Първи проверки на къщи за гости в Бургаско (галерия)

10
Снимка: БНР-Бургас

Две проверки на къщи за гости в област Бургас извършват днес от Държавен фонд „Земеделие“. Сградите са построени и оборудвани със средства от Програмата за развитие на селските райони.

Първият проверен обект бе в с. Факия, Община Средец. Къщата се стопанисва от Величка Кокаланова, която си е от същото село. Тя е категорична, че имотът се ползва по предназначение и дори вчера е имало гости:

„Не ме притесняват проверките, почти всяка година такива, откакто сме направили къщата. Тя се ползва по предназначение, защото аз имам къде да живея. Не нощуваме и не я ползваме за лични нужди“

Местните хора също потвърдиха, че къщата се ползва по предназначение:

„Ползва се. Зимата има постоянно гости. Идват хора, младежи, с деца…“

Проверката отнема време и не може да се каже в момента дали къщата се ползва по предназначение, посочи Аделина Койнова, началник на ямболския офис на фонда:

„В момента проверяват, освен наличния инвентар, който е заложен, че го има, по бизнес план, проверяват се и всички документи, които удостоверяват дали действително тук е къща за гости. Касови бележки, фактури, има регистри за посетителите“

16 къщи ще бъдат проверени в областта.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Летище Равнец може да е действащо със или въпреки ФРАПОРТ

Дори концесионерът на летищата в Бургас и Варна да е поставил условия за отстояние   на едно действащо летище от друго, реално базата в Равнец си работеше 55 години на същата отдалеченост от летище Бургас. Покрай Пловдив има три военни, едно гражданско летище, които са през десет- двайсет километра едно от друго, това е въпрос на..

публикувано на 25.08.19 в 14:58

Българска технологична компания разкри офис с 50 служители в Бургас

Българската технологична компания "Скейл Фокус" разкри бургаски офис с 50 служители, повечето софтуерни инженери. Той се намира в обновена сграда в зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас, съобщиха от пресцентъра на Общината. Гости на откриването бяха кметът Димитър Николов и заместникът му Красимир Стойчев, Димитрина Тодорова - директор на..

публикувано на 23.08.19 в 17:48

142 милиона просрочени задължения са изплатени от бургаския бизнес

Бургаският бизнес намали своите просрочени задължения към Националната агенция за приходите със 142 милиона лева. Това е сумата, внесена в териториалната структура на приходното ведомство в морския град за първите 7 месеца на годината. В сравнение със същия период на миналата година сумата на внесените просрочени задължения е нараснала с 6,5..

публикувано на 23.08.19 в 10:52

Отхвърлиха версията за легионерска болест в Слънчев бряг

Пробите за Легионерска болест, взети от хотел в Слънчев бряг, са отрицателни, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Проверката бе направена, след твърдения в английската преса, че  двама британски туристи са починали след престой в хотела в рамките на няколко седмици. Хотелите в Курортен комплекс „Слънчев бряг“ ежегодно подлежат на..

публикувано на 22.08.19 в 19:29

Още две компании инвестират в Бургас

Пореден инвеститор стартира изграждане на нова база в Индустриален и логистичен парк - Бургас. Това е дружество, което е базирана в Австрия. То предлага обслужване, ремонт и всякакво техническо съдействие на машини. Цялостните решения в специализирани услуги са успели да наложат дружеството като подходящ и надежден партньор за компаниите в сектора...

публикувано на 22.08.19 в 11:08

Министърът на икономиката ще упражнява правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Център за отдих – Китен“ ЕАД

Министерският съвет прие Разпореждане за промяна на органа упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Център за отдих – КИТЕН“ ЕАД, гр. Китен, от министъра на здравеопазването на министъра на икономиката. Предметът на дейност е осъществяване на хотелиерски услуги за отдих и здравен туризъм, ресторантьорски..

публикувано на 21.08.19 в 21:27

Жельо Вардунски: Очакваме скоро разрешителното за строеж на околовръстния път на Камено

Последният етап от ремонтните дейности на пътя между селата Полски извор и Черни връх се извършва в момента. Това каза за БНР Бургас кметът на Камено Жельо Вардунски. На същия етап е и участъкът между селата Ливада и Константиново. Предстои да бъде издадено и разрешителното за строеж на околовръстният път на Камено, посочи той: "В момента..

публикувано на 21.08.19 в 14:44