Селекционната комисия с критика към тазгодишните кандидати за "Бургас и морето"

 "Буквално естрадно звучене от нашето време. Не знам защо са решили така да направят участниците. Това е в миналия век", коментира Силвия Кацарова, която за поредна година е част от селекционната комисия.

Общо 46 песни са подадени за участие в 36-ия Национален конкурс за песен „Бургас и морето”. Подборната комисия селектира днес песните, за да определи 12-те финалисти, които ще вземат участие във финалната конкурсна вечер на 28-ми юли. За пета поредна година БНР Бургас е домакин на предварителния подбор. 

Националният конкурс „Бургас и морето“ е една от най-чаканите музикалните емоции през лятото в Бургас. И тази година откритата сцена на летния театър ще събере под един покрив творци, изпълнители и композитори, за да отличи най-добрата песен на конкурса за 2018 –та година. Тази година, в памет на големия ни композитор Тончо Русев, във фестивалната програма е включен и рециатл от негови песни.

Подробностите чуйте от репортажа в прикачения файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Рокаджиите от "Севи бенд" идват за Джулая в Бургас с нов сингъл

Авторски песни от най-новия си албум ще представят пред бургаската публика дамската рок група „Севи Бенд“ на концерта за посрещането на Джулай морнинг в Бургас. Само преди дни излезе и най-новият сингъл на групата "To Hell and Bac", който зрителите ще могат да чуят на откритата сцена на моста в Бургас. Вокалът и основател на групата..

публикувано на 19.06.19 в 14:36

"Памет за Тракия" тази събота

Предстои 22-то издание на Тракийския фолклорен събор „Памет за Тракия”, организиран от Тракийско дружество „Екзарх Антим I” и Народно читалище „Тракия – 2015”, с подкрепата на Община Бургас.  Той ще се проведе на 22 юни (събота) в парк „Минерални бани” –  Ветрен,  Бургас. Началото на събора е от 10:30 часа. Тази година на събора ще пеят Георги и..

публикувано на 19.06.19 в 14:16

Филмови неделни вечери в "Акве Калиде" през юли, август и септември

В няколко неделни вечери на юли и август амфитеатърът на Туристически комплекс "Акве Калиде" ще се превърне в лятно кино. 5 съвременни български заглавия ще бъдат представени на публиката, избрала срещата със седмото изкуство под звездите. Нощно "Акве Калиде" ще предложи на всички киномани чудесна лятна ваканция с любим филм. Прожекциите ще започват от..

публикувано на 19.06.19 в 10:52

Фестивалът "Бриз в житата" преплита традиции и съвременност

Театрален спектакъл, велопоход и концерт са събитията в третото издание на фестивала „Бриз в житата“, който предстои в края на седмицата в квартал Сарафово. Това е третото издание на проявата, която преплита минало и настояще, традиции и съвременност, автентичност и модерни технологии. Искаме да покажем как се случва градската култура, а и да..

обновено на 19.06.19 в 09:58

"Корабът на изкуствата" акостира в Поморие

От 21 до 23 юни 2019 година под патронажа на кмета на община Поморие Иван Алексиев за шести път ще се проведе Международният фестивал „Корабът на изкуствата”. Градът ще посрещне изпълнители и художествени колективи от страната и чужбина. Всеки от участниците ще покаже своя талант на поморийската сцена и ще потопи аудиторията в необятните води на..

публикувано на 18.06.19 в 14:27

Африка гостува за втори път в Бургас

Танци, творчески работилници, базар, концерт и плажно парти ще включва второто издание на Фестивала на африканската култура, който започва от днес в Бургас. Той е единствен по рода си в България и ще продължи седмица, от 18 до 25 юни. В Дните на Африка ще участват 10 български и африкански артисти. Те ще пресъздадат културата на черния..

обновено на 18.06.19 в 09:35

Министерството на културата обмисля общинските музеи да станат държавни

Министерството на културата е изготвило мотивирано предложение общинските музеи да минат на държавно финансиране. Това стана ясно от отговора на министър Боил Банов  на въпрос, поставен от бургаския народен представител Диана Саватева. Пред БНР -Бургас тя обясни, че е била провокирана от тежкото състояние на музея в Малко Търново...

публикувано на 18.06.19 в 08:55