Частично спазване на забраната за тютюнопушене в Бургас

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Забраната за тютюнопушене на закрито се спазва частично. Ресторантите с по-висок клас в Бургас не я нарушават и за тях е въпрос на престиж, коментира пред БНР – Бургас заместник – началникът на здравната инспекция Вергиния Цанова. По-малките, обаче, заобикалят рестрикциите, поясни Цанова

„Друг е въпросът, че когато се организират там т. нар. „частни партита“, в определен момент, когато вече е преминала по-голямата част от мероприятието, особено след 23 ч., обикновено се позволява тютюнопушене. По отношение на по-малките заведения, там се наблюдават нарушения на забраната за тютюнопушене. Контролът е изключително труден, тъй като тези заведения, обикновено нарушават забраната, изключвам по-малките бистра, кафенета и т.н., във вечерните и нощните часове“

Подобни проверки трябва да извършваме с полицията, тъй като няма как да изискваме личните документи на нарушителите, посочи Вергиния Цанова.

Интервю с нея можете да чуете в прикачения файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нарушител беше глобен заради улов на калкан

В акваторията на Несебър, служители  са заловили лице, което  извършвало стопански риболов на риба от вида калкан. Той е бил без  специално разрешително за улов на квотирания вид риба. На нарушителят е съставен АУАН, а средството, послужило за незаконния улов, хрилни мрежи – 3 броя – 300 метра са иззети. Уловът – 5.900 кг калкан, е върнат във водата.

публикувано на 20.03.19 в 09:03

Прекратено е издирването на двегодишния Юлиян от Равнец

Издирването на двегодишния Юлиян в околностите на бургаското село Равнец е прекратено. Десетки служители на МВР с техника и кучета, както и местни хора, търсеха малкото момченце от неделя вечерта. Днес издирване няма да има, каза тази сутрин за БНР Бургас кметът на Равнец Христо Колев: "МВР работи днес по своите си версии. Хората в селото..

публикувано на 20.03.19 в 08:45

Полицията продължава издирването на двегодишния Юлиян

Издирването на двегодишния  Юлиян от  бургаското село Равнец продължава. 40   служители на МВР с техника и кучета и днес ще търсят момченцето в района около селището.  Проведени са разпити с родители и близки на детето, което изчезна в неделя.  Версията, че е отвлечено от роднина на семейството , с когото бащата е бил в конфликт, е отхвърлена от..

публикувано на 20.03.19 в 08:40

Верижна катастрофа без пострадали по пътя Бургас - Сарофово

Към 17 часа  пътя Бургас - Сарафово, в района срещу аутлета, е възникнала  верижна катастрофа с материални щети между автобус и два леки автомобила, съобщиха от бургаската полиция.Образувало се е частично задръстване, като към момента участъка е нормално проходим. Катастрофата е обслужена по общия ред, като няма пострадали.

публикувано на 19.03.19 в 17:56

Бургаски прокурор разясни мястото на Прокуратурата в съдебната власт пред десетокласници в Профилирана гимназия по романски езици „Г.С. Раковски“

Прокурорът от Окръжна прокуратура – Бургас Христо Колев изнесе лекции пред десетокласници от Профилирана гимназия по романски езици „Г.С. Раковски“ в морския град. Магистратът запозна учениците с историята на възникването на Прокуратура и с естеството на правораздавателната дейност. Посочени бяха етапите в досъдебното производство, както и позицията..

публикувано на 19.03.19 в 17:46

4 години затвор за пиян водач от Ямбол

 Четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим ще изтърпи  водач на 62 г. от гр. Ямбол.Той е признат за виновен от две инстанции в причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека, средна телесна повреда и бягство от местопроизшествието.   Апелативен съд – Бургас потвърди присъдата на Окръжния съд в Ямбол в тази част като..

публикувано на 19.03.19 в 14:09

Районният съд в Бургас е с двама нови заместник-председатели

Новоизбраните заместници на Административния ръководител - председател на Районен съд – Бургас встъпиха в длъжност. Съдия Петя Георгиева поема ръководството на „Наказателното отделение“ на съдебната институция, а гражданският магистрат Силвия Петрова ще ръководи „Гражданско отделение“.  „Моите заместници са достойни магистрати и ще ръководим екипно..

публикувано на 19.03.19 в 10:40