Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Карнобат бе направена първа копка на новата сграда на противопожарната служба

Първа копка на новата сграда на противопожарната служба  в Карнобат бе направена днес. За да  се случи това, теренът е бил дарен от общината на държавата. Самият строеж на сградата трябва да приключи в рамките на 18 месеца.

С водосвет и с пожелание за бързо приключване на строителните дейности, бе направена първа копка на терена на който ще бъде изградена сграда, необходима за осигуряване дейността  на районната противопожарна служба в Карнобат. Години са били нужни това да се случи, подчерта гл.инспектор Димитър Грозев началник на районното звено:

"Пожарната в Карнобат е на 130 години. Намирала се е в помощни помещения, в общината тогава, където е и сега. За значимостта ѝ може да се съди по големината на гасителния район, който е втори в страната. Обслужва двете общини Карнобат и Сунгурларе, с 60 населени места. Идеята за постояването на нова сграда на противопожарната служба е от 50 години. А за позиционирането на този терен от 30 години. през 2016 година вече имаме проект за този строеж. Миналата година имаше още обжалвания, които спираха тази дейност. Сградата на пожарната се строи за 100 години напред, и е част от традициите на всеки град, очакваме след година и половина да имаме нова сграда, която ще бъде и оборудвана..."

Гл.инспектор Димитър Грозев пожела на строителната фирма дълго и сухо лято, за да могат да вървят бързо  дейностите по изграждането на сградата, а кметът на Карнобат Георги Димитров допълни, че пожарникарите, които спасяват от огъня хора, заслужават да имат много по-добри условия от досегашните.

"Защото нашата районна противопожарна служба обслужва една огромна територия - 40 000 души население. 1500 кв.км. Имаме около 1 млн.декара обработваеми земи, които след като се ожънат или по време на жътва създават сериозни проблеми. 350 хил. декара гора. 200 хил. декара мери и пасища. И за всичко това се грижат тези хора, видях как с рани на ръцете продължаваха да гасят пожара в Церковски, и които служават по-добри условия и е време Карнобат да има такава сграда"

Цялата процедура стартира реално едва през 2011 година, когато Община Карнобат предоставя терена с право на строеж на МВР. Проектът е на стойност близо 2 000 000 лв. Теренът на новата сграда е в близост до автогарата в града.

Чуйте повече в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обучение по Първа помощ се проведе в Бургас

Обучение по Първа долекарска помощ се проведе днес в Бургас. Организатори са местната структура на Българския червен кръст и зам.- директора на УМБАЛ Бургас д-р Светослав Тодоров. В обучението участваха представители на институции, НПО и граждани. Елементарните правила за оказване на първа помощ могат да спасят човешки живот, посочи д-р..

публикувано на 31.05.24 в 16:44

Разбиха наркооранжерия в с. Суходол, общ. Средец

52-годишен криминално проявен бургазлия е задържан след  специализирана полицейска операция в с. Суходол, общ. Средец. Там униформените са  открили специално обособен парник, в който се отглеждали 83 канабисови растения с различна големина. Намерени и иззети са различни количества канабис, съхранявани в кашони и във фризер.  Бургазлията е задържан..

обновено на 31.05.24 в 10:55

При рязко спиране на градски автобус пострада кондуктор (ОБНОВЕНА)

Слушател на БНР Бургас сигнализира за инцидент с градски автобус по бул.„Демокрация“. П острадала е жена при рязко спиране на автобус „Б11“. Причината за това е маневра на автомобил на пътя. Жената е била кондуктор в автобуса, когато шофьорът е натиснал рязко спирачката, с цел да избегне инцидент. Кондукторката е паднала на пода, обясни говорителят на..

обновено на 31.05.24 в 10:54

Двама чужденци загинаха в Слънчев бряг /ОБНОВЕНА/

Двама чуждестранни туристи, по неофициална информация семейство, са скочили от 7-ия етаж на хотел в Слънчев бряг.  Те са загинали на място.  Около 5:30 ч. днес в Районното управление в Несебър е получено съобщение за инцидент в хотел в Слънчев бряг, при който от седмия етаж на наетата стая падат двама нидерландски граждани - жена на 44 години и..

обновено на 30.05.24 в 14:14

25-годишен шофьор блъсна жена на пешеходна пътека в Бургас

25-годишен шофьор блъсна с колата си жена, пресичаща на пешеходна пътека в Бургас. Инцидентът се случва малко след 19 часа снощи  на централния булевард "Христо Ботев" близо до пресечката с улица "Цар Петър".   Пострадалата 38-годишна бургазлийка има счупване на раменната кост и повърхностни травми  по тялото и главата , съобщават от полицията...

публикувано на 30.05.24 в 08:26

Откриха торби с метамфетамин в апартамент в "Славейков"

Пет торби с метамфетамин са намерени при проверка в дома на 48-годишен мъж от Бургас, съобщават от полицията. Жилището се намира в ж.к. "Славейков".  Общото количество наркотик е около 150 грама. Мъжът е осъждан, той е задържан за срок до 24 часа.  По случая е образувано бързо производство.

публикувано на 29.05.24 в 08:44

Въоръжен грабеж е извършен тази нощ на кметството на Шивачево (обновена)

Въоръжен грабеж е извършен тази нощ около 3.00 часа в сградата на кметството на Шивачево. Задействана аларма е издала крадците. Д вама са стреляли срещу отзовалия се на алармата охранител. Това съобщиха от Районна прокуратура Сливен, където вече се води досъдебно производство за грабеж. По първоначални данни охранителя не е отвърнал на стрелбата...

обновено на 28.05.24 в 15:06