Ученици от випуск 2019 от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" подредиха изложба

| обновено на 12.06.19 в 14:54
Автор:


Изложбата е на дипломници – випуск 2019, специалности „Сценичен костюм“ и „Рекламна графика“ и е  подредена в галерия „Пролет“. Това е първият випуск на художествените специалности в училището по изкуства с водещи преподаватели – Ваня Забунова и Таня Бахатурова.

Специалност „Сценичен костюм“ са изработили цялостни сценични костюми по персонажи от „Алиса в страната на чудесата“ на Луис Карол – Чесърския котарак, Гъсеницата, Алиса, Шапкаря, Бялата царица, Розата и Царицата на сърцата.

Специалност „Рекламна графика" представят цялостна рекламна стратегия- лога, плакати, флаери ,дипляни на знакови конкурси и проекти на училището – Международен конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика „MAGIC" , Национален конкурс за изпълнение на българска музикална творба „ Върбан Върбанов“ , Национален конкурс за рисунка „АКВАРЕЛИ опус 37" , Младежки експериментален театър,  УН „Родни звуци“ , дизайн на музикален магазин , дизайн на магазин за художествени материали, дизайн на тема „Екология".

Творбите са провокативни и смели, зареждащи с настроение и емоции и показват пътя на творческо израстване и професионалните умения на децата , придобити по време на обучението в съответната специалност.

Изложбата ще остане в галерия "Пролет" до края на седмицата. Подробностите, чуйте от прикачения файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Художникът Вълчан Петров представя изложбата "Душата ми в храма"

„Душата ми в храма“ - самостоятелна изложба на художника Вълчан Петров гостува в бургаската галерия „Ателие R“. Един от ярките, български художници с неподражаем стил, силен, български дух и огромен талант, който утвърждава  живителната сила на изкуството и вярата в българския творчески гений . Неговата, непрестанно търсеща душа намира своя храм в..

публикувано на 24.06.19 в 17:07

Оперната прима Веселина Кацарова открива тазгодишните бургаски музикални празници

Световноизвестното мецосопрано Веселина Кацарова пристига от Швейцария, за да открие с концерт тазгодишното издание на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ на 5 юли. Концертът „Веселина Кацарова и приятели“, който ще се проведе в Летния театър в Бургас, ще събере на една сцена примата и нейните близки колеги – световноизвестният..

публикувано на 24.06.19 в 16:18

Ужас и смях в "Арсеник и стари дантели"

Убийствено класна комедия с малко ужас и много смях обещава екипът на спектакъла „Арсеник и стари дантели”. Представлението на театър „Българска армия” идва в Бургас със съдействието на културната организация „Арт ателие”. Премиерата е на 26 юни от 19 часа в залата на ДНА. Режисьор е Борислав Чакринов. Сценографията е на Нина Пашова...

публикувано на 24.06.19 в 14:34

Jeremy? и Филип Аврамов сред изпълнителите на Джулай морнинг в Бургас

Рекорден брой групи ще участват тази година в осмото издание на фестивала Джулай морнинг в края на седмицата. По традиция първото юлско утрото ще бъде посрещнато на Централния плаж, посочва един от организаторите на събитието Марияна Добрева: „Много сме щастливи, че "Jeremy?" ще ни гостуват, набрала много популярност банда, която ще ни..

публикувано на 24.06.19 в 13:02

Тутанкамон пристигна в Бургас

Експозицията "Тутанкамон - една недовършена любовна история" вече е в Бургас. Няколко часа продължи пренасянето на артефактите от пристанището до сградата на Държавната опера, където тя ще отвори врати за посетители в началото на месец юли. Тази седмица в Бургас пристига и екип специалисти по древна история на Египет, който ще се заеме с подреждането..

публикувано на 24.06.19 в 12:47

„Всичко – най-доброто от Мария Илиева” и в Бургас

„Подготвяме шоу, което ще бъде запомнено”, обеща най-добрата БГ изпълнителка за 2019 г. Тя сподели, че подготовката за концертите от турнето ѝ, което ще бъде в Бургас на 14-ти юли, върви с пълна пара.  Очаква ни впечатляваща музикална и мултимедийна продукция, изпипана както винаги до последния детайл от Мария Илиева и екипа, който стои зад..

публикувано на 24.06.19 в 12:33

Хилда Казасян с един специален концерт в Бургас

След големия успех на „Да послушаме кино“ в Зала 1 на НДК, Хилда Казасян ще представи тази толкова нежна и красива музика и в Бургас. Програмата включва най-популярната българска филмова музика с нови, направени за този концерт аранжименти от невероятните музиканти Христо Йоцов и Живко Петров. „Изключително съм щастлива да ви поканя на първите два..

публикувано на 24.06.19 в 12:29