Открита е процедура по несъстоятелност спрямо ПСФК „Черноморец“

Започва производство по несъстоятелност спрямо Професионален спортен футболен клуб „Черноморец Бургас“ АД. Това става ясно от решение на Бургаския окръжен съд. По време на производството ще се установяват активите на дружеството и вземанията на кредиторите му към него. Имуществото ще бъде запорирано, а временен синдик ще е адвокат Илка Петкова от Стара Загора.

Общият капитал на дружеството е над 50 млн. лв., разделен между Община Бургас и фирмата „Петрол Холдинг“. За да участва като акционер, Общината е апортирала спортния комплекс в ж.к. „Акациите“, който се намира на терен от 140 декара. Ако дружеството бъде обявено в несъстоятелност има вероятност стадионът да бъде продаден.

Делото за обявяване в несъстоятелност е инициирано от Инспекцията по труда, заради неизплатени възнагражения на служители. Съдът посочва, че те са бавени повече от два месеца и са над 30 000 лв. Годишните финансови отчети на дружеството пък не са обявявани повече от три години.

И други кредитори са претендирали за задължения към тях. Това са „Спортс пропърти мениджмънт“ АД, представлявано от Даниела Чорбаджиева  и „Силва маре“ ЕООД, представлявано от Мария Мандичева.   

Решението подлежи на обжалване пред Бургаския апелативен съд.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Нефтохимик" с победа в последната контрола

С резултатна победа приключиха контролните срещи от лятната подготовка  на Нефтохимик. В последната проверка „шейховете“ се наложиха над Несебър със 7:1. Пълна доминация на бургаския тим, но и поредица от нереализирани атаки  белязаха първата част на двубоя. Това даде възможност на Несебър да  поведе в резултата в 28-ма минута. Единственото попадение за..

публикувано на 15.07.19 в 07:43

Най-дългото преплуване в акваторията на черноморския басейн

Плувецът Цанко Цанков приема предизвикателството първи в историята да преплува бургаския залив, едно разстояние от над 44 км. Това е с 11 км повече от Ламанша. Община Бургас приема голямата отговорност по организацията, за която движи последните детайли. При добро време на 17 юли Цанко ще тръгне в 6 часа от нос Емине. Тъй като постиженията му..

публикувано на 12.07.19 в 11:20

През август отново Milan Academy Junior Camp в Несебър

Несебър тържествено изпрати малките участници в деветото издание на Milan Academy Junior Camp Bulgaria. Лагерът бе организиран под патронажа и с изключителното съдействие на кмета на Община Несебър Николай Димитров Най-големият детски футболен форум събра в Несебър деца от България, Русия, Полша, Италия, Шотландия и САЩ, които тренираха на базата на..

публикувано на 10.07.19 в 13:31

Спортни имоти: Графиците за тренировки са с леки размествания само за 5 дни

В края на юли има Европейско първенство по водна топка и поради тази причина се налагат корекции в графиците на плувните клубове. Четири бургаски клуба по плуване изразиха в отворено писмо недоволството си от това, че не могат да ползват оптимално базите в града. Според тях големи международни форуми с многобройни участници ограничават..

публикувано на 10.07.19 в 11:27
Снимката е илюстративна.

Пречат ли международните състезания по плуване на тренировките на бургаските клубове

Четири бургаски клуба по плуване изразяват в отворено писмо недоволството си от това, че не могат да ползват оптимално базите в града. Според тях големи международни форуми с многобройни участници ограничават подготовката на местните състезатели. От СНЦ „СК Акулите“, ПК „Метропол“, КВТ „Арена“ и ПК „Започни да плуваш“ са недоволни от това,..

публикувано на 10.07.19 в 09:18

Пропада републиканското първенство по джет ски в Приморско, заради закъсалия в пясъка джип

Пропада вторият кръг от Републиканското първенство по джет ски, който трябваше да се проведе този уикенд в Приморско. Концесионерът на плажа, където джип пропадна в пясъка е отказал достъп, съобщи председателят на Спортен клуб „Приморско екстрийм“ Дамян Дринков . " В момента се извършват проверки на плаж "Перла" и медийното отразяване,..

публикувано на 09.07.19 в 15:19

"Черноморец" е новият шампион на България по водна топка при U15

Със златен медал ознаменува края на сезон 2018/2019 бургаският клуб по водна топка "Черноморец". Отборът на U15, състезатели родени 2004 г. и по-малки, триумфира с шампионската титла от държавното първенство, съобщиха от Община Бургас.  Купата момчетата на старши треньора Петър Йонов вдигнаха на басейн "Флора", където бяха мощно подкрепяни от своите..

публикувано на 09.07.19 в 10:19