Дете пострада на аквапарк край Равда

снимката е илюстративна
Снимка: kmeta.bg

9-годишно русначе е пострадало в аквапарк край Равда. Има образувано досъдебно производство за причинена средна телесна повреда, обясни районният прокурор от Несебър Радост Бошнакова:

„В момента се изяснява какви са причините за настъпване на този инцидент, с дете, което се е спускало по високоускорителна пързалка, която е с приблизителна височина 20 – 22 метра. За мен е важно и това е предмет на моята проверка и разследване, дали са спазени регламентите за експлоатация и употреба на тези увеселителни места, тъй като те са източник на повишена опасност“

В момента се води разследване и за друг подобен случай.

Повече по темата чуйте в звуковия файл:
ВИЖТЕ ОЩЕ

147 дела за домашно насилие са водени през 2018 в Районния съд в Бургас

Темата за домашното насилие над малолетни и непълнолетни и мерките за защита на правата на жертвите представи районен съдия пред десетокласници от Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“. Съдия Стоян Мутафчиев дефинира термина „насилие“ в началото на открития урок. Лекторът разказа за ситуации, относими към домашното насилие, начините на..

публикувано на 19.02.19 в 16:44

Мъжът, помогнал на 13 афганистанци край Елхово да преминат границата, остава в ареста

По искане на Районна прокуратура – Елхово, съдът задържа под стража  мъж, обвинен в противозаконно подпомагане на чужди граждани да пребивават и преминават на българска територия. Той е обвинен за това, че на 13- ти февруари  в землището на с. Лалково  с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомогнал на  13 афганистанци.  Според..

обновено на 19.02.19 в 16:16

Управител на банков клон е задържан за злоупотреби

Банкова служителка, според непотвърдена информация управителна на банков клон в Нова Загора, е задържана от полицията за злоупотреби в особено големи парични размери. 29-годишната банкерка е отклонявала суми от сметки на клиенти и ги е прехвърляла към свои лични. Тя е задържана за 72 часа в полицията в Сливен.  Отклонила е към собствени сметки около..

публикувано на 19.02.19 в 16:10

Служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на дете

Служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно дете зад граница. Разплитането на случая започва миналата седмица в териториалната дирекция в комплекс "Меден рудник". Ромско семейство от квартал "Акациите" отива там с дъщеря си, за да ѝ бъде изваден нов акт за раждане, тъй като оригиналният документ е изгубен. Той е необходим за..

публикувано на 19.02.19 в 13:41

Полицията разби мобилна лаборатория за синтетична дрога

При проверка в апартамент на ул. «Александър Велики», полицаи задържаха двама криминално проявени на 21 и 29 години от Бургас  и 29 годишен мъж от Сливен. След претърсване на жилището в Бургас са намерени и иззети метамфетамин, канабис,  прекурсори за производство на синтетични наркотици / хапчета, фосфор, киселина, разредители и други/. В избеното..

публикувано на 19.02.19 в 08:45

Магистрат, полицейски служител и абитуриенти от ПГЧЕ „Васил Левски” в дискусия за наркотиците

При изключителен интерес и ангажираност по темата „Наркотици – видове, въздействие върху човешкия организъм и наказателна отговорност” протече първата по рода си за учебната 2019 година съвместна превантивна среща на магистрат, полицейски служител и абитуриенти от Профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски”, съобщиха от пресцентъра на..

публикувано на 18.02.19 в 16:45

Автотехническа експертиза за джип, движил се на заден по магистралата

Бургаският окръжен съд прие автотехническата експертиза   за катастрофа на магистрала Тракия от есента на 2016 година. Изслушани бяха вещите лица и свидетелите по делото срещу шофьора на джип Дойчин Миневски. След като е пропуснал отбивката за Карнобат, той  е карал назад по магистралата, и е причинил смъртта на 49 годишна жена, пътувала в..

публикувано на 18.02.19 в 15:08