Търговци ще сезират прокуратурата за незаконно отдаване на преместваеми обекти

| обновено на 14.03.19 в 16:52

Бургаски търговци ще сезират прокуратурата за закононарушения в комисията, която раздава преместваемите обекти в града. Цитирайки съдебни решения отдаването на обекти чрез жребий е незаконно и в този смисъл днес комисията е пристъпила закона. Търговците искат от кмета на Бургас да отмени сегашната комисия от общински съветници и да върне старото положение, когато тя бе към общинска администрация.

През 2009-та от бизнеса обжалват пред съда текста от наредбата, който визира че обекти се отдават чрез жребий и печелят. същият е и резултата през 2014-та, припомни Николай Димитров, председател на Асоциацията в защита на дребния и средния бизнес.

"Днес по време на заседание на комисията за определени позиции имаше повече от един кандидат и съветниците с вътрешен правилник какъвто те нямат право да си определят и ползваха жребия", посочи Димитров, на когото била отказана думата по време на самото заседание.

Още чуйте в звуковия файл:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трудова борса предлага работа за лято 2019

 Дирекция „Бюро по труда” Бургас организира провеждането на традиционната трудова борса в сферата на туризма и свързаните с него дейности. Ще присъстват работодатели от хотелиерския и ресторантьорския бранш, транспорта, търговията и услугите от Южното Черноморие. Хората, търсещи работа ще могат в директен контакт с тях да се осведомят за предлаганите..

публикувано на 19.03.19 в 15:33

Отново променят изчислението на пенсиите

Премиерът Бойко Борисов е поискал да не се допусне ощетяване на нито един пенсионер при изчисляването на пенсията му. Това стана ясно след среща при министър-председателя със синдикатите, с управителя на НОИ и със социалния министър.  "Все още няма отпусната нито една пенсия след влязлата в сила нова формула за изчисляване на индивидуалния..

публикувано на 19.03.19 в 13:55

Форум за успешен работодателски бранд се провежда в БСУ

Форум на тема "Успешният имидж и факторите за изграждане на силен работодателски бранд"  се провежда днес в Бургаския свободен университет. Фокусът на събитието е върху стратегиите за изграждане и поддържане на силна работодателска марка, както и върху ефективните техники за мотивиране и ангажиране на служители, като елемент от поддържането на..

публикувано на 19.03.19 в 09:43

Зимен и летен туризъм за богатите индийци

Туристическите възможности на България представляват интерес за групата държави от БРИКС-Бразилия,   Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Това каза председателят на АБВ- Бургас Антон Коджабашев, който се завърна от международен форум в Делхи. Класическите сфери на туризма- зимен, летен са интересни за богатите индийци, които рядко живеят в..

публикувано на 18.03.19 в 13:01

Електронен бизнес наръчник ще помага на малкия и среден бизнес

Бизнес наръчник за малки и средни предприятия ще бъде публикуван на интернет страницата на Министерството на икономиката до дни. От него ще могат да се възползват всички предприятия, независимо дали започват своята дейност, искат да разширят своя бизнес или да прекратят работа. Това обяви заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова по време на..

публикувано на 16.03.19 в 13:30

Васил Едрев: Градската баня в Айтос запазва предназначението си

Градската баня на Айтос ще запази предназначението си. Това каза за БНР - Бургас кметът на общината Васил Едрев. Отскоро сградата отново е общинска, поясни той: "Няма да навлизам в подробности как буквално е била подарена тази сграда на една айтоска кооперация. Едва през миналата година ние решихме проблема и имаме проект за банята и за топлата..

публикувано на 16.03.19 в 09:51
архив

„Искаме природа, не искаме бетон!“, скандираха на протеста снощи

Стотина души шестваха от площад Народно събрание до Борисовата градина в протест срещу презастрояването на Черноморското крайбрежие. С възгласи „Искаме природа, не искаме бетон!“ – с тези възгласи протестиращите блокираха за кратко кръстовището при Орлов мост. Те призоваха строежите върху дивите плажове да бъдат забранени, а всички устройствени планове..

публикувано на 16.03.19 в 09:43