Проведе се заключителният етап на националното тактическо учение „Ответен удар 2019“

Автор:

Заключителният етап на националното тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар 2019“ се проведе на 19 юни на полигон „Ново село“. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев прие строя и поздрави участниците. Гости на събитието бяха областният управител Чавдар Божурски, началникът на отбраната ген.Андрей Боцев, директорът на ТД на ДАНС-Сливен Николай Чиликов, директорът на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков.

Заключителният етап включваше демонстрации на тактически бойни действия с участието на механизирани роти от въоръжените сили на България, Северна Македония и Албания с осигурена евакуационна поддръжка от щурмови самолети СУ – 25 К и въртолети „Апачи“ и авиомедицинска евакуация с въртолет. На полигона бе показана бойна техника и бяха връчени сертификати на военнослужещите, участвали в обучението.

„Ответен удар 2019“ започна на 7 юни. В него участваха над 600 военнослужещи от Сухопътните войски и Военно въздушните сили на Българската армия, механизирана рота от Сухопътните сили на САЩ, пехотен взвод от Албания, пехотен взвод от Северна Македония, танков взвод и вертолети от Гърция. Те бяха обучавани на оперативна съвместимост, свързана с изпълнението на задачи на национално и съюзническо ниво при отбранителни операции в зоната на сигурност.

Демонстрациите от заключителния етап на подготовката бяха наблюдавани още от ген.майор Гари Клиф от Националната гвардия на щата Масачузетс, САЩ, ген.лейтенант Васко Гурчиновски - началник на Генералния щаб на армията на Северна Македония, ген.лейтенант Георгиос Камбас - началник на Главния щаб на Сухопътните войски на Гърция.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Запорираха имущество за 134 милиона лева на Миню Стайков и още 9 души

Антикорупционната комисия образува производство срещу Миню Стайков. Допуснати са обезпечителни мерки върху имущество на Стайков и девет свързани с него лица на стойност над 134 милиона лева, уточняват от комисията. Карнобатският бизнесмен е разследван за участие в организирана престъпна група и извършване на данъчни престъпления...

публикувано на 22.10.19 в 15:55

Полицията отцепи част от пешеходната зона на Сливен заради бомбена заплаха

Заради сигнал за поставена бомба в магазин за дрехи  в центъра на Сливен полицията отцепи част от пешеходната зона на града за около час по обяд. Намерена е бележка, на която пишело, че в обекта има бомба. Последвалата полицейска проверка не е установила наличието на взривно устройство, съобщи говорителят на полицията Първолета Мандинска...

публикувано на 22.10.19 в 15:53

Апелативният съд в Бургас с отличие от Националния институт на правосъдието

Институционална награда за активна обучителна дейност получи Апелативният  съд в Бургас от Националния институт на правосъдието по повод 15 години  от дейността на НИП и 25 години съдебно обучение в България. Отличието – плакет на НИП, бе връчено от директора  на института  г-жа  Миглена Тачева на председателя на Апелативен съд¬ – Бургас..

публикувано на 22.10.19 в 15:04
ЦИК разреши задържането на кандидати за кметове в Несебър и Свети Влас и за общински съветници в Несебър.

Кандидати за кметове и общински съветници от община Несебър ще бъдат задържани за търговия с гласове

По искане на главния прокурор Сотир Цацаров Централната избирателна комисия е разрешила да бъдат задържани и привлечени към наказателна отговорност за търговия с гласове Николай Димитров, независим кандидат за кмет на община Несебър, кандидатите за общински съветници в Несебър - Петър Тодоров, Георги Георгиев и Константин Лефтеров, както и Атанас..

публикувано на 22.10.19 в 13:38

Нов случай на вандализъм при пасарелката на „Мираж“

Млад мъж се опита да счупи камерите за видеонаблюдение в асансьорите на пасарелката при хотел "Мираж", информират от Община Бургас. На кадрите се вижда как извършителят прави опит да счупи обективите с груби удари. Служителите от центъра за видеонаблюдение са предоставили кадрите на полицията, за да бъде издирен извършителят на вандалския акт. От..

публикувано на 22.10.19 в 13:00

Студенти се запознаха с дейността на Центъра за медиация към съда

Студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се срещнаха с медиатори от Центъра за медиация и спогодби към Окръжен съд и Районен съд – Бургас. Двете учреждения представиха Центъра, неговата дейност и презентираха процедурата с филм, който показа на младите хора, как се решава семейна раздяла чрез медиация. За бъдещите социални педагози бе..

публикувано на 22.10.19 в 11:42

Шофьор блъсна товарен автомобил на пътя Просеник - Руен

Трима души, сред които и 5-годишно дете, пострадаха при катастрофа на пътя между селата Просеник и Руен, съобщиха от полицията. Те са пътували в автомобил, управляван от 28-годишен несебърлия. Причината за катастрофата е, че той не е спазил необходимата дистанция с товарен автомобил, който се е движел пред него. Застигнал го е и го е блъснал...

публикувано на 22.10.19 в 08:54