Обвинени в убийство остават в ареста, реши Окръжният съд в Сливен

Окръжен съд Сливен постанови постоянна мярка задържане под стража на двама мъже по обвинение в убийство. Инцидентът е станал в новозагорското село Езеро. Двамата, след пиянска свада са убили сътрапезника си. Задържаните са на 43 и 48 години жители на селото, като единият от тях е криминално проявен. Стоян Радев с подробностите.

Убитият е  на 55 години и е от Варна, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Величков.  Той е бил нает да ремонтира покрив на къща в селото. Размяна на обидни реплики и изпито голямо количество алкохол е причината да се стигне до фаталния край. Трупът на жертвата е бил открит в центъра на селото от кмета и след известни затруднения е разпознат.

"Множество  удари има в областта на главата, в областта на тялото, в областта крайниците. Нанасяни са с метален предмет – тръба."

Срещу двамата е са повдигнати обвинения за причиняване на смърт по особено мъчителен начин, каза говорителят на Окръжна прокуратура Сливен Ваня Белева.

"Предстои да се прецизира мотива за извършване на престъплението и съответно обвинението."

Разследването по случая продължава.


Снимка

ВИЖТЕ ОЩЕ

Верижна катастрофа без пострадали по пътя Бургас - Сарофово

Към 17 часа  пътя Бургас - Сарафово, в района срещу аутлета, е възникнала  верижна катастрофа с материални щети между автобус и два леки автомобила, съобщиха от бургаската полиция.Образувало се е частично задръстване, като към момента участъка е нормално проходим. Катастрофата е обслужена по общия ред, като няма пострадали.

публикувано на 19.03.19 в 17:56

Бургаски прокурор разясни мястото на Прокуратурата в съдебната власт пред десетокласници в Профилирана гимназия по романски езици „Г.С. Раковски“

Прокурорът от Окръжна прокуратура – Бургас Христо Колев изнесе лекции пред десетокласници от Профилирана гимназия по романски езици „Г.С. Раковски“ в морския град. Магистратът запозна учениците с историята на възникването на Прокуратура и с естеството на правораздавателната дейност. Посочени бяха етапите в досъдебното производство, както и позицията..

публикувано на 19.03.19 в 17:46

Затварят временно ул. "Велико Търново"

След множество сигнали за падащи сухи клони, Община Бургас извърши проверка и възложи резитба за оформяне на короните на дърветата по ул. "Велико Търново" в ж.к. "Лазур". Заради безопасността на пешеходци, шофьори и работниците, които ще извършат интервенцията, улицата ще бъде затворена за движение на превозни средства в участъка между ул. "Юрий..

публикувано на 19.03.19 в 16:27

4 години затвор за пиян водач от Ямбол

 Четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим ще изтърпи  водач на 62 г. от гр. Ямбол.Той е признат за виновен от две инстанции в причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека, средна телесна повреда и бягство от местопроизшествието.   Апелативен съд – Бургас потвърди присъдата на Окръжния съд в Ямбол в тази част като..

публикувано на 19.03.19 в 14:09

Районният съд в Бургас е с двама нови заместник-председатели

Новоизбраните заместници на Административния ръководител - председател на Районен съд – Бургас встъпиха в длъжност. Съдия Петя Георгиева поема ръководството на „Наказателното отделение“ на съдебната институция, а гражданският магистрат Силвия Петрова ще ръководи „Гражданско отделение“.  „Моите заместници са достойни магистрати и ще ръководим екипно..

публикувано на 19.03.19 в 10:40

В Равнец продължава издирването на двегодишния Юлиян ( ОБНОВЕНА)

Продължава издирването на 2-годишния Юлиян  Митков  от бургаското село Равнец. За последно момченцето е  видяно в неделя вечерта, около 18.30, в района на лозов масив в клая на населеното място.  Колкото и да ни иска, към момента няма никаква промяна на ситуацията и издирването на детето продължава, бе краткият коментар на Христо Колев, кмет..

обновено на 19.03.19 в 08:36

Стеснява се периметърът на търсене на двегодишното дете в Равнец

Стеснява се периметърът, в който се търси изчезналото двегодишно дете в Равнец.Издирването на момченцето продължава вече 18  часа. И в момента  районът се претърсва, каза кметът на селото Христо Колев И полицаи и хора продължават да го издирват, засега няма положителен резултат. Стеснява се кръгът на търсене. От снощи се търси на големи, далечни..

обновено на 18.03.19 в 12:48