Съдебно недоразумение освободи стрелеца от Свети Влас

Съдебно недоразумение освободи стрелеца от Свети Влас Кирил Атанасов, който простреля бившата си приятелка и се опита да се самоубие. Мярката му за неотклонение трябваше да се гледа вчера, но заседанието не бе насрочено, заради влошаване на здравословното му състояние. Окръжната прокуратура в Бургас е поискала още вчера по обяд Атанасов да бъде задържан за постоянно, тъй като в същия ден изтичат 72 часа от първоначалния му арест. Въпреки това, съдът не е насрочил заседание. Оттам обясниха, че причината е влошеното здравословно състояние на обвиняемия и поради тази причина дело не може да се гледа. Прокуратурата протестира това определение на магистратите, тъй като законът позволява подобен процес да се води и в болнично заведение и е поискала изготвяне на съдебно - медицинска експертиза за Атанасов. Простреляната жена, Лиляна Балабанова, е в същото лечебно заведение, където е и нейният стрелец, на нея й е назначена полицейска охрана, а за обвиняемия - забрана за напускане на страната. Тя е в добро състояние, без опасност за живота. Ако нейният нападател, обаче, бъде изписан, в този случай полицията няма право да го арестува. 
Припомняме, че 54 -годишният Кирил Атанасов бе задържан, след като простреля с газов пистолет бившата си приятелка в магазин за хранителни стоки в Свети Влас. Той е  обвинен за опит за предумишлено убийство. Атанасов е прострелял в близост до ухото 46-годишната жена, след което се е опитал да се самоубие. 
Протестът на прокуратурата ще бъде разгледан от Апелативния съд в града.     

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаски полицай ръководи крайморската секция на международна асоциация

С единодушие бургаските членове на Международната полицейска асоциация /МПА/ преизбраха за председател на управителния съвет на крайморската секция служителя при ОДМВР Бургас - Павлин Ковачев. Кандидатурата му бе издигната на база богатия опит в сферата на международните полицейски контакти и издигане имиджа на Бургаската секция при..

публикувано на 13.12.18 в 16:40

Бургазлии сигнализират за гей - билбордове

Няколко сигнала са получени в Община Бургас относно билбордове с хомосексуално съдържание. Те са пет на брой, частна собственост и от администрацията нямат отношение, предали са ги към фирмата, която ги стопанисва. Тя е софийска, а инициативата е на неправителствена организация, занимаваща се с проблематиката на хора с нестандартна сексуална..

публикувано на 13.12.18 в 15:43

Предприеха мерки срещу вандализма върху коледната украса в Сливен

След поредицата от вандалски прояви върху коледната украса на Сливен, Общината вече е предприела мерки. Тази година празничната декорация струва близо 160 хиляди лева. Последните счупени украси са пред сградата на общината.  Кметът на Сливен Стефан Радев коментира, че счупените украси ще бъдат поправени и отново призова към спиране на проявите на..

публикувано на 13.12.18 в 15:12

ВАС връща колата на трезвеник, набеден, че е карал пиян

Върховният административен съд връща автомобила на шофьор, набеден, че е карал пиян. Колата на Севгин Мустафа е спряна от движение повече от година, след акт на поморийската полиция, въпреки че кръвната проба доказва, че е бил трезвен. Севгин Мустафа е спрян от патрул на поморийската полиция край с. Бата през ноември миналата година ...

публикувано на 13.12.18 в 12:23

38 - годишен ахелоец открадна компресор, полицията го задържа

Установиха извършителят на кражба на компресор на стойност около 28 хиляди лева. Той е бил открадната от междублоково пространство в несебърския квартал «Черно море-3» . Сигналът е подаден на 08.12.т.г. около 08.00 ч. в Районно управление – Несебър. В резултат на полицейските действия е установен извършителя на деянието : това е 38 годишен мъж от..

публикувано на 13.12.18 в 09:00

Задържаха непълнолетни момчета за кражба на автомобил

Трима младежи на възраст между 16 и 17 години са задържани за кражбата на автомобил в в бургаския ж.к. „Меден рудник“. На 09.12.т.г. в Четвърто Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство за извършено противозаконно отнемане на „Пежо 307“, с бургаска регистрация, осъществено от паркинга пред бл. 113. В резултат на..

публикувано на 13.12.18 в 08:47

В Болярово очакват решение за животните в стопанството на Ана и Тодор

Изнесено съдебно заседание да бъде проведено в стопанството на Ана и Тодор от град Болярово, за да се докаже, че животните са здрави, поискаха адвокатите на семейството. В Административния съд в Ямбол днес отново беше гледано делото срещу жалбата за заличаването на обекта. Заповедта на шефа на областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол за..

публикувано на 12.12.18 в 14:47