Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Английската езикова гимназия в Бургас посреща американския посланик утре

Бургаската АЕГ „Гео Милев“ посреща американския посланик Негово Превъзходителство Ерик Рубин в четвъртък. Посланикът пристига в района, за да открие реставриран средновековен храм в Несебър, възстановен със средства от Посланическия фонд за опазване на културното наследство и Посолството на САЩ.

Ден преди откриването Негово Превъзходителство Ерик Рубин ще се срещне с членовете на ученическите съвети от всички класове на бургаската английска гимназия, както и с бивши възпитаници на елитното училище. В дискусионната среща ще се обсъдят възможностите за сътрудничество между гимназията и посолството, както и за последващото обучение на учениците в университети зад океана.

Английската гимназия в Бургас е избрана за единственото училище, което Негово Превъзходителство ще посети по време на визитата си в Бургас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Месец на таланта представя даровити деца и младежи в Бургас

Центърът за млади таланти в Бургас подарява на града изключително богата и пъстра програма от дейности и събития по повод своята тринадесета годишнина. Началото на Месеца на таланта ще бъде поставено на 17 май от 18:00 ч. във фоайето на Магазия 1 /Морска гара/. Участниците от проектите на центъра “Палитри“, „Приложни изкуства“ и „Анимация,..

публикувано на 07.05.24 в 14:26

Театралите на НЕГ „Гьоте“ с две първи места от фестивал на училищния театър

С авторска постановка “Die Show des allmächtigen Internets" (“Шоуто на Всемогъщия Интернет“), отличен немски език и артистично присъствие, Театрална трупа „Гьоте“ впечатли публика и жури и се завърна от Националния фестивал за училищен театър „Завесата се вдига на немски език“ с две първи места – на журито, на публиката и с почетен плакет за първо..

публикувано на 07.05.24 в 14:17

СУ „Св. св. Кирил и Методий“ празнува 155 години с голямо тържество и звездни гости

Тържество, посветено на патронния празник „Св. св. Кирил и Методий“, ще се проведе  на 9 май, от 20:00 часа, на едноименния площад. Школото  и най-старото в Бургас.  „155 години творим!“ е слоганът на събитието. В него ще вземат участие бивши и настоящи ученици, танцови състави и вокални групи, училищният хор със състав от над 70 деца,..

обновено на 07.05.24 в 13:49

Първото издание на "СОЛиСиМи" започва с концерта "Музикални багри и ритми"

С концерта „Музикални багри и ритми“ на 10 май в Бургас започва първото издание на "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни". Проектът е разработен от Фондация „Солинария“ и финансиран по Програма „Създаване“ на Национален фонд „Култура“. Концертът от 19 часа в Културен дом НХК е и премиера на произведения на бургаския композитор Петя Тончева с..

обновено на 07.05.24 в 13:23

Поморие отбелязва празник на града с Илия Луков

На Гергьовден Поморие отбелязва своя празник на града. Той се празнува от 1990 г. по решение на общинския съвет. В 09.00 ч. ще бъде  отслужвана Света литургия в Манастира „Свети Георги” в Поморие. В 11.00 ч. ще е официалното откриване на празника на открита сцена на НЧ „Светлина 1939”.  А половин час по-късно ще е прозвучи и празничния..

публикувано на 06.05.24 в 09:00

Художничката Петя Христова представи изложба от стъкло в Ямбол

В навечерието на Великденските празници в ямболската галерия LP ART  своята самостоятелна изложба „Иконите и стъклото“  представи художничката Петя Христова.  Изложбата на Петя Христова, в която са представени 33 икони от стъкло, е уникално явление в арткалендара на Ямбол,  тъй като е обърната изцяло към декоративното изкуство, подчерта..

обновено на 03.05.24 в 09:03

Божана Славкова за поезията и каузите, които си струват

Първата българка, лауреат на Международния поетичен конкурс "Мили Дуели" (Mili Dueli), ще гостува в Дома на писателя на 8 май от 18.00 часа. Божана Славкова спечели конкурса в конкуренция на над 700 автори от повече от 100 страни. Участието в конкурса е протекло на няколко етапа, уточни тя и посочи за стихотворението „Дървото с..

обновено на 02.05.24 в 15:48