Гръцките власти обвиняват българин в продажба на дете за осиновяване

Европейска заповед за арест на български гражданин ще бъде разгледана в Бургаския окръжен съд. Мъжът е обвинен за съучастие в опит за предаване на дете за осиновяване срещу заплащане. Заповедта е издадена от Апелативният съд в Солун. Наказанието, което той трябва да изтърпи в гръцкия затвор е 3 години лишаване от свобода. Съдебното заседание ще се проведе на 13 юли от 10.40 часа.

Окръжният съд в Бургас е определил на мъжа мярка за неотклонение „Подписка“. Според съда няма доказателства той да се укрие или да извърши друго престъпление.


ВИЖТЕ ОЩЕ

147 дела за домашно насилие са водени през 2018 в Районния съд в Бургас

Темата за домашното насилие над малолетни и непълнолетни и мерките за защита на правата на жертвите представи районен съдия пред десетокласници от Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“. Съдия Стоян Мутафчиев дефинира термина „насилие“ в началото на открития урок. Лекторът разказа за ситуации, относими към домашното насилие, начините на..

публикувано на 19.02.19 в 16:44

Мъжът, помогнал на 13 афганистанци край Елхово да преминат границата, остава в ареста

По искане на Районна прокуратура – Елхово, съдът задържа под стража  мъж, обвинен в противозаконно подпомагане на чужди граждани да пребивават и преминават на българска територия. Той е обвинен за това, че на 13- ти февруари  в землището на с. Лалково  с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомогнал на  13 афганистанци.  Според..

обновено на 19.02.19 в 16:16

Управител на банков клон е задържан за злоупотреби

Банкова служителка, според непотвърдена информация управителна на банков клон в Нова Загора, е задържана от полицията за злоупотреби в особено големи парични размери. 29-годишната банкерка е отклонявала суми от сметки на клиенти и ги е прехвърляла към свои лични. Тя е задържана за 72 часа в полицията в Сливен.  Отклонила е към собствени сметки около..

публикувано на 19.02.19 в 16:10

Служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на дете

Служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно дете зад граница. Разплитането на случая започва миналата седмица в териториалната дирекция в комплекс "Меден рудник". Ромско семейство от квартал "Акациите" отива там с дъщеря си, за да ѝ бъде изваден нов акт за раждане, тъй като оригиналният документ е изгубен. Той е необходим за..

публикувано на 19.02.19 в 13:41

Полицията разби мобилна лаборатория за синтетична дрога

При проверка в апартамент на ул. «Александър Велики», полицаи задържаха двама криминално проявени на 21 и 29 години от Бургас  и 29 годишен мъж от Сливен. След претърсване на жилището в Бургас са намерени и иззети метамфетамин, канабис,  прекурсори за производство на синтетични наркотици / хапчета, фосфор, киселина, разредители и други/. В избеното..

публикувано на 19.02.19 в 08:45

Магистрат, полицейски служител и абитуриенти от ПГЧЕ „Васил Левски” в дискусия за наркотиците

При изключителен интерес и ангажираност по темата „Наркотици – видове, въздействие върху човешкия организъм и наказателна отговорност” протече първата по рода си за учебната 2019 година съвместна превантивна среща на магистрат, полицейски служител и абитуриенти от Профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски”, съобщиха от пресцентъра на..

публикувано на 18.02.19 в 16:45

Автотехническа експертиза за джип, движил се на заден по магистралата

Бургаският окръжен съд прие автотехническата експертиза   за катастрофа на магистрала Тракия от есента на 2016 година. Изслушани бяха вещите лица и свидетелите по делото срещу шофьора на джип Дойчин Миневски. След като е пропуснал отбивката за Карнобат, той  е карал назад по магистралата, и е причинил смъртта на 49 годишна жена, пътувала в..

публикувано на 18.02.19 в 15:08