Хаосът с наредбата за преместваемите обекти продължава, съдът отменя проведени процедури

Николай Димитров
Снимка: БНР-Бургас

Две процедури за избор на фирма за преместваема търговия паднаха в бургаския съд. Магистратите посочват, че жребият, по който комисията избира печеливш, не е регламентиран като опция.

Общо четири са заведените дела, за две вече има идентични решения, чакат се и оттсналите две. Съдът връща преписките именно към териториалните дирекции, казва Николай Димитров, председател на Асоциацията в защита на дребния и средния бизнес:

„Съдът им го казва. Ето – с тези две решения отново им го казва. Държа само да отбележа, че е присъдил и разходите по всяко едно от тези две дела. По 530 лева, тоест – до момента са 1060 лв. Които трябва да плати общината, тоест – бургазлии. Но не само трябва да заплати едни пари, ами и от невъзможността да се работи на тия позиции, общината няма да калкулира приходи“

От Община Бургас още не са решили дали ще обжалват решенията. Готви се нова наредба, обаче, която да регулира спорната наредба, по която се отдават преместваемите обекти. Подробности – от началника на правната дирекция Златина Георгиева:

„Част от обектите, които са преместваеми, чрез търг се предлагат за наемане. В процес на разработка е и нова наредба. Ако се окаже успешен и по-удачен редът, който започваме да процедираме, може би ще бъде запазен“


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шведът Кристофър Андерсон остава в ареста

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ определи Районният съд в Несебър спрямо шведът Кристофър Андерсон. Той е обвинен за това, че на 13 юли е откраднал такси в Несебър, с което по-късно е катастрофирал. Андерсон е бил пиян докато е шофирал автомобила. За подобно престъпление законът предвижда затвор от 1 до 8 години. Определението..

публикувано на 16.07.19 в 16:32

Пиян и без книжка катастрофира с АТВ, дрегерът закова на 2.7 промила

Пиян водач на АТВ катастрофира край плажа в Крайморие. Мъжът се е спускал с машината от квартала към почивните станции, но е загубил контрол над превозното средство. Лекарски екип се е наложило да го свестява, мъжът е бил с 2.7 промила алкохол в кръвта. Той е арестуван, бил е и без книжка, която му е отнета, заради шофиране в нетрезво..

публикувано на 16.07.19 в 16:26

Свиневъди искат намесата на армията и забрана за отглеждане на прасета в „задния двор“

Строги мерки, за да се ограничи заразата от Африканска чума по прасетата предлагат промишлени свиневъди. Намесата на полиция и армия, забрана отглеждането на прасета в „задния двор“ и криминализиране на нерегистрираните животни са сред техните идеи, за които искат реакция от държавата. Агенцията по безопасност на храните няма..

обновено на 16.07.19 в 14:01

Омбудсманът Мая Манолова атакува забраната за свободното къмпингуване

Омбудсманът Мая Манолова внесе конституционна жалба срещу промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Припомняме, че Мая Манолова беше сезирана от представителите на Българското кепмер общество и Обединена група „Бетономорие“ заради строгите забрани, ограничаващи правото на българските граждани на свободно придвижване и..

публикувано на 16.07.19 в 14:00

Сливенският окръжен съд отложи делото за грабеж на трудноподвижен възрастен мъж от Котел

Окръжен съд Сливен отложи делото за грабеж на възрастен трудноподвижен мъж, извършен от три жени от село Градец. Нападението е станало  в края на миналата година в дома на жертвата в Котел. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Трите извършителки -  Николина, Анушка и Ганка на 20 декември миналата година,  нахлуват в дома на..

публикувано на 16.07.19 в 13:47
Изземват се документи във връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор

Шестима от ДФ „Земеделие“ задържани заради делото срещу Миню Стайков (ОБНОВЕНА)

Шестима души са задържани в Държавен фонд „Земеделие" Сред тях е един от заместник-директорите, директори на дирекции и редови служители на институцията. Там тече акция на Специализираната прокуратура свързана с делото срещу Миню Стайков .  Дали те ще станат обвиняеми и какви са намеренията на Прокуратурата, ще стане ясно по-късно през деня, когато..

обновено на 16.07.19 в 13:37
Либийският танкер „БАДР

За трети път удължават разследването на танкера БАДР

За трети път удължават разследването на случая с либийския танкер „БАДР“. Новият срок за приключването на досъдебното производство е 14-и септември. На този етап няма повдигнати обвинения срещу частния съдебен изпълнител Тотко Колев, който се разследва за превишаване на права при извършената от него публична продажба на танкера.  Още процесуални..

публикувано на 16.07.19 в 13:17