Ученици от Айтос се включиха в превантивното обучение за вредата от употребата на дрога

Автор:

Близо 100 ученици от седми и осми клас на училище „Н.Й.Вапцаров” – Айтос преминаха превантивно обучение по темата „Наркотици – видове и въздействие върху човешкия организъм, престъпни състави и наказателна отговорност”, организирано от „Ротари клуб” – Айтос.
В обучението, проведено от инспектора по превенция към ОДМВР  Бургас Цветелина Рандева,  бяха засегнати различните видове наркотични вещества и влиянието им върху физическия и психически статус на употребяващия, рисковете при употребата на забранените субстанции, както и наказателната отговорност за производство и разпространение на наркотици.

Подобни превантивни занимания с учениците от останалите две айтоски училища – „Атанас Манчев” и „Христо Ботев”, организирани от „Ротари клуб” – Айтос със съдействието на ОДМВР – Бургас, е предвидено да се проведат в следващите учебни дни, като освен инспектора по превенция в заниманията ще се включат и служители от „Специализираните полицейски сили”. 

 


ВИЖТЕ ОЩЕ

68 свидетели призовани за смъртта на Горан в затвора

Двамата надзиратели, обвинени за смъртта на затворника Горан Горанов, днес се изправиха пред Районния съд в Бургас. От разпоредителното заседание стана ясно, че се очаква тежък процес с множество свидетели. 68 души ще бъдат разпитани по делото в четири поредни заседания като първото ще бъде на 26 юни. 13 са вещите лица, които ще участват в..

публикувано на 20.05.19 в 17:20

Задържаха мъж за разпространение на метамфетамин

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража мъж, който е обвинен в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество. Деянието е от октомври  2017 г. когато пред входа на Държавна Опера Бургас е държал с цел разпространение над 7 гр.  метамфетамин, на стойност 183 лева. Според прокурора обвиняемият може..

публикувано на 20.05.19 в 16:36

Апелативен съд – Бургас потвърди присъда за побой над лечителка от Нова Загора

Бургаският апелативен съд потвърди наказанията на трима мъже, пребили възрастна лечителка от гр. Нова Загора. Престъплението е извършено през юли 2017 г. в дома на жената. Осъдените са баща и син от  Котел и техен приятел от Нова Загора. Двете съдебни инстанции са признали мъжете за виновни за нанесена тежка телесна повреда на пострадалата,..

публикувано на 20.05.19 в 11:51

Делото за смъртта на Горан Горанов започва в Районния съд

 Двама бургаски надзиратели ще се изправят пред съда днес. Насрочено е разпоредителното  заседание по дело за причиняване на смърт по непредпазливост на Горан Горанов. Обвинението е повдигнато от Софийска градска прокуратура.  Горанов почина в бургаския затвор през 2017 година след травма, настъпила заради повреда на парната инсталация в спалното..

публикувано на 20.05.19 в 08:36

Съдебни процедури бавят пътния обход на Поморие

Заради съдебни процедури пътният обход на Поморие няма да е готов до началото на лятото, съобщи  кметът на града Иван Алексиев. Отсечката е с дължина шест километра, а стойността на проекта е 21 милиона лева, допълни Алексиев. Той описа значението на пътната отсечка за цялата област Бургас, в която има много големи парични постъпления от..

публикувано на 19.05.19 в 16:31

Николай Пенев остава в ареста заради запалените валяци

 Бургаският апелативен съд потвърди  решение на Окръжния съд  и остави в ареста Николай Пенев. Той  е обвинен  за палежа на  два валяка. Нанесените щети заради инцидента на бул. „Захари Стоянов“ са  409  500 лева.  Съдиите прецениха от събраните до момента доказателства , че има  вероятност Пенев да е извършил престъплението, за което е обвинен. В тази..

публикувано на 17.05.19 в 14:10

Бургаският съд ще реши дали да остане в ареста издирвана от Интерпол рускиня

 Окръжният съд в Бургас ще гледа искане от административния ръководител на Окръжна прокуратура в Бургас за вземане на мярка „Временно задържане“ спрямо руска гражданка. Тя е  била задържана във връзка с обявяването й за международно издирване от Интерпол, с цел арест и екстрадиция в Руската Федерация, за осъществени три престъпления измама в особено..

публикувано на 17.05.19 в 12:23