Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Море от вино" в Поморие с "Анхиало джаз" от тази вечер

За 17-а  поредна година в Поморие започват празниците „Море от вино“, организирани от Общината и местното читалище "Просвета 1888". Програмата започва тази вечер от 19.00 часа на три сцени с гостуващи джаз формации от София и Варна. 

Наситена програма от културни събития са подготвили за пореден път от Община Поморие и читалище "Просвета". Първото е „Анхиало джаз“. Официалното откриване е тази вечер, където  ще бъде посрещнат бог Дионисий и свитата му, след което започва концертът на Теодосий Спасов Джаз Квартет, каза за БНР  Бургас Милчо Талев, председател на читалището:

"Традиционната лятна културна програма на Поморие. През цялото това време има много мероприятия, там влиза и Националната седмица на морето. Почти през два дни има по нещо и хората могат да се забавляват.  Тази вечер официалното откриване е от 20:30 часа. Преди това на три места в града ще свирят джаз групи", каза още Милчо Талев.

Това е причината да бъде забранено спирането на автомобили в района на джаз феста от 18:30 до края на концерта. А събитията продължават и на следващия ден, уточни той:

"Другата седмица предстои и седмица на морета, почти всеки ден от 5 до 12 август сме организирали да има събития. Започваме с парад на плавателни съдове, със символично излизане на Нептун и свитата му от русалки. След това ще има и концерт. Закриваме на 12 август морската седмица с гостуване на бургаската опера в Поморие.", допълни Талев. 

Празниците ще бъдат закрити на 6 септември, с концерт на група „Булгара“.

Чуйте повече от звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Странджанският певец Стойко Василев с концерт в Дома на НХК

С голям концерт  странджанският певец Стойко Василев  ще отбележи 30-тата си годишнина.Събитието ще бъде на 8 юли от 28 часа в Дома на НХК.   Специални гости, които ще се включат в спектакъла, са -  Янка Рупкина, Галя Гильова, Милка Андреева, Лазар Налбантов, Станка Пейчева, Никола Данданов, Стоян Ганчев, Костадин Михайлов, Катя Георгиева, Стойко..

публикувано на 13.06.24 в 14:10

Дискусия с критика Елица Матеева ще се проведе в Бургас

Дискусия с критика Елица Матеева ще се проведе в Бургас като част от съпътстващата програма на Международния филмов фестивал. На 21 юли (неделя)  от 11 часа в   КЦ „Морско казино” тя ще говори за това какво  представляват манифестите за кино, кой е последният от тях и имат ли смисъл? Матеева ще разкрие к акво е „Догма 95“ – техническо ограничение..

публикувано на 13.06.24 в 13:02

Обявиха песните за "Бургас и морето"

Ясни са песните, които ще чуем на тазгодишното издание на Националния конкурс "Бургас и морето". Той ще се проведе на 28 юли, неделя, в Летния театър. 10 са песните, които ще прозвучат на големия финал на конкурса в края на юли. Те са селектирани от 10-членна комисия, в която личат имената на композитора Стефан Диомов, певицата Тони Димитрова..

обновено на 13.06.24 в 11:55
Георги Тошев

Журналистът Георги Тошев получава награда за принос към италианската култура

Журналистът и продуцент Георги Тошев днес в Рим ще получи специална награда за принос към италианската култура. Тя е за филма от поредицата "НепознатиТе" - "Чапа среща Фелини" , съобщи журналистът: "Много съм щастлив за тази награда! Тя ще ми бъде връчена от Антонела Ферари. Филмът разказва историята на Георги Чапкънов, който..

обновено на 13.06.24 в 10:31

5 награди за "Талантино" в Каварна

Пет награди за два спектакъла и три роли спечели бургаската школа „Талантино“ от участието си в XXVI-ия Национален театрален фестивал на любителските театри с международно участие в Каварна. Самите актьори изгледаха 24 спектакъла и твърдят, че всички са били много качествени и доста висока топка. Въпреки това първата награда беше присъдена на..

обновено на 13.06.24 в 09:14

Петима американски пианисти ще участват в майсторските класове на „Солинария“

Петима американци ще прелетят океана, за да дойдат в България и да участват в майсторските класове на Младежкия арт фестивал „Солинария“, който ще се проведе от 2 до 13 юли в Созопол. Те са част от 25-те талантливи млади изпълнители, записани в двата майсторския клас – по пиано и камерна музика на проф. Борислава Танева и д-р Елена Чолакова, както и..

публикувано на 13.06.24 в 08:22

Клавирно трио представя Шарвенка и Брамс в Созопол

Камерен концерт ще предложи на почитателите на класическата музика галерия и културен център "Арт СОЛ" в Созопол. На 22 юни от 19 часа, клавирното трио ще представи специална програма за истински ценители. На сцената ще се качат:  Рада Чомакова (пиано), Лидия Радионова - Кантарджиева (цигулка), Магдалена Далчева (виолончело).  Те ще изпълнят..

публикувано на 11.06.24 в 17:03