Разследването по делото срещу Бенчо Бенчев трябва да приключи до края на май


До края на май трябва да приключи разследването по делото срещу Бенчо Бенчев. Това съобщи Административният ръководител на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров. Бенчев беше един от задържаните в истанбулски хотел, заедно с Димитър Желязков - Очите. Местният бизнесмен и общински съветник е с повдигнати няколко обвинения и е на свобода под парична гаранция.

„На 15 април пристигнаха материалите от Турция по последната молба за правна помощ. В момента са изпратени на фирма, която извършва легализиран превод. Очакваме през другата седмица да приключи преводът на документацията. Ще анализираме всички материали по делото и вероятно ще се прецизират обвиненията.“

Изготвянето на експертизите забавя делото по случая с разрушените дюни на къмпинг „Смокиня“, допълни Любомир Петров. По случая има повдигнати обвинения спрямо собственика на терена Иван Нончев и багериста Манол Пазвантов. Към момента те са освободени под парична гаранция.

„В понеделник на 22 април трябва да постъпи заключението на последната допълнителна експертиза. След това ще се пристъпи към предявяване на цялостното разследване по делото. До края на месеца, най-късно до края на май трябва да има внесен обвинителен акт в съда. По делото има сложни експертизи -  какъв вид защитена територия е, каква площ, в какво се изразява повреждането и унищожаването. Това позабави делото“.

За унищожаване на природна забележителност, законът предвижда наказание - глоба от 2 000 лв. до 10 000 лв. или лишаване от свобода до 3 години.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Ралф Сундберг

12 хиляди лева получи камериерката ритната от швед преди две години

12 хил.лева обезщетение получи камериерката Диана Петкова, която преди 2 години беше ритната в главата от шведския гражданин Ралф Сундберг. Решението за изплащане на обезщетение е на Бургаския апелативен съд и не е обжалвано. Първоначалният иск на потърпевшата беше за 50 хил.лева,  2 съдебни дела бяха заведени срещу шведа Ралф Сундберг  заради..

публикувано на 23.07.19 в 16:41

Тежка катастрофа на пътя Бургас – Средец, има загинал (обновена)

Тежка катастрофа, между шест автомобила, е станала преди минути на пътя от Бургас към Средец, след базата на „Щрабаг“. Един мъж е загинал при инцидента. Отсечката е затворена, обходният маршрут е Горно езерово – Черни връх – Средец. "Шевролет" се е движел в посока Средец - Бургас и изведнъж е навлязъл в насрещната лента, уточниха от..

обновено на 23.07.19 в 16:13

Всеки вторник ще заседава областната епизоотична комисия в Сливен

Областният управител  на Сливен Чавдар Божурски разпореди проверките, свързани с превенцията и контрола срещу разпространението на африканската чума по свинете /АЧС/, да се извършват от съвместни екипи на ОДБХ и ОД на МВР.. Целта на съвместните екипи е да се постигне по-добра координация в действията на институциите. На заседанието бе докладвано, че..

публикувано на 23.07.19 в 15:19

Издирван за финансови измами в Залцбург е задържан в Слънчев бряг

Задържаният за финансови измами по искане на австрийските съдебни власти Иван Георгиев поиска да му бъде назначен служебен австрийски адвокат, който да помага на защитата му в България. Той е бил задържан на 19 юли в Слънчев бряг след европейска заповед за арест за неправомерно издаване на кредитни карти, каза съдия Светлин Иванов от Окръжен съд..

публикувано на 23.07.19 в 14:30

Мотоциклетист от Босна и Херцеговина пострада при катастрофа по пътя Бургас - Карнобат

33- годишен мотоциклетист от Босна и Херцеговина е пострадал при катастрофа по пътя между Бургас и Карнобат, съобщиха от полицията. Причината е, че 29-годишен шофьор на товарен автомобил от Ямбол е предприел изпреварване, преди да се увери, че не е изпреварван. От пътния инцидент пострадал мотоциклетиста, който получил изкълчване на лявата раменна..

публикувано на 23.07.19 в 09:25

Пешеходец е с опасност за живота след като е блъснат от 85-годишен шофьор

47-годишен мъж от пловдивското село Калояново е опасност за живота след като е блъснат на пътя между Слънчев бряг и село Кошарица в района на вилна зона „Чолакова чешма“, съобщиха от полицията. Шофьорът на автомобила, който го е блъснал е 85 годишен несебърлия. Все още не е ясна причината за катастрофата. Пострадалият е с политравматизъм и е..

публикувано на 23.07.19 в 08:35

Повишен риск от пожари в Ямболско

За повишен риск от пожари, след прибирането на зърнената реколта,предупреждават от Ямболската община "Тунджа". Опасността нараства и внаселените места, заради сухата растителност в изоставени дворове. Повече от 350 дка пшеница са изгорели преди дни в село Миладиновци, посочи кметът на община "Тунджа" Георги Георгиев, но ситуацията тепърва ще се..

публикувано на 22.07.19 в 15:49