Камен Донев с представление в Сливен

Автор:

На 6 февруари Камен Донев ще гостува в Сливен с Лекция 2 - "Възгледите на един учител за всеобщата просвета" от 19:00 ч. в ДТ „Стефан Киров“. Билетите са вече в продажба  на касите на театъра и Зала „Сливен“ .

„Какъв хубав и вълнуващ хумор!“ така описва публиката магичните моноспектакли на актьора. И добавя: „Чакаме с нетърпение да ни облагороди с изкщуството си пак“ по повод едно творчество, което през смеха води по пътя на осъзнаването. Един многостранен талант на актьор, музикант и танцьор успява да ни въведе в света на просветата в наши дни, разбира се чрез традиционните за него хумор и сатира. "Възгледите на един учител за всеобщата просвета" със своя образцов, а не нравоучителен характер, грабва аудиторията по начин, по който я въвлича във водовъртеж от емоции, от който никога не излизаш същия. Нестандартен и гениален – така го описва жадната за знания публика своят „учител“ Камен Донев.

Една смесица от неподражаема актьорска игра, скороговорки, букет от безумни ситуации, преразказани чрез мъдри думи, щипка сарказъм и остроумие като черешка на тортата – това е той. Безспорният талант на един актьор, чиято комичност умело върви по бръснача на сериозността, всеки път успява да екзалтира всяка една публика, пред която се изправя.

Творчеството на Камен Донев е отделен жанр, различен от всички други. Преплитащо в себе си лекотата на изказа, образцовата игра, хумористично-пеперливото произнасяне на глас на нещата, за които иначе се мълчи. На излизане от залата ще гледате на себе си и заобикалящия свят с други очи - очите на промяната. А дали ще я постигнем, зависи само от нас...

Билети на билетните каси на Зала „Сливен“ и ДТ „Стефан Киров".
Снимка

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще бъдат представени неизвестни стихове на Христо Фотев

Бургаското честване, посветено на рождението на Христо Фотев, продължава днес от 18.00 часа в салона на кукления театър с тематичната вечер-спектакъл "Ти тръгваш и се връщаш пак в Бургас".  Публиката ще чуе неизвестни стихове на поета от ранните му години. Участие в събитието ще вземат поетът Недялко Йорданов, поетесата Венда Райкова, актьорът Пламен..

публикувано на 26.03.19 в 14:34

Панчо Владигеров-младши и Димо Димов представят общия си проект „В ярки багри"

Представяне на диска "В ярки багри" на клавирното дуо Панчо Владигеров - младши  и Димо Димов ще чуем в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино" на 28 март от 18:00 часа. "В ярки багри" е CD, който комбинира аудио и видео съдържание с произведения за две пиана на Панчо Владигеров, изпълнени от клавирно дуо Панчо Владигеров младши и Димо Димов...

публикувано на 26.03.19 в 13:27

90 години от рождението на Дамян Заберски

В Галерията на Дружество на художниците  в 18 часа ще бъде открита изложба, посветена на 90- годишнината от рождението на Дамян Заберски. През 2000 година Заберски е удостоен с титлата „Почетен гражданин на град Бургас“. Той завършва специалност живопис в Художествената академия в София през 1955 година при професор Илия Петров. След това..

публикувано на 26.03.19 в 12:40

Изтича срокът за участие в конкурса „Който спаси един човешки живот, спасява цяла Вселена”

Пет дни преди крайния срок за участие в шестото издание на националния литературен конкурс, организиран от Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф", участниците надхвърлят 120. По темата "Да обичаш,  въпреки..." до момента писаха ученици от 34 населени места в България и  студенти от 8 университета. Номинираните в двете категории ще бъдат..

публикувано на 26.03.19 в 11:35

Започват дните на европейската музикална култура с майсторски клас

С майсторски клас на световноизвестния пианист Иван Дончев, днес в Бургас започват дните на Европейската музикална култура. Домакин на събитието е Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”.  Иван Дончев е роден в Бургас и е възпитаник на училището по изкуства, ученик на Юлия Ненова.  Дипломира се в Италия, в..

публикувано на 26.03.19 в 11:17

Бургаската библиотека за втори път с отличие от EIFL

Бургаската Регионална библиотека "Пейо Яворов" за втори път печели престижната награда на американската фондация "EIFL". Категорията, в която библиотеката е отличена е "Изменение на климата и други въпроси, засягащи околната среда". Тази награда ни дава удовлетворение, че сме на прав път. За нас това е голямо признание, защото в рамките..

обновено на 26.03.19 в 10:08

В Бургас и Царево отбелязват Деня на Тракия

На този ден се покланяме пред подвига на българските воини, загинали при превземането на Одринската крепост през Балканската война. Почитаме и паметта на хилядите тракийци напуснали родните си места, намерили подслон в освободеното Отечество. С ритуал по поднасяне на венци и цветя и патриотичен рецитал днес ще бъде отбелязан Денят на Тракия. Организатор..

публикувано на 26.03.19 в 09:36