БНР Бургас с признание от Фондация Глобални библиотеки - България

Репортерът на БНР Бургас Елена Димитрова, втората от ляво на дясно, заедно с директора на регионалната библиотека "Пейо Яворов" в Бургас по време на церемонията

Общо 25 национални и регионални медии, институции и спомоществователи получиха номинации за първите Годишни награди на Фондация „Глобални библиотеки – България”.  Предложенията обаче са били много повече, стана ясно по време на официалната церемония по награждаването. До финалните осем в категорията за регионални медии достигна и БНР Бургас, след селекция от компетентно жури, председателствано от медийния експерт Георги Лозанов. 

Отличени за работата си бяха Радио Дарик Враца и в. „Нова добруджанска трибуна” - гр. Добрич,  които спечелиха в категорията за регионални медидии. А номинираните заедно с Радио „Бургас” на БНР, бяха още ТВ САТ КОМ - гр. Асеновград , в. Неделник - гр. Ямбол, ТВ „Канал Рила“ – гр. Самоков, „Казанлък Info“ - гр. Казанлък.

На церемонията по награждаването гостуваха и представители на библиотеките от цялата страна, както и гости от Африканската библиотечна асоциация.

Подробностите чуйте от репортажа в прикачения файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Гозби и обичаи в духа на турската, арменската, сирийската традиция

Традиционни празници, облекла и кулинарни специалитети от  българската,  руската, арменската, турската, сирийската култура ще бъдат показани  през следващата седмица в  рамките на училищен проект. Толерантност сред младите от различни етноси през личната история на всеки един от тях.  Какви са думите от бита в семействата им, кои са любимите им..

публикувано на 16.11.17 в 13:05

Маестро Свилен Симеонов дирижира в Охайо една от симфониите на Малер, а в Бургас поставя „Вечните евъргрийни и балади”

Концерт – спектакълът  „Вечните евъргрийни и балади” ще бъде представен пред бургаската публика на 21 ноември от 19:00 ч. в залата на Държавната опера в Бургас. Ще прозвучат творби на Бърнстейн, Гершуин, Клод Франсоа, Ерол Гернер, Джон Кандер, като има и още много изненади, сподели пред БНР Бургас Симеонов. Това е поредният проект на артиста,..

публикувано на 16.11.17 в 11:13

Дичо се включва в концерт на толерантността в Бургас

С концерт Бургас ще отбележи Деня на толерантността - 16 ноември. Водещ и един от участващите изпълнители е Дичо, а на сцената ще се изявят още дуетът Тодор Тодоров и Богомила Цекова, както и групите "Stiff bones", "Spooky tones" и "Nevermind". Концертът е част от изпълнявания от Община Бургас проект "Интегриран подход за постигане на значими..

публикувано на 16.11.17 в 10:11

Музикално-илюзионен спектакъл в Бургас за Коледа

Коледният музикално-илюзионен спектакъл "Вълшебства по Коледа" ще се проведе през декември в Бургас. В него ще участват илюзионисът Астор, заедно с някои от най-добрите български джаз музиканти, под диригентството на композитора Ангел Заберски - младши. "Вълшебства по Коледа" е представление за малки и големи, създадено с много приказно..

публикувано на 15.11.17 в 14:50

Ученическият проект "СливенЪ" с патриотични послания

Ученици от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен демонстрират своя талант в изобразителното изкуство в близост до новопостроените площадки за отдих в квартал „Клуцохор“. Те рисуват чешмата, която от години не е ремонтирана, а е знакова за този район на квартала. Проектът на учениците е озаглавен „СливенЪ“ и неговата основна..

публикувано на 15.11.17 в 13:33

Прожекция на немския документален филм "Свободен час"

Немският документален филм „Свободен час“ ще търси отговори на въпросите за модерното образование и за ученето отвъд сухата материя, която предполага наизустяване. Прожекцията му е от 17.30 часа в Центъра за иновативно обучение на Лермонтов 11. Каква е ролята на училището? Каква е същността на ученето? Защо ни е нужно образованието? За да..

публикувано на 15.11.17 в 12:19

Музикалното училище продължава проекта си за концерти в сряда

Продължава проектът на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” - „На концерт в сряда”. В 18ч в залата на училището е началото на спектакъла Viva l'Operetta”. В програмата са включени фрагменти от произведения на  Жак Офенбах, Имре Калман, Йохан Щраус, Франц Лехар и др. На сцената ще излязат учениците от..

публикувано на 15.11.17 в 09:08