До юни в страната трябва да бъдат назначени нови 134 надзиратели

Заместник-министър проф. Николай Проданов
Снимка: Стоян Радев

До средата на тази година трябва да бъдат назначени нови 134 надзиратели в затворите в България. Това съобщи в Сливен заместник-министъра на правосъдието професор Николай Проданов. В Сливен той откри първия по рода си Национален фолклорен фестивал на самодейни състави на служителите, работещи в системата на изпълнение на наказанията. 

Общо отпуснатите щатни бройки за Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“ са 200. В момента, според заместник-министър Проданов, върви процес на разпределяне на щатните бройки по звена в дирекциите.

"Ще започнат конкурси, може би в началото на другия месец и се надявам, че до средата на годината тези конкурси ще минат и ще бъдат назначени реално тези нови 134 служители."

Заместник-министър Проданов коментира още, че в края на миналата година са закрити четири ареста и едно затворническо общежитие, а близо 80 надзиратели са били пренасочени там където има остра нужда от хора. Той каза още, че продължават ремонтите за подобряване битовите условия в следствените арести и местата за лишаване от свобода.

"Има предвидени средства и по Норвежкия финансов механизъм и бюджетни средства, които в рамките на годината ще бъдат оползотворени по надявам се най-добрия възможен начин."


ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца опитаха да разрушат надписа "Възраждане"

Деца опитаха да разрушат  надписа "Възраждане" в едноименния квартал на Бургас. Той се намира до бл. 38-39.  Община Бургас разпространява запис, на който се вижда, че посред бял ден учениците проявяват агресия към градското обзавеждане. От там уточняват, че имат и по-близки кадри на извършителите.  Община Бургас е предала записите в полицията за..

публикувано на 22.11.19 в 11:47
Снимката е илюстративна

Задържаха мъж от Ямбол за домашно насилие

Мъж е задържан в Ямбол за това, че не е изпълнил Заповед на Районния съд в Ямбол за защита от домашно насилие.  Тя му забранява да приближава жена на разстояние по-малко от 50 метра жилището, местоработата, местата за социални контакти и отдих. Обвиняемият я заплашил, че ще я обезобрази.  Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража..

публикувано на 22.11.19 в 11:34

Задържаха шестима от "Победа" за кражби

Четирима мъже от бургаския квартал "Победа" са задържани за извършване на пет кражби. За едно денонощие са задържани и 34-годишна жена и 28-годишен мъж за извършване на грабежи. Това се е случило след  специализирана полицейска операция на територията в квартала. Операцията, в която са се включили служители от отдел криминална полиция, специализираните..

публикувано на 22.11.19 в 10:22

Анулиран е изборът за кмет в ямболското село Тенево

Анулиран е изборът за кмет в ямболското село Тенево. Разликата между двамата кандидати на балотажа е един глас и след оспорване на резултата  Административният съд в Ямбол  обяви вотът за недействителен. На балотажа на 3-ти ноември  420 бюлетини са преброени за кандидата  на ГЕРБ Диян Шишков и 419 за издигнатия от Инициативен комитет Димитър Комитов...

публикувано на 21.11.19 в 21:39

Двамата обвинени за взирва в село Черноград остават в ареста

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Окръжният съд в Бургас на двамата мъже обвинени за взрива в къща, в айтоското село Черноград. Антон Кабадов е сочен за поръчител, а Димитър Недялков за извършител на взрива. И двамата заявиха в съдебната зала, че нямат нищо общо със случая. В съда и двамата обвиняеми се открекоха от..

публикувано на 21.11.19 в 17:53

Обвиняемият в убийството на 35-годишна жена в Ямбол Димитър Сотиров остава в ареста

Димитър Сотиров, обвинен за убийството на Николинка Василева, остава в ареста, реши бургаският апелативен съд. Той обжалва решението на Ямболския  окръжен съд, който му наложи мярката за неотклонение,, задържане под стража“. Убийството  стана на 10 ноември в дома на обвиняемия.Той е осъждан 13 пъти за кражби преди 15 години. Капка кръв от..

обновено на 21.11.19 в 16:46

17 години затвор за Веселина Гинева, умишлено умъртвила бившия си съпруг

17 години затвор за брутално убийство в Бургас, при което мъж загина, останал без храна и лекарства. Окръжният съд призна за виновна бившата му съпруга по три обвинения. Веселина Гинева бе призната за виновна в убийството на бившия си мъж, тежкоболният Димитър Миразчиев. Според съда, това е станало по особено мъчителен начин –..

обновено на 21.11.19 в 13:40