Търговци ще сезират прокуратурата за незаконно отдаване на преместваеми обекти

| обновено на 14.03.19 в 16:52

Бургаски търговци ще сезират прокуратурата за закононарушения в комисията, която раздава преместваемите обекти в града. Цитирайки съдебни решения отдаването на обекти чрез жребий е незаконно и в този смисъл днес комисията е пристъпила закона. Търговците искат от кмета на Бургас да отмени сегашната комисия от общински съветници и да върне старото положение, когато тя бе към общинска администрация.

През 2009-та от бизнеса обжалват пред съда текста от наредбата, който визира че обекти се отдават чрез жребий и печелят. същият е и резултата през 2014-та, припомни Николай Димитров, председател на Асоциацията в защита на дребния и средния бизнес.

"Днес по време на заседание на комисията за определени позиции имаше повече от един кандидат и съветниците с вътрешен правилник какъвто те нямат право да си определят и ползваха жребия", посочи Димитров, на когото била отказана думата по време на самото заседание.

Още чуйте в звуковия файл:
ВИЖТЕ ОЩЕ

За пореден сезон отчитат недостиг на квалифицирани кадри в туризма

Недостиг на квалифицирани кадри за летния туристически сезон има и тази година, обясни концесионерът на плажа в бургаския квартал „Крайморие“ Николай Димитров: „Проблем има за намиране както на спасители, така и на обслужващия персонал – медицински персонал, сервитьори, чистачи, бармани. Във всяка една сфера. Много е трудно през..

публикувано на 22.05.19 в 17:42

Водна статуя и сцена в морето подготвя Община Царево за лятото

Усилено протича подготовката за туристическия сезон тази година по Южното Черноморие. Летни фестивали, водна статуя и нови паркове са сред новостите, които ще изненадат посетители тази година в община Царево. На много места се извършват дейности за подобряване на инфраструктурата, предвидили сме и богата културна програма, обясни кметът на..

публикувано на 22.05.19 в 16:34

Румен Драганов: През лято 2019 ще има стагнация, но не и драстичен отлив на туристи

Лято 2019 в туризма ще мине под знака на стагнацията, но драстичен отлив на туристи няма да има. Прогнозата за БНР-Бургас направи председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов: „Ние запазваме числата в обемите, които сме имали миналата година, като хората които са в туризма ще харчат повече ще получават по – малко...

обновено на 22.05.19 в 09:30

Внимание, пчелари!

 От днес до 7-ми юни ще бъдат третирани терени срещу плевели. Предупреждават се пчеларите, че ще бъдат обхванати райони, надлъжни на железопътната линия от Айтос към Бургас. Това са зоните  около Айтос, Българово, Дружба, Долно Езерово,  гара Вл. Павлов.Обработката ще се  извършва на отстояние 6 метра от глава релса от двете страни от 8 часа до 16 45..

публикувано на 20.05.19 в 08:42

Наемането на младежи без разрешителни за работа е престъпление

Засилени проверки ще провежда Инспекцията по труда за наемане на непълнолетни в селското стопанство и в туризма. Павлин Васков, директор на регионалната институция уточнява, че законът позволява трудови взаимоотношения с младежи под 18 години, когато се спазят определени изисквания. Институцията ни ще бъде безкомпромисна по отношение на..

публикувано на 19.05.19 в 09:30

Увеличава се товарооборотът на бургаското пристанище

Увеличава се товарооборотът на бургаското пристанище. Това отчете неговият изпълнителен директор Диян Димов. Посрещнахме 116-ия рожден ден на порта с добри финансови и количествени резултати, добави той: Над 40 процента увеличение на товарооборота, което, надявам се, не е за сметка на другите пристанища в залива, но това отразява и..

публикувано на 19.05.19 в 08:05

Приключва технологичното шоу в Бургас

До днес продължава първото издание на изложението E-VIZIA. Най-новото тех шоу e посветено изцяло на електромобилността, информира един от организаторите Мартин Хаджистойков: Има  електроавтомобили от различни марки, зарядни станции. Представени са софтуерни компании, по-малки елекромобили, соларни системи. Различни видове и класове са на..

публикувано на 19.05.19 в 07:35