симеон Милков и Костадин Димитров са обвинени във въоръжен грабеж и опит за убийство на 31-годишен..

публикувано на 15.12.17 в 17:45

Полицията прибра над 100 литра ракия от пенсионер

Над 100 литра алкохол са иззети от гараж на 80-годишен бургазлия в комплекс „Лазур“. Полицията е намерила там 125 литра ракия без акцизен бандерол. Работата по случая продължава.

публикувано на 15.12.17 в 09:46

Пореден случай на блъснат пешеходец в Бургас

63 –годишна жена е блъсната на пешеходна пътека на кръстовище в бургаския комплекс „Зорница“. Тя е ударена от 80-годишен бургазлия, който е отнел предимството на жената, съобщиха от полицията. Тя е настанена за лечение в бургаска болница с фрактура на дясната подбедрица.

публикувано на 15.12.17 в 09:37

Оставиха в ареста Диана Куртева, обвинена в отвличане на шофьор от Айтос

Оставиха в ареста Диана Куртева от Сливен, обвинена в отвличане на шофьор от Айтос през септември тази година. Пред Бургаския апелативен съд тя поиска мярката й за неотклонение да бъде променена в по-лека. По време на заседанието прокурорът по делото посочи, че Диана Куртева не просто е участвала в отвличането, заедно с двамата си съучастници,..

публикувано на 14.12.17 в 15:38

Жена е с опасност за живота след като бе блъсната в "Меден Рудник"

40-годишна жена е била блъсната докато е пресичала неправилно бургаската улица "Захари Стоянов" в к-с "Меден Рудник" снощи. Жената е с опасност за живота, съобщиха от полицията. Тя е откарана в бургаска болница с фрактура на левия крак, лявата ръка, главата и с комоцио.

публикувано на 14.12.17 в 09:53
Петър Низамов - Перата

Изслушаха майката на Петър Низамов - Перата в съда

С разпит на свидетели и приемане на нови доказателства продължиха делата на Петър Низамов – Перата срещу два бургаски сайта. На свидетелското място седна майката на Низамов, която разказа, че лично е носила статиите, докато синът и е бил в ареста през 2012 година. По думите на майка му, след като ги е видял той се е ядосал, отчаял, а след това е..

публикувано на 13.12.17 в 17:33