Агенция „Митници“ съобщи за нерегламентиран кран за точене на алкохол в склад край Карнобат

От агенция „Митници“ свикаха днес специален брифинг, за да съобщят, че при производството на алкохол в района на Карнобат е имало тръба, от която е преминавало нерегламентирано количество алкохол.

Всичко това води до ощетяване на държавния бюджет, посочи Юлиян Мирков от агенция „Митници“.

Тръбата е част от производствен процес на дестилация в данъчен склад. На нея е установен нерегламентирано поставен кран, от който може да бъде извеждан етилов алкохол, спирт от данъчния склад, без да излиза от измервателните устройства, които предават към агенция „Митници“, каза той.

В тази връзка са предприети действия от ОПК за обезпечаване на доказателства, както и с цел недопускане на щети за бюджета“, обясни Мирков.

По отношение на гроздовата реколта, която следва да бъде предадена на производителя, е дадена възможност на лицензирания складодържател да приема и съхранява гроздовата реколта с цел недопускане на нейното унищожение“, поясни Мирков.

Брифингът бе свикан във втория пореден ден на протести от работници в запечатаните заводи на Миню Стайков край Карнобат.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Анулиран е изборът за кмет в ямболското село Тенево

Анулиран е изборът за кмет в ямболското село Тенево. Разликата между двамата кандидати на балотажа е един глас и след оспорване на резултата  Административният съд в Ямбол  обяви вотът за недействителен. На балотажа на 3-ти ноември  420 бюлетини са преброени за кандидата  на ГЕРБ Диян Шишков и 419 за издигнатия от Инициативен комитет Димитър Комитов...

публикувано на 21.11.19 в 21:39

Двамата обвинени за взирва в село Черноград остават в ареста

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Окръжният съд в Бургас на двамата мъже обвинени за взрива в къща, в айтоското село Черноград. Антон Кабадов е сочен за поръчител, а Димитър Недялков за извършител на взрива. И двамата заявиха в съдебната зала, че нямат нищо общо със случая. В съда и двамата обвиняеми се открекоха от..

публикувано на 21.11.19 в 17:53

Обвиняемият в убийството на 35-годишна жена в Ямбол Димитър Сотиров остава в ареста

Димитър Сотиров, обвинен за убийството на Николинка Василева, остава в ареста, реши бургаският апелативен съд. Той обжалва решението на Ямболския  окръжен съд, който му наложи мярката за неотклонение,, задържане под стража“. Убийството  стана на 10 ноември в дома на обвиняемия.Той е осъждан 13 пъти за кражби преди 15 години. Капка кръв от..

обновено на 21.11.19 в 16:46

17 години затвор за Веселина Гинева, умишлено умъртвила бившия си съпруг

17 години затвор за брутално убийство в Бургас, при което мъж загина, останал без храна и лекарства. Окръжният съд призна за виновна бившата му съпруга по три обвинения. Веселина Гинева бе призната за виновна в убийството на бившия си мъж, тежкоболният Димитър Миразчиев. Според съда, това е станало по особено мъчителен начин –..

обновено на 21.11.19 в 13:40

Андрей Рунчев: Целта ни е до три години всички населени места в общината да бъдат обхванати от видеонаблюдение

Квартал „Победа“ е поредният, в който община Бургас започна поетапното поставяне на новите „очи“, които ще контролират във всеки един момент какво се случва там. Ще има и видеокамери, които ще разпознават номерата на автомобилите, които преминават в квартала. Това каза за БНР Бургас Андрей Рунчев от общинско предприятие „Транспорт“...

публикувано на 21.11.19 в 13:39

Второ заседание по делото за повторно преброяване на бюлетините в Сливен

Административният съд в Сливен днес ще проведе второто си заседание по делото за повторно преброяване на бюлетините за общински съветници. То  бе разпоредено от съда, след като кандидати за общински съветници от различни партии внесоха жалби в съда за нередности в изборните протоколи и кражби на гласове. Според  координаторът на партия НФСБ..

публикувано на 21.11.19 в 12:04

Седем души са задържани при акция в Несебър

Седем души са задържани при специализирана полицейска акция в Несебър, съобщиха от полицията. Операцията е била за предотвратяване и разкриване на престъпления против собствеността, в която са участвали служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, Специализираните полицейски сили, Районно управление – Несебър и бургаската..

публикувано на 21.11.19 в 11:27