Ученици от випуск 2019 от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" подредиха изложба

| обновено на 12.06.19 в 14:54
Автор:


Изложбата е на дипломници – випуск 2019, специалности „Сценичен костюм“ и „Рекламна графика“ и е  подредена в галерия „Пролет“. Това е първият випуск на художествените специалности в училището по изкуства с водещи преподаватели – Ваня Забунова и Таня Бахатурова.

Специалност „Сценичен костюм“ са изработили цялостни сценични костюми по персонажи от „Алиса в страната на чудесата“ на Луис Карол – Чесърския котарак, Гъсеницата, Алиса, Шапкаря, Бялата царица, Розата и Царицата на сърцата.

Специалност „Рекламна графика" представят цялостна рекламна стратегия- лога, плакати, флаери ,дипляни на знакови конкурси и проекти на училището – Международен конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика „MAGIC" , Национален конкурс за изпълнение на българска музикална творба „ Върбан Върбанов“ , Национален конкурс за рисунка „АКВАРЕЛИ опус 37" , Младежки експериментален театър,  УН „Родни звуци“ , дизайн на музикален магазин , дизайн на магазин за художествени материали, дизайн на тема „Екология".

Творбите са провокативни и смели, зареждащи с настроение и емоции и показват пътя на творческо израстване и професионалните умения на децата , придобити по време на обучението в съответната специалност.

Изложбата ще остане в галерия "Пролет" до края на седмицата. Подробностите, чуйте от прикачения файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

От днес излъчват полско кино в Бургас

Четири филма, представящи моменти и личности от историята на Полша, ще бъдат представени в Бургас. Те ще бъдат прожектирани о т 21 до 24 октомври от 18.00 часа  в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино".  Събитието се реализира по програма "Солидарност" от Полския културен институт - София в партньорство с Община Бургас. Инициативата е по повод..

обновено на 21.10.19 в 14:46

Бургаски автори с престижни отличия от международен литературен конкурс

Представителки на Бургаската писателска общност - поетесите Роза Боянова и Наталия Недялкова спечелиха престижни отличия в международния литературен конкурс, посветен на 130-годишнината от рождението на Анна Ахматова - "Княгинята на руската поезия". В поетичната надпревара участваха 200 автори, а самият конкурс бе организиран от представителството на..

публикувано на 21.10.19 в 12:35

"Да се изгубиш нарочно" с прожекция в Бургас

CineLibri среща жителите и гостите на Бургас с Крис Захариев и филма "Да се изгубиш нарочно".  Тази вечер - 19 октомври, Експозиционен център "Флора", 18:30 ч. Едно пътешествие без GPS-и, карти и хотели. Може би не можеш да се изгубиш нарочно, така както не можеш да се намериш случайно. А ние се намерихме. Намерихме дом... На границата между..

публикувано на 19.10.19 в 16:09

Църквата почита днес Свети Иван Рилски Чудотворец

На 19 октомври православната църква почита паметта на Свети  Йоан Рилски Чудотворец.  Свети Иван Рилски Чудотворец е покровител на българския народ, патрон и основател на най-големия ставропигиален манастир в България - Рилския, който чества днес и храмовия си празник. В рилсакта обител се мощите на светеца.  За поредна година се отбелязва и Денят на..

публикувано на 19.10.19 в 08:23

"Завръщане" с премиера довечера в Бургас

Филмът „Завръщане“ на режисьора Ники Илиев ще има премиера довечера в Бургас. Сюжетът се върти около четирима приятели, които се завръщат след 25 години от последната им среща в родния Пловдив. Те поемат спортно предизвикателството, за да си върнат наследствена къща. Следват забавни случки, преплетени истории и неочаквани обрати. Главните роли са..

публикувано на 18.10.19 в 16:40

БулевАРТ празнува днес първия си рожден ден

Инициативата на Община Бургас - БулевАРТ - Мрежа на сетивата, която подкрепя хората на изкуството и предприемачите да възродят артистичното сърце на града,  празнува днес своя първи рожден ден.  Инициативата предлага на бургазлии и гостите на града музика, танци, театър, Stand up комедия, изложби, пърформанси и други форми за изява в изкуството. А ето..

публикувано на 18.10.19 в 13:36

В Бургас представят творческата биография на музиканта Иво Керемидчиев

Творческа биография на цигуларя, преподавател и новатор в областта на тонрежисурата проф. Иво Керемидчиев представи в Бургас авторът Ана Боянова. Книгата е озаглавена „Негово величество звукът“ и разказва за творческия живот на специалиста в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров".  "Иво Керемидчиев не го познавах лично, познавах..

публикувано на 18.10.19 в 12:15