"Чудни звуци“ на 03 февруари

Desorden Publico

Малко след 21 часа започва „Чудни звуци“ – седмичният обзор на най-добрата неанглоезична музика от цял свят. 


Днес във връзка с горещата политическа обстановка, сме посветили част от предаването на музиката на Венецуела. Като ще чуем парчета от последните години. Ще прегледаме набързо и челната петица на венецуелския хит парад.


Най-малко познати са венецуелските рок музиканти. Първите им рок опити са още от 50-те години на миналия век в лицето на групата „Лос даниерс“. След тях се появява и бандата „Лос импала“ от град Маракайбо. Те стават първите венецуелци, забелязани и в чужбина. В един момент дори се местят в Испания и част от кариерата им минава именно в Европа.  Спорадични опити за рок има и през 70-те и 80-те години на миналия век.


За разлика от рока, който при това е и в криза, венецуелската поп музика в момента не може да се разглежда като нещо отделно от регетона. Защото реално няма изпълнители, които да записват чист поп. Те знаят, че за да заработят пари, за да имат зрители в залите, за да ги канят по участия, трябва в репертоара си да имат задължително и регетон парчета. Това иска публиката.Ще погледнем и към седмична класация на десетте най-големи неанглоезични хитове.


Слушайте ни в ефира на БНР Бургас или онлайн след 21 часа. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стартират XI-те Летни празници на изпятата поезия "Солени ветрове"

От днес до 24-ти август в Бургас ще се проведе XI-те Летни празници на изпятата поезия "Солени ветрове". Това е най-големият международен фестивал на поетите с китара (бардове или още Singer-songwriters) в България. Вижте какво можете да видите и чуете във фестивала: ПРОГРАМА  22 август /четвъртък/ 19:00 часа Сцена "БулевАрт" "Младите..

публикувано на 22.08.19 в 08:36

Валя Балканска, Калинка Згурова и Янка Рупкина ще открият 47-то издание на Международния фолклорен фестивал в Бургас

Най-големите имена на българския фолклор пристигат в Бургас в понеделник /26 август/ за откриването на 47-то издание на Международния фолклорен фестивал. В грандиозната церемония, която ще започне в 20.30 часа на сцената на Летния театър, ще вземат участие още гайдарските състави "100 каба гайди" и "Дельо Хайдутин", със специалното участие на гайдаря на..

публикувано на 21.08.19 в 12:20

Фолклорният фестивал в Бургас с разноцветни багри, песни и танци

Началото на Международния фолклорен фестивал  ще бъде дадено в понеделник, 26 август, с дефиле на участниците, което ще тръгне от площад Тройката в 17.30 часа. Официалното откриване е в 20.30 часа с участието на Валя Балканска, Янка Рупкина, Калинка Згурова, гайдаря на Родопа планина Петър Янев, съставите "100 каба гайди" и "Дельо..

публикувано на 21.08.19 в 11:59

Трио "Елеганс" възпяха отново лятото

Момичетата от дамското трио / Венелина Миланова – вокал, Албена Арсова - клавишни и Яна Иванова – китара и вокал / отново са възпели любимия си сезон – лятото, след като през миналата година представиха дебютната си песен „Лятото е!“. Момичетата правят авторски песни и споделят, че творят с мисълта, че дори и те да не стават известни..

публикувано на 21.08.19 в 11:47

Маестро Григор Паликаров ще дирижира концерт на осем рояла

Фестивалът на класическата музика в Бургас ще отличи диригента Григор Паликаров преди началото на заключителния спектакъл „Бал с маски“  от 20.30 часа. Маестрото  ще дирижира  през ноември концерт на осем рояла в българските градове финалисти  за европейска столица на културата, ще има турнета с български оркестър в Германия, както и..

публикувано на 21.08.19 в 08:46

Изложбата „РазЛичен“ ще бъде открита днес в Бургас

Художникът от Казанлък Христо Генев открива изложбата си „РазЛичен“  в Бургас тази вечер от 18 часа. Експозицията е подредена в Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“. „РазЛИЧЕН“ е уникален по рода си авторски проект, който се отличава с необичаен жанров синтез между скулптура и фотография. Генев е директор на Художествената галерия в..

публикувано на 21.08.19 в 08:14
Стефан Данаилов

Стефан Данаилов е в бургаска болница заради счупване

Известният български актьор и заместник-председател на БСП Стефан Данаилов е приет в бургаската болница "Бургасмед", съобщиха от лечебното заведение. Той е настанен в здравното заведение със счупване на бедрена шийка и му предстои операция за смяна на тазобедрена става. В момента се правят предоперативни изследвания. Пациентът ще бъде консултиран..

публикувано на 20.08.19 в 13:05