Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Вълков:След анализ част от глобите за нарушители на пътя могат да бъдат увеличени

Част от санкциите за нарушители на пътя  може да бъдат увеличени, за да бъдат овладени произшествията, каза бургаският депутат Иван Вълков. Той бе инициатор на редица  промени, които влязоха в последния Закон за движение по пътищата:

"Определени глоби трябва да бъдат още завишени.Това показват наказанията и съответните актове и наказателни постановления.Ако те са голям брой, това означава, че не се спазват масово. Съответната глоба не е на достатъчно високо ниво, затова може да бъде завишена.Но за това се иска, да се направи анализ за конкретния случай, за конкретното нарушение. Не може така да седнем и да пишем- увеличаваме ги всичките -два или три пъти.Те трябва да бъдат високи, защото трябва да има възпитателен и възпиращ ефект.

Преди всичко, трябва да се промени манталитетът, трябва да започнем да спазваме правилата за движение, тогава ще  има намаляване  на инцидентите, подчерта Вълков.
Повече в звуковия файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха криминално проявен, карал след употреба на канабис

35-годишен криминално проявен бургазлия е задържан след като е карал след употреба на канабис, съобщават от ОД на МВР Бургас. Това са установили униформените, след като са го тествали за алкохол и наркотици. Мъжът е спрян на пътя от кв. "Сарафово" към Бургас, той отказал да даде кръв за химичен анализ.  При претърсване на автомобила, е открит и сак, в..

публикувано на 14.05.24 в 17:23

Отложиха делото срещу пастора Даниел Хъл в Сливен

Районният съд в Сливен отхвърли искането за промяна мярката за неотклонение "задържане под стража" на британския пастор Даниел Хъл, обвинен в блудство с 14 малолетни и непълнолетни децата от квартал "Надежда".  По-рано днес съдът отложи разпоредителното дело за 11 юни заради нередовно призоваване на подсъдимия.  Пореден опит за старт на делото..

обновено на 14.05.24 в 16:33

Мъже са жертви на трафик в Западна Европа с цел сексуална експлоатация

Жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация са все по-често мъже. Те са принуждавани да работят в западноевропейски страни. Това обясни Росица Янева от местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас. Звеното днес провежда специализирано обучение за прокурори и разследващи полицаи на тема: "Идентификация, разследване и..

обновено на 14.05.24 в 14:07

Бургаският окръжен съд не даде ход на делото за бащинство на Велико Минков

Бургаският окръжен съд не даде ход на делото за бащинство на Велико Минков. Според ДНК анализ, той е биологичен баща на едно от децата на Габриела Славова, която е обвинена за убийството на Пейо Пеев през януари в София. В края на април тя беше пусната под домашен арест. Бургаският съд днес реши да отложи делото за месец юни. То се гледа при..

обновено на 14.05.24 в 13:13

Разпитват 111 свидетели по делото за смъртта на бургаските полицаи

Бургаският окръжен съд даде ход на делото срещу сириеца Омар Аднан, който е обвинен за смъртта на двама полицаи. Случаят е от 25 август 2022г., когато Аднан управляваше автобус с нелегални мигранти, с който блъсна на кръгово кръстовище в Бургас полицейски автомобил, препречил пътя му. Престъплението е квалифицирано в обвинителния акт като умишлено,..

публикувано на 14.05.24 в 12:51

Задържаха американец, шофирал с 2,98 промила на АМ „Тракия“

Американски гражданин е задържан за шофиране след употреба на алкохол, съобщават от полицията. Той се е движел по АМ „Тракия“ в посока София, когато е катастрофирал в района на 331 км. Американецът е пребиваващ продължително в Бургас. При катастрофата има нанесени само материални щети. Мъжът е тестван за употреба на алкохол, като..

публикувано на 14.05.24 в 09:13
Пастор Даниел Хъл в съда в Сливен

Пореден опит за старт на делото срещу пастора Даниел Хъл в Сливен

Делото срещу обвинения в педофилия британски гражданин и представящ се за евангелски пастор Даниел Хъл е забуксувало на фаза разпоредително и не може да тръгне по същество. Причината е постоянните отводи на съдиите от Районния съд в Сливен. Съдиите по наказателните дела вече са изчерпани. Днес предстои отново разпоредително дело в съда, но то ще..

публикувано на 14.05.24 в 08:25