Делото за смъртта на Горан Горанов започва в Районния съд

 Двама бургаски надзиратели ще се изправят пред съда днес. Насрочено е разпоредителното  заседание по дело за причиняване на смърт по непредпазливост на Горан Горанов. Обвинението е повдигнато от Софийска градска прокуратура.

 Горанов почина в бургаския затвор през 2017 година след травма, настъпила заради повреда на парната инсталация в спалното помещение.Според обвинението, надзирателите не са осигурили безопасността на лишения от свобода, както и ограничаването, преодоляването и ликвидирането на последствията от повредата  и не са предприели действия по опазване на живота и здравето му.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Отляво - надясно: Христо Тодоров, Георги Манев, Ангел Ангелов

Ловци искат незабавен лов на дива свиня, за да се ограничи чумата по прасетата

Ловци от Бургас и Средец се обявиха против готвените рестриктивни мерки за ограничаване на Африканската чума по свинете. По техните думи, ще бъде забранен достъпа до горите за лов, дърводобив, гъбарство. Те стартираха и национална подписка за незабавно започване на групов лов по дивата свиня, за да се намали популацията ѝ. Мерките,..

обновено на 18.07.19 в 17:05

Писателят Деян Димитров иска предсрочно освобождаване

Предсрочно освобождаване от Бургаския затвор иска писателят Деян Димитров . Той излежава 13-годишна присъда за убийство. В момента той е изтърпял 8 години от наказанието си. Съдът днес прие да бъдат разпитани двама затворници по делото, обясни адвокатът на Деян Димитров – Калин Коцев.  „Единият от тях ще докаже взаимоотношенията между..

публикувано на 18.07.19 в 16:48

Военното окръжие в Бургас обяви вакантни длъжности

Военното окръжие  ІІ степен в Бургас обявява , че  със заповед № ОХ-582/24.06.2019 г. на министъра на отбраната на Република България вакантните длъжности във Военновъздушните сили за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или  висши училища в страната и в чужбина.  1. За В.ф. 26720- Черноморец :   - Младши шофьор - 1;..

публикувано на 18.07.19 в 16:42

Остава в ареста обвиняемият за трафик на хора

Бургаският Окръжен съд  остави без уважение жалбата на защитника на обвиняем за трафик на хора и потвърди взетата спрямо него от Районния съд мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Задържаният мъж  в периода 01.02.2010 г. до 01.05.2010 г. е превел от Средец през границата на страната  в Гърция, бременна жена, която е оставил в гръцко жилище, с..

публикувано на 18.07.19 в 15:27

Явор Колев, ГДБОП: Изтичането на информация от НАП не е толкова опасно

Изтичането на информация от НАП не е толкова опасно, тъй като подобни лични данни могат да се намерят и сега в интернет. Това посочи Явор Колев, началник на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП. Той участва в лекция на тема „Киберпрестъпления и кибертероризъм“ в Бургас, която се организира под патронажа на Фондация „Мосинов“. Според Явор..

публикувано на 18.07.19 в 14:56
atentat

7 години от атентата на бургаското летище

7 години от атентата на бургаското летище се навършват днес. С възпоменателна церемония, пред мемориалния паметник изграден в района на инцидента, отново ще бъде почетена паметта на загиналите петима израелски туристи и българския шофьор Мустафа Кьосов. 16 близки на жертвите се очаква да присъстват на панихидата.  С традиционни молитви, поставянето..

публикувано на 18.07.19 в 09:31

Обвинени в убийството на клошар в Айтос се изправят пред съда

Желязко Данчев и Ясен Стойчев се изправят пред съда почти година и половина след убийството на 70-годишния клошар Асен Пуров от Айтос .  Престъплението е извършено в изоставена постройка в ромската махала. Обвиняемите са ритали мъжа и са блъскали главата му в стената. С кухненски нож жертвата е прободена многократно по цялото тяло.  Въпреки, че тогава..

обновено на 18.07.19 в 08:23